Ti mit gondoltok, miért szükséges a vallás, miért nem elég ha az ember magáért tesz?
Én személy szerint (most lehet utánozni) ateista sátánista vagyok(ez is több sebből vérzik,de ez az amit még el tudok fogadni az miatt,ahogy az emberre néz,hogy mindent magáért tesz,ha valamit elront az saját hibája,stb..),nem hiszek semmi földön túli "csodában" csak abban amit az ember önerőből elér.Nem nézek le senkit a vallása miatt,csak sajnálom azokat a nagyon hívőket,akik arra várnak hogy majd egy felsőbb hatalom megad nekik mindent odaát,ha itt nem él normális életet. Nekem ez kicsit parasztvakítás szagú (igen,főként a római katolikusra gondolok). Szerintem ezek olyan dolgok,amivel meg akarják vezetni a lelkileg gyenge embereket. A csavar hogy meg vagyok keresztelve,és volt vallásos barátnőm,de se az életem nem lett jobb amíg "isten" segítségét vártam,se nem volt mennybe való az a lány. Szóval végülis lényegébe arra akartam kilyukadni,hogy miért várja rengeteg ember egy nem létező dologtól a jót,miért nem éri el magának? Lehet hogy ez a vallás dolog nem az erősségem,csak sajnálom ezeket az embereket,hogy ezt elhiszik,és mástól várnak csodát.
Ez mind az én sajátos véleményem/tapasztalatom,lehet sátánistázni,el lehet kívánni a francba,de ez csak egy meglátás.
"Ha egy tökéletes bébi bekap egy tökéletes gombelemet"
A tökéletest csak rendszerben lehet elképzelni.
Ha ezt a két tételt összeteszed, az már NEM tökéletes! Még akkor sem, amikor még nem nyelte le.
A "tökéletes bébi" is CSAK a környezetével együtt létezhet, ami táplálja és védi is.
Ugyanígy a "tökéletes gombelem" is csak olyan környezetben értelmezhető, ahol tökéletes is tud maradni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!