Hívők, ti miért hisztek pont a keresztény Istenben?
Mert Európába születtek, itt pedig a keresztény kultúra a divatos. Ha máshová születtek volna, ahol mást vallást gyakorolnak/más istent imádnak, akkor valószínű nem keresztények lennének.
Üdv,
Dante
S bár én sem vagyok keresztény vallásilag, azért írok pár sort. Engem kényszerítettek a gyakorlására, ezzel azt érték el nálam, hogy konkrétan rühellem. Persze nem fogok kismillió sort leírni, hogy mekkora alantas vallás az én szememben. Hozzáteszem, hogy a hagyományai miatt gondolom ezeket, persze van olyan, amit okkal csináltak, például a keresztelkedés. Itt állok felnőtt fejjel én is, és hiába vakarom, az a szenteltvíz már nem jön le, megpecsételtek, tehetetlen koromban.
A vallásoknak azért kéne létezniük, hogy hittel segítsék az embereket, önmaguk hasznára váljon, erősebbek legyenek tőle. Ennek ellenére van egy rakat mániákus, akik sorra bombázzák az embereket, hogy: "Higgggyé istenben, mer' megdöglesz!!!" Szerintem senkinek sincs joga ahhoz, hogy másokat megtérítsen, kifejezetten undorítónak találom, mikor valaki az arcomba mászik és közli a vallása minden egyes momentumát. Mindenkinek van "vallása"/hite, ezt szögezzük le, csak valaki a láthatatlanban hisz, valaki önmagában, mások akár az alkoholban. (Van ilyen...)
Felőlem aztán az arany ebürülékben is hihet valaki, engem az nem érdekel... Egészen addig békén kell hagyni mást a vallással, amíg az rá nem kérdez arra és akar tudni róla valamit.
Most azok, akik leírták a fél bibliát ide, megérte? :D Nem, nos ez van, tanuljátok meg, hogy a vallást önmagunk hasznára kell alkalmazni és nem más térítgetésére, ez egy viszonylag intim téma.
Kedves kérdező! Mondd meg az osztálytársadnak, hogy zaklatásért is a Pokolban lehet rohadni! (Konkrétan ezt csinálja veletek...) Vagy csapj rá az ülepére, ahányszor nyaggat, aztán meglátjátok, hogy neki az mennyire intim. (:
Viccet félretéve, le kell állítani és megmondani neki, hogy ez nem normális amit csinál.
"Hozzáteszem, hogy a hagyományai miatt gondolom ezeket, persze van olyan, amit okkal csináltak, például a keresztelkedés."
Érdekes módon a Bibliában egyetlen példát sem találsz gyerekkeresztségre, csak felnőttre. Nem véletlen írja azt a Biblia, hogy "Térjetek meg, és keresztelkedjetek meg" - egy csecsemő nem tud megtérni, ezért a keresztségnek sincs sok értelme rá nézve, mert nem az ő döntése.
Kedves Kérdező!
Én azt tanácsolom hallgasd meg az osztálytársadat, egészen biztos, hogy jót akar neked. Jézus, a keresztények Istene megparancsolta, hogy hirdessük az örömhírt, hogy a Menny megnyittatott az emberek előtt és aki hisz Őbenne, az bemehet oda. A Menny sokkal csodáltosabb mint a föld, bár a föld sokban hasonlít hozzá. Isten létezik, bármit állítanak hitetlen emberek róla. Akik elutasítják Jézust, ők az ördög uralma alatt maradnak, azért mennek a pokolba, mert a pokol neki készítetett. Hidd el ott nincs buli, nincs jólét, szenvedés annál inkább. Az osztálytársad ettől akar megmenteni. A hit hallásból van. Hogyan tudnál hinni, ha senki nem beszél neked az üdvösség útjáról,arról az Útról amely a Mennybe vezet? Egyszer még hálás leszel azokért akik ilyeneket beszéltek neked. A YouTub-on rengeteg bizonyságot találhatsz sok kérdésedre vannak ott válaszok. Azokat keresd, akik a Szent Szellem vezetésére hivatkoznak.
Isten áldjon!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!