A karácsony mitől keresztény ünnep?
Főleg,hogy Jézus nem is kérte,hogy bármit is ünnepeljünk ilyen címszó alatt.
Nekem ez vallási értelemben nem szükséges ünnep.
Mivel,a nevezetes népszámlálás,amelyre Józsefnek Betlehembe kellett mennie,-a római feljegyzések szerint- októberben volt,Jézus nem születhetett dec.24-én,amikor Mitrász születésnapja volt.
Ha a karácsonyt megtöltjük jó tartalommal,miért ne ünnepeljük?
Szó sincs arról,hogy ne tartanám tiszteletben !
Csak nem értem,hogy a kereszténynek lenni Krisztus követőt jelent akkor miért ünnepelnek olyat amit nem kért?
Gőzöm sincs,hogy hasznos,,haszontalan,felesleges vagy kártékony megünnepelni mindössze nem érte,hogy miét csináltak belőle a húsvéthoz hasonlóan kötelező vallási ünnepet?
Ha már Jézus születése
A következőt mondták nekem: Jézus a halálakor 33 és FÉL éves volt. A húsvét ugyan mozgó ünnep,de ha visszaszámolunk december sehogy sem jön ki.
Ez igaz?
Kedves Alex Fly!
Az időpontot fordjtva írtad,hisz Kr.e 8 korábban volt,mint Kr.e 6.
>A római császárkorban december 25-én a szoláris jellegű Mithrász ünnepét tartották, amelyen kötelező volt részt venni. A keresztények számára az jelentette a kiutat ebből, hogy ezen a napon Mithrász helyett Jézus születésnapját ünnepelték.<
Bennem felmerül a kérdés,hogy egyáltalán akarták-e az akkori keresztények Jézus születésnapját ünnepelni?
Vagy ha ünnepelték akkor máskor teték,de mivel kötlező volt dec 25-en ünnepelni ezért egy már meglévő ünnepet rakták át dec. 25-re?
Mindössze azt nem értem,hogy a vezetőség, az egyház miért tesz kötelezővé, miért vezet be olyan ünnepet amit a Biblia szerint nem kell?
Ennyi erővel mindenki ünnepelhetné amikor akarja.
Szerintem Jézus annak is örülne,már ha érdekli.
Ezidőtájt szerintem az emberekt jobban megérinti a hit, a vallásosgá ami ugye jó csak hát nem kötelező,nem Krisztus által kijelölt ünnep. Akkor miért olyan fontos az egyháznak? Ha meg csak a szeretetet szeretnék ünnepelni vagy Jézus születését amiről nem tudjuk mikor volt akkor azt bármikor meg lehet tenni, egyénileg is.
>Azonban ha elfogadjuk Jézus születésére a legvalószínűbbnek tartott i. e. 5 dátumot, akkor kiszlév 25. november 25-ére esik.< ez egybevág azzal,hogy 33,5 és visszaszámolunk 6 hónapot ! én is csak most olvastam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!