Létezik szabad akarat?
Létezik szabad akarat?
Ez a kérdés egy alapvetô a teremtés kérdésével függ össze. Az Isten saját akarattal látta el az embert, és nem valami függeltlen szabad akarattal. De ugyanakkor a szabad cselekvés lehetösége is fennál, amikor kifejezetten szabadon teszel/tehetsz valamit. De akkor is te teszed azt, mármint szabad akarattal(nem kényszerbôl)!
13.
Igen szabadon dönthetünk, a képességeink s hitünk szerint, de a döntésünk következményeit is nekünk kell viselni. És azok a tapasztalatok, beépülnek a lélekbe, hogy minek mi a következménye. És így tisztul a lélek-tenger. Nem szükséges mindenkinek ugyan azt megtapasztalnia, ha van Hit, ha hiszünk a Biblia szavának, vagy a Világosság küldötteinek (Profétáknak Tanítóknak).
Ügye nem az én érdemem ha nem vagyok alkoholista, vagy nem dohányzom, mert valakik által már megszenvedték azt. " Más a vető , és más az arató".
Értem a kérdésed.
Nem jót nem jóval raksz össze.
Aki a világban él világiként az a babiloni rendszer része, mert a világban az épül ki -ezt egy tanításból veszed.
Miért lenne esélytelen a szabadulás, és a te szabadulásod, Jézus épp ezért jött el, az Ő neve Szabadító (Jesua).
Kell e imádkozni ezért, érdemes-e? Hajaj de még mennyire, de fontos az időzítés is, különben rosszabbul is járhatsz. Tehát, ha a bűnt is kidobod és plussz a tisztátalan állapotodat fenntartó körülményeket, esetleg tárgyakat, hozzáállásodat stb is felszámolod, teszel is érte, és hosszú távra tervezel szabadnak lenni,nem másnap estéig, keresel ehhez imádkozókat, eklesiát ahhol a kellő látás, erő megvan, eljön a szabadulásod ideje.
Az Úr ugyan is azt akarja, hogy ne egy napig legyél szabad, azután vissa, hanem hogy örökre légy szabad!
"Eredj el és többé ne vétkezzél!"
Ekkor igaz: a szabad állapotodban, ha megkísértetsz, nem fogsz elesni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!