Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért másabb ha egy pap azt...

Miért másabb ha egy pap azt mondja, hogy "adakozz az egyháznak és akkor Isten jót tesz veled", mint amikor a tv-jós pénz energiát küld, meg távgyógyítást csinál 400 forintért percenként?

Figyelt kérdés
2017. febr. 13. 14:08
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
81%
Ilyet nem mondhat pap, mert ez hazugság lenne. Nem is hallottam még ilyet papa szájából.
2017. febr. 13. 14:14
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
papa = pap
2017. febr. 13. 14:15
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Én még sose hallottam ilyet.

A középkori búcsúcédulákról hallottam. De a mai világban nem hallottam ilyet pap szájából.

2017. febr. 13. 14:28
 4/11 anonim ***** válasza:

Hát egyrészt a következményeit tekintve is rettentő nagy különbség van aközött, hogy valaki az egyházat támogatja-e, főleg ha adott esetben áldozati adományként adja a pénzt, vagy pedig a jóslásért fizet; amely különbség pénzben kifejezhetetlen...

Másrészt egy pap, felelőssége tudatában, alap esetben éppen hogy az ellenkezőjét fogja mondani e tekintetben, és éppen arra kell rávilágítson, hogy Isten nem üdítőital automataként osztogatja a kegyelmeit, annak megfelelően, hogy ki és mennyi pénzt dobott be. Az megint más kérdés, hogy az egyháznak, szervezetileg és intézményként, vagy általánosabb értelmű entitásként is vannak anyagi vonatkozásai tulajdonképpen, amihez egy egyházhoz, vagy az egyházhoz tartozó hívek, normális esetben, természetszerűleg hozzájárulnak.

2017. febr. 13. 15:27
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Sose hallottam még ilyet.
2017. febr. 13. 15:34
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

OFF: Találkoztál már pappal?

ON: Én ilyet még nem hallotam, de nem, nem lenne más.

2017. febr. 13. 21:20
 7/11 Serpent ***** válasza:
30%
Egyik kutya, másik eb. Mind a kettő hazudozik össze-vissza.
2017. febr. 13. 23:04
 8/11 anonim ***** válasza:
Igen, szokták mondani, hogy "A jókedvű adakozót szereti az Isten". Az a különbség, hogy a templomban nem kötelező adakozni, és a pap nem anyagi boldogulást ígér, hanem lelkit. Az is nagy különbség, hogy jókedvvel kell adakozni, és áldozatosan. Ha valaki a templomból kifelé menet kiszórja a zsebéből a felesleges aprópénzeit, az nem igazi adakozás.
2017. febr. 14. 12:42
 9/11 anonim ***** válasza:
Nem másabb. De mondjuk nem is mondanak ilyet a papok.
2017. febr. 20. 14:37
 10/11 anonim ***** válasza:

ha ilyet mondana igen az ugan olyna lenne, de nem mond :D kíváncsi vagyok honnan ered ez az előítélet, talán valamilyen kommunista maradvány régen én is folyton azt szajkóztam mint egy fentebbi hozzászóló, hogy "egyik kutya másik eb" meg, hogy ez is ezotv csak kicsit jobban össze van rakva, de aztán megismertem pár vallásos embert , elmentem kíváncsiságból templomba, és rá kellett eszmélnem hogy baromira nem így megy ilyeneket nem mond egy pap sem

meg a többi előítélet sem igaz, max a szektákta, de ott nem is papnak hívják

pl az sem igaz h csupa öregember van meg már alíg vannak akik templomba járnak, majdnem tele van a templom vasárnap a koresszetétel meg kb mint az utcán

meg hogy a papok arról prédikálnak hogy a tudomány jelenlegi állása téved, ilyesmi szóba sem kerül, ha mégis abból is az derül ki hogy elfogadják a tudományos eredményeket hitelesnek, valószínűleg az abiogenezist pl nem, talán más kivétel is van ,de nagy álltalánosságban ugyan olyanok mint mi

meg az sem igaz h a vallásosok csomó mindent nem csinálhatnak, meg nem röhöghetnek morbid vicceken meg ilyenek

2017. febr. 22. 00:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!