Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ádámnak és Évanak miért nem...

Ádámnak és Évanak miért nem volt annyi önmegtartóztatása hogy Istenben bízzanak?

Figyelt kérdés

Sajnos kár hogy így kellett történnie ennek mert Isten meg akarta kímélni őket a rossztol ami miatt sajnos egyesek nem kerülnek be Isten Országába azért mert ők maguk nem akarják!

Ez van most már!

Istennek nem hiányzott ez a rossz tökéletes állapotban is ugyanúgy megmarad a szabad akarat döntés. Válasszatok a Megváltott😇😉

2016. dec. 13. 18:42
1 2
 1/11 Ozmium42 ***** válasza:
93%
Mese. Így írták meg.
2016. dec. 13. 19:50
 2/11 anonim ***** válasza:
71%
"ez a rossz tökéletes állapotban" Ez az egyik olyan logikai ellentmondás, amely bizonyítja, hogy isten nem létezett, gondolkozz már el, "Isten által van minden" mondja a Biblia, azaz, minden ami a földön teremtve lett, fizikai, mentális, minden feltétel hozzá köthető, így a bűn feltételének a megteremtése is, ha az első ember pár tökéletes lett volna, úgy ahogy a Biblia írja, akkor a szabad akarattól függetlenül sem követhettek volna el hibát, mert ha igen, akkor nem tökéletesek, a tökéletességben nem állhat fel a hiba lehetősége, a másik, ha valami oknál fogva mégis, akkor viszont isten az, aki a bűn, azaz az elbukás feltételét megteremtette, mert ha nem, akkor nem ő általa van minden.
2016. dec. 13. 20:31
 3/11 anonim ***** válasza:
91%
Mert akkor uncsi lett volna a Biblia és rövid.
2016. dec. 13. 20:38
 4/11 anonim ***** válasza:
78%
Nyilván ez mítosz, és nem történt meg. Ennyi erővel azt is kérdezgethetnéd, hogy Odüsszeusz miért nem fogta vissza magát, miért sértette meg Poszeidónt, és miért kellett még 10 évig hánykódnia a Szörnyek tengerén. Azért, mert így írták meg. Ennyi.
2016. dec. 13. 22:47
 5/11 anonim ***** válasza:
69%
#4 Őszintén szólva, sokkal szimpatikusabbak az őskori, ókori istenek, mítoszok, legalább annyira nem valóságszerűek, mint a Biblia, viszont szerintem igazán élvezhető történetekből állnak, bár fene tudja, én nem feltétlen utasítom el az isteni létezést, nem tartom valószínűnek, de azért úgy vagyok vele, hogy talán létezhetne valamilyen formában, de semmiképpen sem úgy ahogy az a Bibliában le lett írva.
2016. dec. 13. 23:04
 6/11 anonim ***** válasza:
50%
Mert emberek. Masreszt meg mert a tortenet szerint egy emberi tulajdonsagukat kihasznalo tokeketes csapdat allitott nekik az ur azert, hogy belesetaljanak. Nem hiszek az oszovetsegben :)
2016. dec. 13. 23:58
 7/11 anonim ***** válasza:
3%

Lányok, nem a valláskritika rovatban vagyunk! Menjetek oda csicseregni, vagy a troll.org-ra. A történet valóságos

Kérdésre: A szabad akarat csak akkor létezik, ha létezik törvény (ne egyél a fáról) és van lehetőségem másképp dönteni, törvényszegővé lenni. Isten részéről folyamatosan biztosítja a jót, folyamatosan motivál a jó cselekvésére, de ezt én szabad akaratból meg tudom gátolni. Ekkor cselekszem a bűnt.

Ádám és Éva hitt a kígyónak, ekkor Isten ellen cselekedett. elhitte, hogy Isten hazudott. Úgy voltak tökéletesek, hogy nem ismerték a bűnt, a jó és a rossz fogalmát, és jóra voltak motiválva. De lehetőségük volt nem hinni Istennek. Abban a pillanatban már nem voltak tökéletesek. Ha nem lett volna a fa és a tiltás, nem lett volna szabad akarat. Tehát Isten csak biztosítja a tökéletességhez a feltételeket, de az ember szabad akaratból választhatja a tökéletlenséget is. Vagy ha úgy tetszik: Ádám feltételesen volt tökéletes.

Vitatkozni nem fogok, mindenki maga dönt, milyen úton jár. Én csak leírtam a véleményem. Isten áldjon mindenkit

2016. dec. 14. 06:14
 8/11 anonim ***** válasza:
6%
Bakker, a valláskritika rovatban vagyunk:) Akkor az első mondatom visszavonva + elnézést!
2016. dec. 14. 06:20
 9/11 anonim ***** válasza:
Isten meg akarta váltani az embert, ezért engedte meg a bűnbeesést.
2016. dec. 14. 14:02
 10/11 anonim ***** válasza:
Mese, nem történt meg.
2016. dec. 14. 23:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!