Miért nem tudjuk fel fogni az Atya Isten hatalmát, Örökkévalósagat, Mindenhatósagat, Mindentudósagat, Halhatatlansagat?
Mindenkinek a hitet tiszteletben tartom!
Kort és nemet is kérnék hogy ha szeretnéd!
Szerény véleményem szerint: azért mert Az Atya tulajdonságai alapján végtelen hatalmú lény a Teremtőnk. És egy ilyen intelligens lényt képtelenség teljesen megérteni mert tökéletes állapotúnkban sem fogjuk tudni eleve teljesen meg ismerni.
Mert Ő maga a Létezés és mi csak teremtnyei vagyunk.
"Nyilván annak kinyilatkoztatásából, a keresztény Isten esetében a Bibliából."
És ezt hogyan tudjuk ellenőrizni?
Mellesleg, Joseph Smith, a mormon egyház alapítója is azt állítja, hogy Isten szólt hozzá, vagyis ez is egy kinyilatkoztatás. A JT-k vénjei is isteni kinyilatkoztatásra hivatkozva terjesztik az igéjüket. De biztos vagyok benne, hogy rengeteg más, nem bibliai alapú vallás is isteni kinyilatkoztatásra hivatkozik.
Hogyan lehet ezt ellenőrizni, hogy melyik a valós isteni kinyilatkoztatás, és melyik nem az?
Konkrét bizonyítékot nem fogok tudni mutatni, ha arra gondolsz. Számomra az Istenbe vetett hitem az, ami visszaigazolja az Ő szavainak igazságát, de ugye ez az én szubjektív érzéseimen alapszik, ami ugye nem ettől még lesz objektíve igazolt mások előtt is.
De ezért is beszélünk hitről, nem tudásról.
#22: Értem, és teljesen elfogadhatónak tartom a válaszod.
Azonban, a #3-as válaszodban ezt írtad:
"Mert az embert, mint e világ teremtményét kötik e világ törvényei, mint például a logika, Isten, mint a teremtő, viszont kívül áll ezeken."
Ezt teljesen olyan módon jelentetted ki, mintha ez egy magától értetődő, mondjuk úgy, bizonyított, megkérdőjelezhetetlen dolog lenne. Ez pedig ebben a formában nem igaz. Ha azt írod, hogy "Hitem szerint", vagy "Véleményem szerint", vagy "Személyes meggyőződésem alapján", akkor semmi baj sincs vele, mert jelzed, hogy nem egy objektív dolgot, hanem egy szubjektív érzést írsz le, ahogyan te magad interpretálod Istent, vagy amit annak gondolsz, érzel.
Na mind1, azért köszönöm a beszélgetést, remélem nincs harag :) Peace!
Dehogy van harag, én csak örülök ha sikerül itt egy értelmes beszélgetést folytatni :D Sajnos sokaknak túlságosan is érzékeny téma a vallás, és inkább lesz agyatlan veszekedés a vége egy-egy kérdésnek, mint valami értelmes vita...
Viszont az előbbi meglátásoddal a 3. komment kapcsán nem értek egyet. Mert ha a Biblia Istenéről beszélünk, az alapvető hogy a Bibliai istenkép szerint az egész világ, annak minden törvényszerűségével együtt Általa teremtetett, tehát szükségszerűen Istennek kívül kell állnia rajta.
Kicsit suta példa, de ha egy programozó alkot egy virtuális világot, működtetheti azt bármilyen szabályok szerint, de a programjának a szabályai őt sosem fogják kötni. Hiszen mint programozó, ő kívül áll a programon.
És persze, nem kötelező hinni a Biblia Istenében, de ha a kérdés szempontjából alapfeltevésnek vesszük a létezését, akkor az is alapvető kell hogy legyen, hogy a Bibliai megjelenése, leírása, tulajdonságai alapján vesszük annak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!