Mit utálnak olyan sokan a keresztény egyházban?
Ebbe belejátszik egyrészt a média torzítása, legfőképp a pedofília miatt. Bizonyos közkedvelt tévécsatornák híradói előszeretettel veszik elő a klasszikus pedofil témát, mely jó ütőkártyának bizonyul. A világ bármely részén, akár egy ausztráliai kisvárosban ha történik egy pedofilgyanús eset, azt rögtön közlik a híradókban, de bezzeg olyan fontos eseményeket, mint egy ifjúsági világtalálkozó, meg sem említenek. Namost ha egy átlagembert megnézel, egy olyan embert, aki 5 évben 1-szer lát papot mondjuk egy temetésen vagy esküvőn, egy olyan ember ha 2-3 hetente hall a tv-ben papokról, s minden esetben pedofil témában, akkor logikus hogy azt gondolja: ezek a papok mind ilyenek. Óriási torzítás, hiszen a világ több százezer papja közül értelemszerűen mindig akad 1-1 ilyen eset, ahogy mondjuk a tanárok között is akadna, meg minden olyan ember között, aki gyerekekkel foglalkozik, de csak a papokat emelik ki, holott ez egyáltalán nem jellemző rájuk, hangsúlyozom, csak a média torzítása.
Na de hogy ne csak a papokat védjem, valamilyen szinten érthető, hogy sok ember utálja az egyházat. Ha pl. van egy elvált majd újraházasodott ember, azt ugye eltiltják a szentségektől. Egy mezei pap nem is tehetne mást, mivel neki kötelessége így eljárni felsőbb utasításra, de az már nem kötelessége, hogy emiatt kirekessze. Attól még lehet vele ugyanolyan szeretettel bánni mint bárki mással. Tavaly történt nálunk egy ilyen eset. Egy 45 év körüli asszony elvált a durván alkoholista férjétől 25 év házasság után, mert már nem bírta tovább az életvitelét és azt, hogy minden pénzt elivott meg elcigizett. Talált magának egy másik pasit, akihez oda is költözött, azóta boldog. Igen ám, de az egyház szerint házasságtörést követett el. A plébános mondta neki hogy nem áldozhat (ez még rendben is van, hisz nem a pap hibája ez a törvény), ugyanakkor mondta neki, hogy ne vegyen részt közösségi programokon (énekkar stb.). Ilyenkor feltehető a kérdés: valaki csak azért nem áldozhat, mert a magánélete nem úgy sikerült mint szerette volna, s tőle sokkal gonoszabb és rosszindulatúbb emberek meg áldozhatnak, csakmert ők "szentségi házasságban" élnek? Na az ilyenek miatt utálják sokan az egyházat.
rendben akkor kicsit fordítok a dolgon mert sajnos ti keresztények (tapasztalatból mondom) értetlenek és szűk látókörűek vagytok (elnézést ha bántóak a tények)
te katolikus vagy én meg mondjuk hikla hívő (igen tudom hogy ilyen nincs) elvárom tőled hogy betartsd hikla parancsolatait és minden nap pl fel kell áldoznod hikla oltárán 5000 forintot különben örökké hikla tüzében fogs égni, természetesen a csapból is hikla fog folyni
uton-útfélen hikla templomaiba fogsz belebotlani miközben a hikla pártja a parlamentben mindenkiből jó hiklahívőt akar nevelni, természetesen hikla adómentes mert már nehogy egy isten földi önkénteseire vonatkozzanak a közterhek
szóval amikor legközelebb valakinek arról beszélsz hogy legyen katolikus jusson eszedbe hogy mennyire vagy kíváncsi hiklára, a katolikus hitedre pont ennyire kíváncsi azzal a különbséggel hogy hikla nevéhez nem fűződik, gyerekmolesztálás, népirtás, tömegmészárlás, több évszázadnyi kegyetlen megtorlás ha nem a keresztény hitet vallod stb
Kedves hikla hívő barátom, teljes őszinteséggel bízom benne, leszel olyan széles látókörű és értelmes, hogy felfogod mondandómat (elnézést, ha ebből azt olvasod ki, hogy nem, mert sajnos nem vagy).
Mivel egyedüliként képviseled a hikla vallást, így bátran mondhatom, hogy a hikla általánosít, hazudik és tényeket ferdít, hogy megpróbálja igazolni a maga állításait.
kedves 16 os válaszoló én biza a hikla hívő vagyok
kérlek fejtsd ki miben is téved "hikla"?
miben ferdít? miben hazudik?
az általam felsorolt dolgokból melyik nem igaz a keresztény egyházakra?
"Mivel egyedüliként képviseled a hikla vallást" igen ez is jellemző a kereszténységre, mivel több a birka nem zavarja őket ha egy kettőt elvisz a máglya hisz a keresztények vannak többen
Feltételezem, hogy nem vagy vallásos (hanem ateista, bár ez egyértelműen nem derült ki), így én is fordítok egyet a dolgokon és remélem megérted mit akarok írni.
Hangsúlyozom, hogy a következőkkel nem értek egyet, nem a véleményemet tükrözik.
A 20. században sok diktátor istentagadó, ateista volt. Az ateizmusra jellemző a népírtás, tömegmészárlás, több millió ember vére szárad kezükön (holokauszt, II. vh.).
Most ezt helyettesísd be az összes többi jelzőre amit írtál (molesztálás, megtorlások stb.), nekem sajnos nincs időm mindre.
kedves 18 as
az ugye megvan hogy a 20. századi diktátorok mint például felhoztad példának holokauszt, 2.vh, Hitlernek köszönhető és remélem az is megvan hogy Adolfbácsi KERESZTÉNY VOLT
amúgy ez nagyon gyenge érv mert felhozom neked a fél pápaságot példának (remélem az ő kereszténységük nem fogod megkérdőjelezni mint valószínűleg Adolfét fogod)
i.sz után 400 ra fél európa keresztény volt mivel a római birodalom ráerőltette a népességre akinek nem tetszett igen változatosan halhatott kínhalált ( nem ám csak levágjuk a fejét, szépen tömeg előtt feldarabolták, megnyúzták hogy mindenki "belássa" milyen szeretetteljes a kereszténység
a pápáid által uszított és finanszírozott keresztesháborúk ami szín tiszta keresztényi tett nem is követelt annyi áldozatot hogy azóta se tudják megszámolni igaz?
hány beteg, ateista, vagy csak simán nem keresztényt valló égett el máglyákon?
segítek több TÍZEZERRE becsülik az óvatos becsüsök
igazad van a kereszténység megoldja a gondokat hisz ha az vagy minden oké ha nem akkor meg majd megnyúznak maximum
Lehet felesleges ebbe belemenni, de szerintem Hitler olyan vallású volt, amilyet éppen választói, később követői látni szerettek volna benne. Valójában inkább öngamát istenítette és az Egyházzal le akart számolni. Nem véletlen kötött ki rengeteg pap a koncentrációs táborokban. Te keresztényt látsz bele, mert így mög több mindent tudsz felírni a kereszténység számlájára, én meg azt mondom, bár megkeresztelték, nem volt keresztény.
Érdekes, leírod, hogy a Római Birodalom eröltette rá sokakra a kereszténységet, de ezt még is az Egyházhoz kötöd. Persze meg van a jó ok a RB. törekvése mögött is, ennek megértéséhez viszont komolyabb történelmi ismeret lenne szükséges, aminek láthatóan hiányában vagy. Talán indulj el onnan, hogy Konstantin császár. Felteszem nem hiszel a csodákban, az álma pedig számodra maszlag. De nem is folytatom, szerintem kis keresgélés után rábukkansz dolgokra.
A keresztes hadjáratokat is eléggé leegyszerűsíted és összemosod, azért itt is lehetnél kicsit pontosabb. Így csak egy gyenge propaganda szintjét üti meg.
XI. Ince pápa nélkül könnyen lehet, hogy most lelkesen olvasnád a koránt, a helyett, hogy gyenge történelmi ismereteidről teszel itt bizonyságot.
Erre a több tízezerre nagyon kíváncsi vagyok, kérhetnék hiteles történelmi forrást tartalmazó linket hozzá? Persze egy ilyen halál is sok, de a sok tízezer ("óvatos becslés") nekem picit megalapozatlannak tűnik. Ráadásul a felsorolásból csak azt hagytad ki, amire kitalálták és amire alaklmazták a máglyahalált. Segítek, eretnekség. Nem ateizmus, nem betegség, nem más vallás. De hansúlyozom, nem helyeslem a tettet, csak ragaszkodjunk a tényekhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!