Ti mit gondoltok, miért szükséges a vallás, miért nem elég ha az ember magáért tesz?
Én személy szerint (most lehet utánozni) ateista sátánista vagyok(ez is több sebből vérzik,de ez az amit még el tudok fogadni az miatt,ahogy az emberre néz,hogy mindent magáért tesz,ha valamit elront az saját hibája,stb..),nem hiszek semmi földön túli "csodában" csak abban amit az ember önerőből elér.Nem nézek le senkit a vallása miatt,csak sajnálom azokat a nagyon hívőket,akik arra várnak hogy majd egy felsőbb hatalom megad nekik mindent odaát,ha itt nem él normális életet. Nekem ez kicsit parasztvakítás szagú (igen,főként a római katolikusra gondolok). Szerintem ezek olyan dolgok,amivel meg akarják vezetni a lelkileg gyenge embereket. A csavar hogy meg vagyok keresztelve,és volt vallásos barátnőm,de se az életem nem lett jobb amíg "isten" segítségét vártam,se nem volt mennybe való az a lány. Szóval végülis lényegébe arra akartam kilyukadni,hogy miért várja rengeteg ember egy nem létező dologtól a jót,miért nem éri el magának? Lehet hogy ez a vallás dolog nem az erősségem,csak sajnálom ezeket az embereket,hogy ezt elhiszik,és mástól várnak csodát.
Ez mind az én sajátos véleményem/tapasztalatom,lehet sátánistázni,el lehet kívánni a francba,de ez csak egy meglátás.
(8-asnak hadd válaszoljak!
1: ha végtelenségig rázod a dobozt, szerintem akkor sem lesz telefon belőle..csak még több szemét.
2:A világunk tökéletesnek indult, ha valami miatt nem tökéletes, az csak a mi hibánk. De Isten megadta a lehetőséget.
Isten maga is tökéletes egyébként. https://www.youtube.com/watch?v=Hrpingr_azI
1:12:25 -től Ben Affleck megmonja a tutit. Amugy ő egy engedetlen angyalt alakít.
3: egy szóval sem mondtam, hogy az ember tökéletes volt, csak a Paradicsom volt az, amibe Isten teremtette.
4: a keresésben Isten vezetni fog, csak meg kell hozni a döntést. A Bibliaolvasás kezdetnek egész jó. Persze nem érdemes Mózes könyvével kezdeni, inkább a Példabeszédekkel, Prédikátor könyvével...
5: először hinni kell valóban. A tudás és megtapasztalás utána jön. bocsi.
6:az ördög akkor röhög a markába, amikor elbukik egy keresztény és bűnt követ el. Az ateisták sokszor ezért nem nyitottak a megtérésre, mert látják, hogy a hívő emberek is ugyanúgy bűnösök, mint a nem hívők...
Amugy jó kis film amit belinkeltem, érdemes megnézni. Persze csak szórakozás céljából.. semmi több.
Dogma című 1999-es film.
Nem a vallás a fontos, hanem az, hogy éltél. Mit tettél másokért. Az pedig, hogy ki mit ér el saját életében az sok mindentől függ. Leginkább politika és ország. Más a helyzet egy fejlett országban és más a helyzet egy fejletlen, maradi, nem civilizált országban.
Vannak keleti országok, ahol a kereszténység gyűlöletes és meg is hurcolják, meg is ölik azokat, akik keresztények. Ez elképzelhetetlen nyugaton. Ezért nyugaton el sem tudják képzelni, hogy vannak keleten olyan országok, ahol üldözik a keresztényeket.
Van ahol lehet haladni és fejlődni és van ahol nem. Van olyan hely és ország, ahol magáért sem tud tenni az ember.
"1: ha végtelenségig rázod a dobozt, szerintem akkor sem lesz telefon belőle..csak még több szemét."
E szerint te SEM ismered a végtelen fogalmát. Légy szíves, nézz utána.
"2:A világunk tökéletesnek indult, ha valami miatt nem tökéletes, az csak a mi hibánk."
Ne haragudj: egy tökéletes dolog SEMMIKÉPPEN nem mehet tönkre MAGÁTÓL. E szerint akkor Isten tette tönkre? Mivel más külső erő nem létezik.
Nézz utána, ha nem érted.
"De Isten megadta a lehetőséget."
Mármint miféle lehetőséget? Amiről tudta, hogy elbukunk, azt?
"Isten maga is tökéletes egyébként."
Na igen, ez egy állítás. Bizonyíték hol van?
"3: egy szóval sem mondtam, hogy az ember tökéletes volt, csak a Paradicsom volt az, amibe Isten teremtette."
Ez így nem stimmel, a kereszténység nem ezt mondja.
Amúgy az isten miért teremtett tökéletlen embert, és tette a tökéletes világába, hogy rontsa el azt?
"4: a keresésben Isten vezetni fog, csak meg kell hozni a döntést."
Nem igaz. Kerestem évekig - semmi válasz. Nincs 80 évem keresni, ez így nem működik.
"5: először hinni kell valóban. A tudás és megtapasztalás utána jön."
Sajnos ez sem igaz. NEM jön tudás. Ha jönne, arról más is tudna.
"Az ateisták sokszor ezért nem nyitottak a megtérésre, mert látják, hogy a hívő emberek is ugyanúgy bűnösök, mint a nem hívők..."
Ez csak egy figyelmeztetés, de nem érv. Isten ettől még létezhetne.
"csak abban amit az ember önerőből elér"
Kedves kérdező tudnál olyan példát mondani amit az ember önerejéböl elér?
Hogy mit gondolok?
Csak annyit, hogy a keresztények is gyökerek és te is az vagy ezzel az infantilis sátánizmusoddal.
Csak ennyit gondolok.
Mt. 16,26. Mert mit használ az embernek, ha az egész világot megnyeri is, de az ő lelkében kárt vall? Avagy micsoda váltságot adhat az ember az ő lelkéért?
Mk. 8,36. Mert mit használ az embernek, ha az egész világot megnyeri, lelkében pedig kárt vall?
Lk. 9,25. Mert mit használ az embernek, ha mind e világot megnyeri is, ő magát pedig elveszti vagy magában kárt vall?
Mindenki Isten kezében van. Ezt majd akkor fogod megtapasztalni, amikor olyan helyzetbe kerülsz, ahol és amikor nem számíthatsz magadra, mert a dolgok állása és menete már nem a te kezedben van, hanem tőled független. Legyen akár csak egy egyszerű dolog, esemény mint pl. baleset vagy betegség. De ezen kívül sok ilyen és hasonló eset van, ahol nem számít már a testi fittség vagy fizikai edzettség.
De Isten azért adta a jó tanácsait és törvényeit, hogy tartsuk magunkat távol a bűntől és olyan dolgoktól, melyek súlyos következményekkel járnak.
Ne kísértsük az Istent, ne hívjuk ki magunk ellen a sorsot.
Valamint Jézus is azt monda, hogy egymásért kell, hogy éljünk. Egymást kell segítenünk személyválogatás nélküli önzetlen szeretetben. Az erős segítse a gyengét, az okos segítse a butácskát stb. azaz gyámolítsuk egymást, mert így lesz erős az ember. Ám sajnos az ember önző, gőgös és büszke, valamint hiú is. Ha így nézzük, akkor az ember valóban csak önmagára számíthat, de akinek alázatos, megtört és irgalmas szíve van, annak az Isten mindig és mindenkor segít.
13.Hsz!
Nem tudom eldönteni,hogy ennyire korlátolt vagy,vagy csupán megátalkodottan gonosz,istentelen.
1.A káoszból,a végtelenségig,csak nagyobb káosz lesz intelligens beavatkozás nélkül.Ha nem ez a véleményed,akkor még a mikulástól várod az ajándékot.
2.Senki sem állította,hogy a tökéletes magától romlott el.Lucifer,és az ember szabadakaratánál fogva döntött a tökéletes Isten parancsa ellen.Szabadakarat nélkül robotok volnánk.
Igen.Isten tudta,hogy el fogunk bukni,de teremtés előtt elrendelte a bűn megoldását.
Ez bizonyítja Isten tökéletességét,és szeretetét.
3.Olvasd el mégegyszer mit írtál,amikor nem leszel részeg!
4.Ha a kukában keresed nehéz megtalálni,még 100 év alatt is.
5."Ki kétkedőn boncolja Őt, annak választ nem ád"-mondja egy kedves ének.
Isten létezik,és te meg fogsz halni.Két nagy igazság!
"ennyire korlátolt vagy,vagy csupán megátalkodottan gonosz,istentelen."
Na, gratulálok.
Sajnos a hívők többsége fel van mentve a gondolkodás alól. De nézzük részletesen:
"1.A káoszból,a végtelenségig,csak nagyobb káosz lesz intelligens beavatkozás nélkül."
Hópelyhet ugye még életedben nem láttál? Vagy csurgatott homokvárat? Vagy bármiféle kristályt? De a naprendszerek és a bolygók is a káoszból jöttek létre - MAGUKTÓL.
"2.Senki sem állította,hogy a tökéletes magától romlott el.Lucifer,és az ember szabadakaratánál fogva döntött"
ÁLLJ!
Ők netán nem voltak tökéletesek?
"Szabadakarat nélkül robotok volnánk."
Már mondtam, hogy a szabad akarat SEM ronthatja el a tökéletest.
"Igen.Isten tudta,hogy el fogunk bukni,de teremtés előtt elrendelte a bűn megoldását."
Ez FUSI megoldás! Egy ilyen isten nem választ ilyet!
"Ez bizonyítja Isten tökéletességét,és szeretetét."
Nem. Ez a te korlátaidat bizonyítja. Úgy gondolkodásban, mint elhatározásban is.
Kicsit megpróbálhatnál elgondolkodni ezeken. Az egy dolog, hogy itt most válaszolsz valamit, amiben jól ledorongolsz - de ettől még nem lesz igazad, és ezt minden értelmes ember látja. Vagy te a butákhoz beszélsz?
Az meg elég szomorú lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!