Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Csak valláson belül meg...

Csak valláson belül meg vallás miatt házasodni?

Figyelt kérdés
Csak szerintem baromság az ilyesmi?
2016. okt. 12. 22:35
 1/8 anonim ***** válasza:
32%

Kultúra és közösség » Valláskritika

mi van Lea? ezt a kategóriát elbandzsítottad? Kit érdekel szerinted, hogy szerinted mi a baromság?

2016. okt. 12. 23:03
 2/8 anonim ***** válasza:

Nem lehet egyértelmű igen,és nem választ adni.

A vallás,és a politikai nézet olyan súlyt jelenthet egy ember személyiségében,amely,egy ellenkező esetében,csak különlegesen forró szerelemmel egyenlíthető ki.(pl.keresztény-istentelen,vagy kommunista-nemzeti érzelmű)

Ezért, hasznos lehet,ha az ember úgy keres társat,hogy ezekben a nagy kérdésben hasonlóan látnak.

A forró szerelem,minden különbséget kiegyenlít,de-sajnos-kevés a holtig tartó forró szerelem a mi világunkban.A szerelmet fel szokta váltani a szeretet optimális esetben.

Néha,a különböző keresztény vallások is kibékíthetetlen ellentéteket okoznak,ha mindketten komoly vallásos életet élnek,és nem hajlandók nyitottak lenni társuk hitvallásával,közösségével kapcsolatban.

Mindezt figyelembe véve az azonos vallás kevés alap egy jó házassághoz.

2016. okt. 12. 23:13
 3/8 A kérdező kommentje:

Onnan jutott eszembe, mert több hindus kérdést is olvastam már itt.

Meg ismerek egy csajt, egy olyan pasihoz ment hozzá a szektájukon belül, akit a család szervezett, 2esben sosem voltak. Az ilyen házastársaknál ez vmi kötelességteljesítés?

2016. okt. 13. 00:15
 4/8 anonim ***** válasza:
Az is lehet,de két mafla kisegítése is.
2016. okt. 13. 03:34
 5/8 anonim ***** válasza:

A házasság intézményét Isten hozta létre.

Ő volt az aki össze adta az első férfit és a Nőt.

S azt mondta, hogy ez egy szövetség két ember között, és azt elválasztani nem lehet.ketten egy test, egy egységes család.

Isten nem hozott létre vallásokat, de a teremtő által felállított alapelvben kötelező annak, aki Isteni önátadásban szeretne élni.

2016. okt. 13. 08:51
 6/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Sajnos valószínű, hogy nem csak szerinted baromság az ilyesmi, pedig a Szentírás határozottan erre tanít:

"Ne legyetek hitetlenekkel felemás igában; mert mi szövetsége van igazságnak és hamisságnak? vagy mi közössége a világosságnak a sötétséggel?" (2Kor 6,14)

A házasság egy szövetség két ember között, ami nem csak a szexre épül, hanem egy erős elkötelezettségre és felelősségvállalásra, ami biztosítja az utódoknak is a biztonságot és a védelmet.

Persze van más alternatíva, kérdés, hogy az mennyire jó: [link]

Üdv. Péter

2016. okt. 13. 11:02
 7/8 anonim ***** válasza:
53%
Szerintem is az.
2016. okt. 14. 19:03
 8/8 ceri ***** válasza:

A házasság egy szerződés. Méghozzá hivatalos, írásban rögzített szerződés. Amolyan szamárvezető, mint az összes törvény. Ennek ellenére mint manapság szokás, az írásban fogadott dolgokat sem tartjuk meg. Tehát a vallás miatt senkinek sem kell házasodni, csak a vallásos embernek. Miért fáj ez neked? Van aki tetováltatja magát, nekem nem tetszik, de nem is nekem fáj, nem én bélyegzem meg magam. De ha valakinek ez tetszik! Mi közöm hozzá?

A házasság csak egy külsőség. Eredetileg arról szólt -vagy kellene szólnia- amit Péter itt tömören leírt. Aki fél elköteleződni az ne tegye. De akkor se tegye ha hazugság az egész! Bár hazudni is szabad. Ma mindent szabad és minden baromság, hiszen csak a valóságnak, igazságnak van kitüntetett szerepe. Ma pedig - az elsötétedés korában- ennek semmi jelentősége sincs látszólag.

2016. okt. 18. 14:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!