Miért teremtette Isten a bölcsességfogakat?
Ilyen alapon rákérdezhetnél minden genetikai hibára ;)
Isten eredetileg teremtette jónak az embert, Ádám tökéletes volt, neki nem voltak ilyen gondjai az édenkertben. A bűneset következtében nem fejlődik, hanem korcsosul az ember.
"Én is remélem, hogy beszélgetés a továbbiakban kulturált marad, mindkét oldalról érkező esetleges új válaszolók részéről is! (Szorry, de lehet megjön néhány "régi kedvenc", akkor sokszor elszalad velem (is) a ló! :) )"
Korrekt. Sajnos én sem bírok néha magammal:(
"Kedves # 1! Szerencséd volt, nekem viszont nem olyan: az egyik fekvő helyzetben jött ki (ami nem is oly ritka), ezzel eléggé sok kellemetlenséget okozva. "
Tényleg mákom van, nem vitatom. Jó, ha megvan a bölcsességfog, szépen stabilizálja a fogsort.
"6000 év meg bezony eléggé kevéske ennek a Földnek, meg világegyetemnek. "
Ezt úgy értettem, hogy én a hatnapos teremtés tekintetében elmélkedem. Így a semmiből egyszer csak minden kész lett. Élőlényekre nézve a rendszertani családok. A variációra, szelekcióra pedig elég a hatezer év (itt kiejtem a törzsfejlődést). Nem vitázni akarok, csak a nézőpontomat bemutatni. A gyengébb álkapocshoz nem is kell "fejlődni-visszafejlődni" (mutáció-szelekció), elég csak egy rossz génpárt (illetve, nem tudom hány gén szabályozza ezt) örökölni az álkapocsra nézve.
"Ilyen alapon rákérdezhetnél minden genetikai hibára ;) "
Ez nekem is eszembe jutott;)
ne haragudj de már a kérdés is értelmetlen
isten nem teremtett semmit, az emberek teremtettek isteneket
itt említették pl a bunda színét, sarki róka pl alapból fehér színű, de ha lehozol párat a mérsékelt övbe a bundájuk 5-10 generáció alatt bebarnul mivel alkalmazkodik a környezetéhez
ezért is zárja ki az evolúció ténye a legtöbb vallás dogmatikus meséjét
Ha vannak emberek, márpedig vannak, akiknek az ég világon semmi problémája nincs a bölcsességfogával az azt jelenti, hogy létezik normális-egészséges bölcsességfog gén. Nekem személy szerint sincs semmi problémám vele, mindössze később, a már ugye "bölcs" koromban nőttek ki.
Tehát nem igaz, hogy a bölcsesség fog szükségszerűen rossz. A tényállás mindössze annyi, hogy sokaknak rossz, ahogy egyébként sokaknak és lehet egyre többen a többi foga is rossz és össze-vissza nőnek.
Én egyáltalán nem, akarok állást foglalni az evolúció ellen, de bölcsesség fogból adódó problémák semmit sem bizonyítanak. Ez hülyeség.
A másik ami szemet szúróan nem igaz, hogy a természetes szelekció nem feltétlenül kívánja meg a rossz gént hordozó halálát vagy szaporodás képtelenségét. A szelekció már azzal működik, hogy többé-kevésbé korlátozza a kevésbé szerencsés tulajdonságú egyedek szaporodását. Tehát a több problémával küszködő egyedeknek nyilván kevésbé lesz kedvük vagy módjuk szaporodni, s így a populációban is egyre kisebb mértékben lesz jelen a nem kívánatos génjük. Minél kevésbé káros egy gén nyilván annál hosszabb időre van szükség a teljes eltűnéséhez. A nagyon káros gének azonnal kiszelektálódnak, ez nem vitás.
Szerintem a káros bölcsességfog gén csak a fogorvos társasalomban van elterjedve. A természeti népeknél nyilván az egészségesebb fogú egyedek jobban táplálkoznak, így nagyobb az életkedvük-életerejük, ezáltal jobb a szaporodási rátájuk.
"ne haragudj de már a kérdés is értelmetlen
isten nem teremtett semmit, az emberek teremtettek isteneket
itt említették pl a bunda színét, sarki róka pl alapból fehér színű, de ha lehozol párat a mérsékelt övbe a bundájuk 5-10 generáció alatt bebarnul mivel alkalmazkodik a környezetéhez
ezért is zárja ki az evolúció ténye a legtöbb vallás dogmatikus meséjét"
Nem feltétlen akarok pimasz lenni, de ez nem volt egy briliáns levezetés. Vajon honnan van a sarki róka populáció génjében a bunda besötétedési lehetőség? Ezt nem a mutáció hozza létre, hanem Isten teremtését dicséri. így ezzel nem cáfolod a vallást, semmi köze a kettőnek egymáshoz
Ha öröklődik a változás, a genetikai információ változása, vagyis mutáció.
"Ha öröklődik a változás, a genetikai információ változása, vagyis mutáció."
Nem. Két kutyafaj párosításához nem kell új információ, mutáció. Nézz utána a köztes és a domináns-recesszív öröklésmenetnek.
De itt nem fogok ebbe belemenni, mert már két helyen vitatkozom valakivel, ez már sok.
Engedelmeddel ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!