A Biblia szerint az Iszlám a sátántól származik? Mit szólnak ehhez a muszlimok?
Nekem azt mondták,hogy a Bibliában van prófécia az Iszlámról.
Egy hullócsillag esik le az égből és egy mélységes mély kútnak nyitja meg a fedelét. Aztán onnan áramlik ki valami ami gyorsan az akkor ismert világ nagy részén szétterjed.
Ha minden igaz akkor a hullócsillag a bukott angyal jelképe és a mélység is a sátánt jelképezi?
Ez megállja a helyét?
Mit szólnak ehhez a muszlimok? Ehhez az értelmezéshez ?
Tudnak róla egyáltalán?
Kedves 20.!
Elfogadom, hogy érvelésed a maga logikai rendszerében helytálló.
Végül is az iszlám teológiája mögött sok kiváló muszlim vallástudós sok évszázados munkája áll, amit nyilván ésszerű is tisztelnünk.
Én magam saját keresztény hitem vallási rendszerében gondolkodva néhány dolgot másképp látok, de érveim nem erősebbek a tiédnél.
Egy dologban azonban fenntartom a véleményemet, mert az megalapozott. A ma élő emberiség minden tagja testvére, atyafia, rokona egymásnak, egy nagy családot alkotnak.
1. A zsidó-keresztény-iszlám kultúrkör egyetemlegesen elismert tana, hogy Ádám és Éva valamennyiünk ősszülője volt.
2. Nem kell azonban ilyen messzire menni. Egy embernek 2 szülője, 4 nagyszülője van. Egy emberöltő kb. 30 év. Ábrahám (Terah fia) kb Kr. e. 1500-ban élhetett, az visszaszámolva minimum 3500 év vagyis minimum 116 nemzedék. Minden egyes ma élő embernek tehát 2 a 116. hatványon számú (azaz 8x10E34) számú ősének kellett volna élnie Ábrahám idején. Könnyen belátható, hogy még a valaha a Földön élt emberek száma is sok nagyságrenddel ez alatt van, tehát nyilvánvaló, hogy valamennyien kisszámú közös ősön osztozunk többszörösen. Vagyis mindenki sokszálon, többszörösen rokona mindenki másnak és ehhez nem is kell Ábrahám koráig visszamenni. Igen, még az eszkimókban és a pigmeusokban is 100% bizonyossággal folyik valami Ábrahám véréből.
17
Akkor érvényben van a szombat napja is?
Így elsőre elég bonyolult nekem amit írsz.
Hol van ebben az iszlám illetve amit én írok?
Amúgy tetszik csak kár volt a végére belekeverni a politikát.
Ha van kerítés úgy nem lehet segíteni?
meg hát ezért egyelőre kérdéses,hogy mennyire is békés az iszlám.
De ezzel csak elkanyarodnánk.
Akkor hogy kell értelemzni azt amit kérdésben írtam?
18
Mózes 5. könyve 18:18-19 Miért nem Izsákra és leszármazottaira vonatkozik?
Prófétát támaszt Izsák fiai közül.
Mózes 5. könyve,34:10 Nem támadt többé Izráelben Mózeshez hasonló próféta.
Jézus honnan jött? Őt az Iszlám is elismeri, mint prófétát.
Biztos van a Bibliában olyan ami meg a Koránt cáfolja.
Állítólag !!! a kettőt összehasonlítva a Biblia következetesebb és kevésbé mond ellent önmagának. Ilyet is olvastam.
Én azt hittem,hogy a Szentlélek Jézus halála után áradt ki az emberekre.
De ha van prófécia a Bibliában az Iszlám megjelenésére és azt a Sátánnak tulajdonítják azt, hogy fogadják a muszlimok? tudnak erről az értelmezésről egyáltalán?
"Mózes 5. könyve 18:18-19 Miért nem Izsákra és leszármazottaira vonatkozik?
Prófétát támaszt Izsák fiai közül."
Sok ilyen kérdést fel lehetne tenni. Például az Ószövetség miért nem ír név szerint Jézusról?
"Jézus honnan jött? Őt az Iszlám is elismeri, mint prófétát."
Igen, Jézus próféta az iszlám szerint, de nem igaz rá hogy olyan mint Mózes. Mohamed és Mózes között több a hasonlóság. Például mindkettőjüket elfogadta a népe, Jézust nem, mindketten népük vezérei voltak, Jézus nem, mindketten természetes úton születtek és haltak meg, Jézus nem, házasok voltak és mindkettejüknek volt gyerekük, Jézusnak nem.
Továbbá Jézus annak a feltételnek sem felel meg hogy: " ő pedig elmond nekik mindent"
Mohamed Próféta viszont elmondott mindent az embereknek. Korán (5/3) "Ezen a napon teljessé tettem számotokra a vallásotokat"
Bibliában az szerepel hogy Jézusnak még sok mondanivalója van az embereknek de nem tudják azok elhordozni.
"Biztos van a Bibliában olyan ami meg a Koránt cáfolja.
Állítólag !!! a kettőt összehasonlítva a Biblia következetesebb és kevésbé mond ellent önmagának. Ilyet is olvastam."
Keresztények lehet ilyet állítanak de ők biztosan nem olvasták a Koránt. Sok ellentmondást és hibát tudnék mutatni neked a Bibliából.
"Én azt hittem,hogy a Szentlélek Jézus halála után áradt ki az emberekre. "
A szentlélek már jelen volt Jézus előtt is és alatt is. Ez kiderül a Bibliából, így nem lehet a pártfogó.
"De ha van prófécia a Bibliában az Iszlám megjelenésére és azt a Sátánnak tulajdonítják azt, hogy fogadják a muszlimok? tudnak erről az értelmezésről egyáltalán?"
Már írták hogy nincs ilyen.
Kedves 21-es
"Egy dologban azonban fenntartom a véleményemet, mert az megalapozott. A ma élő emberiség minden tagja testvére, atyafia, rokona egymásnak, egy nagy családot alkotnak."
Ezzel egyet is értek. Tágabb értelemben minden ember testvér a másiknak. Az arabok és zsidók viszont testvér nép.
"A zsidó-keresztény-iszlám kultúrkör egyetemlegesen elismert tana, hogy Ádám és Éva valamennyiünk ősszülője volt."
Azért van különbség. Iszlám szerint Isten több emberpárt is teremtett és közülük választotta ki Ádámot, mint első prófétát. Keresztény változatnak az a hátulütője hogy eszerint az emberiség vérfertőző házasságok útján sokasodott, mivel Ádám és Éva gyerekei egymással létesítettek kapcsolatot. Az iszlám ezt elutasítja.
"Én magam saját keresztény hitem vallási rendszerében gondolkodva néhány dolgot másképp látok,"
Még akkor is ha logikai képtelenség? Persze mindenki abban hisz amit helyesnek gondol de látod hogy Jézus például két feltételnek nem felel meg (Mózes 5. könyve 18:18-19) és a pártfogó sem lehet a szentlélek bibliai veresek alapján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!