Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hívők, ti miért hisztek pont...

Hívők, ti miért hisztek pont a keresztény Istenben?

Figyelt kérdés
Nem értem miért pont benne, azért mert nem furi hogy mindenki másban hisz hiszen akkor vagy mind igaz vagy egyse. Egyikre sincs semmilyen magyarázat. Tudom hogy ezt úgyis meg lehet cáfolni de a tény az tény. És az egyik osztálytársam mindig azzal nyaggat engem meg a barátnőmet hogy ha nem hiszünk Istenben akkor a pokolra jutunk😂 Ennek mi alapja van.

2017. febr. 19. 12:04
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
0%

Mert Európába születtek, itt pedig a keresztény kultúra a divatos. Ha máshová születtek volna, ahol mást vallást gyakorolnak/más istent imádnak, akkor valószínű nem keresztények lennének.

Üdv,

Dante

2017. febr. 21. 13:36
 22/28 anonim válasza:
Kedves keresztények.. Akkor magyarázzátok már el, hogy mi van a galaxison túl? Több galaxis és azokon túl még több és még. Vagy ezeket isten dísznek teremtette,? Vagy a többi világ van ott. Inkább felejtsétek ezt a hülyeséget mert így sosem juttok be a Vallhallába! Az Istenek segítettek már nekem és bűntettek is! Áldoztam is már és az Istenek kedvelnek. Értelmesebb dolgokra pazaroljátok az időt mert az élet hamar elmegy, ne olvassatok bibliát.
2017. febr. 21. 23:05
 23/28 imakommandós ***** válasza:

tééérjetek meg!

xd

2017. febr. 22. 00:09
 24/28 imakommandós ***** válasza:
mindenki örülhet, hogy Európa keresztény gyökerű
2017. febr. 22. 00:11
 25/28 anonim ***** válasza:

S bár én sem vagyok keresztény vallásilag, azért írok pár sort. Engem kényszerítettek a gyakorlására, ezzel azt érték el nálam, hogy konkrétan rühellem. Persze nem fogok kismillió sort leírni, hogy mekkora alantas vallás az én szememben. Hozzáteszem, hogy a hagyományai miatt gondolom ezeket, persze van olyan, amit okkal csináltak, például a keresztelkedés. Itt állok felnőtt fejjel én is, és hiába vakarom, az a szenteltvíz már nem jön le, megpecsételtek, tehetetlen koromban.

A vallásoknak azért kéne létezniük, hogy hittel segítsék az embereket, önmaguk hasznára váljon, erősebbek legyenek tőle. Ennek ellenére van egy rakat mániákus, akik sorra bombázzák az embereket, hogy: "Higgggyé istenben, mer' megdöglesz!!!" Szerintem senkinek sincs joga ahhoz, hogy másokat megtérítsen, kifejezetten undorítónak találom, mikor valaki az arcomba mászik és közli a vallása minden egyes momentumát. Mindenkinek van "vallása"/hite, ezt szögezzük le, csak valaki a láthatatlanban hisz, valaki önmagában, mások akár az alkoholban. (Van ilyen...)

Felőlem aztán az arany ebürülékben is hihet valaki, engem az nem érdekel... Egészen addig békén kell hagyni mást a vallással, amíg az rá nem kérdez arra és akar tudni róla valamit.

Most azok, akik leírták a fél bibliát ide, megérte? :D Nem, nos ez van, tanuljátok meg, hogy a vallást önmagunk hasznára kell alkalmazni és nem más térítgetésére, ez egy viszonylag intim téma.

Kedves kérdező! Mondd meg az osztálytársadnak, hogy zaklatásért is a Pokolban lehet rohadni! (Konkrétan ezt csinálja veletek...) Vagy csapj rá az ülepére, ahányszor nyaggat, aztán meglátjátok, hogy neki az mennyire intim. (:

Viccet félretéve, le kell állítani és megmondani neki, hogy ez nem normális amit csinál.

2017. febr. 22. 13:56
 26/28 anonim ***** válasza:

"Hozzáteszem, hogy a hagyományai miatt gondolom ezeket, persze van olyan, amit okkal csináltak, például a keresztelkedés."

Érdekes módon a Bibliában egyetlen példát sem találsz gyerekkeresztségre, csak felnőttre. Nem véletlen írja azt a Biblia, hogy "Térjetek meg, és keresztelkedjetek meg" - egy csecsemő nem tud megtérni, ezért a keresztségnek sincs sok értelme rá nézve, mert nem az ő döntése.

2017. febr. 22. 17:26
 27/28 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Én azt tanácsolom hallgasd meg az osztálytársadat, egészen biztos, hogy jót akar neked. Jézus, a keresztények Istene megparancsolta, hogy hirdessük az örömhírt, hogy a Menny megnyittatott az emberek előtt és aki hisz Őbenne, az bemehet oda. A Menny sokkal csodáltosabb mint a föld, bár a föld sokban hasonlít hozzá. Isten létezik, bármit állítanak hitetlen emberek róla. Akik elutasítják Jézust, ők az ördög uralma alatt maradnak, azért mennek a pokolba, mert a pokol neki készítetett. Hidd el ott nincs buli, nincs jólét, szenvedés annál inkább. Az osztálytársad ettől akar megmenteni. A hit hallásból van. Hogyan tudnál hinni, ha senki nem beszél neked az üdvösség útjáról,arról az Útról amely a Mennybe vezet? Egyszer még hálás leszel azokért akik ilyeneket beszéltek neked. A YouTub-on rengeteg bizonyságot találhatsz sok kérdésedre vannak ott válaszok. Azokat keresd, akik a Szent Szellem vezetésére hivatkoznak.

Isten áldjon!

2017. febr. 22. 18:12
 28/28 anonim ***** válasza:
A keresztény Istenben pedig azért hiszünk, mert megtapasztaltuk a jóságát, a szeretetét, a kegyelmét, és a hatalmát. Ezt rengetegen megtapasztalták, bizonyságok a fent említett helyen.
2017. febr. 22. 18:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!