Ádámnak és Évanak miért nem volt annyi önmegtartóztatása hogy Istenben bízzanak?
Sajnos kár hogy így kellett történnie ennek mert Isten meg akarta kímélni őket a rossztol ami miatt sajnos egyesek nem kerülnek be Isten Országába azért mert ők maguk nem akarják!
Ez van most már!
Istennek nem hiányzott ez a rossz tökéletes állapotban is ugyanúgy megmarad a szabad akarat döntés. Válasszatok a Megváltott😇😉
Lányok, nem a valláskritika rovatban vagyunk! Menjetek oda csicseregni, vagy a troll.org-ra. A történet valóságos
Kérdésre: A szabad akarat csak akkor létezik, ha létezik törvény (ne egyél a fáról) és van lehetőségem másképp dönteni, törvényszegővé lenni. Isten részéről folyamatosan biztosítja a jót, folyamatosan motivál a jó cselekvésére, de ezt én szabad akaratból meg tudom gátolni. Ekkor cselekszem a bűnt.
Ádám és Éva hitt a kígyónak, ekkor Isten ellen cselekedett. elhitte, hogy Isten hazudott. Úgy voltak tökéletesek, hogy nem ismerték a bűnt, a jó és a rossz fogalmát, és jóra voltak motiválva. De lehetőségük volt nem hinni Istennek. Abban a pillanatban már nem voltak tökéletesek. Ha nem lett volna a fa és a tiltás, nem lett volna szabad akarat. Tehát Isten csak biztosítja a tökéletességhez a feltételeket, de az ember szabad akaratból választhatja a tökéletlenséget is. Vagy ha úgy tetszik: Ádám feltételesen volt tökéletes.
Vitatkozni nem fogok, mindenki maga dönt, milyen úton jár. Én csak leírtam a véleményem. Isten áldjon mindenkit
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!