Van-e olyan vallás, aminek követésével nem ítélik el a másikat, nincs olyan hogy ha a te nézeted más akkor elkárhozol vagy máglyán égsz?
Gondolom a muszlimra gondolhatsz, az ilyen. (15ös)
Szerintem nem fenntartható. Vagy észbe kap a többi és cselekszik(nem feltétlen vérontás persze) vagy le lesznek söpörve a francba. Főleg hogy a muszlim vallás nem csak egy vallás. Hanem alkotmány. Ha gyakorolhatják a vallásukat (amiben benne van hogy elítélik a többit) akkor előbb utóbb követelni fogják, érvényesíteni akarják az alkotmányukat. És járhat minden nő zsákban az utcákra, meg napi 5 vagy nem tudom hány ima, meg más okosságok. Valamit tenni kell, nem jó ez a túlzott befogadós dolog.
Nem az egyszerű kisember muszlimmal van a baj, hanem a vallásukkal, nekik tetsző alkotmányukkal. Be akarják majd hozni ide, nem fogják megérteni hogy mi nem szeretnénk, és az nagy visszafejlődés lenne.
Ez már tényleg csak saját vélemény, de a muszlim terroristák sem csak saját szórakoztatásukra ölnek. Több százezer, millió hozzájuk hasonló ember nevében/ helyett ölnek. Az üzenet pedig az, hogy vagy átállsz vagy meghalsz. Lehet választani majd, vagy elköltözni, ha ez tovább durvul és nem kapnak észbe(európaiak). kész.
Skyta vallás szerintem ebből a szempontból a legtisztább. Bár ez is egy természeti vallás, így azzal tudok egyet érteni, aki az első között szólt és írta, a természeti vallásokat. Én is úgy gondolom ezek a legtisztábbak.
A buddaizmus nem rossz, ha hiszel az önmegváltásban. Ugyanis annak fő célja az, hogy senkivel sem törődve váltsd meg önmagad. Csak azért békések és azért nem alkalmaznak erőszakos nézeteket, mert akkor az önmegváltásnak lőttek. Ugyanakkor mégis követnek el hibát.
Alapvetően hitüket a karma fogalma szövi át. Éppen ezért, ha az út szélén látnak egy bajba jutott embert, aki segítséget kér, akkor nem segítenek, mert úgy vélik, azért jutott bajba, mert ez az ő karmája. És az önmegváltását elősegíti, ha megéli a bajba jutottságát. Vagyis magának kell feloldania a karmáját. Ebbe nem szólhat bele senki.
Ez viszont szerintem az emberi elridegüléshez vezet. Amikor senkiért és semmiért nem vagy hajlandó tenni. Mert félsz, hogyha segítesz azzal bemocskolod a kezed és annyi az önmegváltásnak.
---
A természeti vallások nyugodtak, nem ítélkeznek, de megítélnek, nem keresik az okot, mégis tisztában vannak vele, hogy mindennek oka van, a vallási példáikat és ideolgóiájukat az ember által érintetlen természet törvényszerűségeiből veszik, és nem pedig saját emberi elméjük okoskodásából merítenek. A természeti vallásban hívő igyekszik megtalálni saját feladatát a teremtésben, és azt segíteni, ezen keresztül pedig megérteni magát a teremtést.
Hamisítani, vagy félreértelmezni pedig nem lehet, mert a természet egyik legnagyobb ereje az, hogyha valami hibásan működik, akkor arról rögtön visszajelzést ad. Más kérdés, hogy ez a visszajelzés eljut e az ember tudatáig vagy sem.
---
Anonymus
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!