Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Adventisták, azt mondjátok,...

Adventisták, azt mondjátok, hogy a szombat az egy áldás, és az emberért van. Akkor ez nem ellentmondás a törvénnyel?

Figyelt kérdés

"A szombatot nem "megtartani kell", hanem ez egy lehetőség számunkra a pihenésre, a felüdülésre, a testvéri közösségre, a szolgálatra, arra, hogy kiszakadjunk a hétköznapi mókuskerékből, és ezt az időt Istennel töltsük. "

"A szombat egy csodálatos áldás, egy lehetőség az Isten egyik nagy ajándéka, amivel lehet élni."

Ellenben Isten, akiben nincs változás és még a változás árnyéka sem, ezt mondja a népének:

2Móz 31,14

Megtartsátok azért a szombatot; mert szent az ti néktek. A ki azt megrontja, halállal lakoljon. Mert valaki munkát végez azon, annak lelke írtassék ki az ő népe közül.

Aki dolgozott, azt nem kiebrudalták a nép közül, hanem választási lehetőség nélkül meg kellett halnia, méghozzá kegyetlen módon, a népnek meg kellett köveznie.

2016. szept. 23. 13:07
1 2 3 4
 21/37 A kérdező kommentje:

2Móz 31;13,14

Te szólj az Izráel fiainak, mondván: Az én szombatimat bizony megtartsátok; mert jel az én közöttem és ti köztetek nemzetségről nemzetségre, hogy megtudjátok, hogy én vagyok az Úr, a ki titeket megszentellek.

Megtartsátok azért a szombatot; mert szent az ti néktek. A ki azt megrontja, halállal lakoljon. Mert valaki munkát végez azon, annak lelke írtassék ki az ő népe közül.

Mondotta az Úr... Nem a nép, vagy bárki más, hanem az Úr.

2016. szept. 29. 17:49
 22/37 anonim ***** válasza:

Állította ezt Mózes.

Senki más nem hallott ilyet.

2016. szept. 29. 18:29
 23/37 A kérdező kommentje:
"Szeretem" az ilyet. Ha valami nem tetszik, akkor az kamu. Mózesre pedig Jézus is hivatkozott, annyira nem lehetett kamugép. Ja, bocs, Jézus is hazudott, vagy a tanítványok, akik úgy állították be, mintha Jézus hivatkozott volna rá, de nem is. A törvényben szerepel az, hogy aki nem tartja meg a szombatot, az halállal lakoljon. Ennek nem mondott ellent Jézus sem. Nem szólt, hogy bocsika, de ilyet nem mondott az Úr... Hanem azt mondta, hogy mit lehet vagy nem lehet megtenni szombaton. Elég egyértelmű, hogy az Úr mondta, hogy halállal lakoljanak azok, akik a nép közül nem tartják meg a szombatot.
2016. szept. 29. 18:59
 24/37 anonim ***** válasza:

Kérdező,hadd idézzem az egyik válaszolót egy itt felvetett hasonló témára(nem szó szerint):

"Ha bemész egy étterembe,és az étlapon van halászlé,baromfi ürülék,paprikás krumpli,halpikkely földigilisztával,akkor te az egész étlapot végigeszed?"

Csak mert rajta van a paprikás krumpli+halászlé...

Nehogy lelkiismeret-furdalásod legyen,hogy válogatós vagy,ami nem tetszik,az már nem megy a fogadhoz.

2016. szept. 29. 20:32
 25/37 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

A válasz nagyon egyszerű. Ha olvastad Mózes második könyvét, tudhatod, milyenek voltak a zsidók. Állandóan fellázadtak Isten ellen, nem tanúsítottak iránta tiszteletet és nem voltak képesek bízni benne.

Ilyen körülmények között sajnos Istennek ez volt az egyetlen lehetősége arra, hogy rendet teremtsen közöttük. Nem arról volt szó, hogy kihagyták a pihenést, hanem arról, hogy Istent vették semmibe. Ezért kellet ez a büntetés.

Kicsit hasonló, mint amikor I. László király elrendelte, hogy aki egy tyúk értékénél nagyobbat lop, az haljon meg. Akkora volt a bűnözés, hogy radikális eszközökhöz kellett folyamodni. Később eztenyhítették a körülmények megváltozásával.

Az egész nép elfogadta a törvényt a Sínai hegynél. Aztán pedig hátat fordítottak Istennek. Ez volt a probléma.

2016. szept. 30. 20:44
 26/37 A kérdező kommentje:
Gondolom azt azért be mered vallani magadnak, hogy ez egy szimpla belemagyarázás, és ha elég bátor vagy hozzá, még azt is be mered vallani magadnak, hogy elég ostoba belemagyarázás. Igényled, hogy megmagyarázzam, vagy végigfuttatod Te magadnak?
2016. szept. 30. 21:45
 27/37 anonim ***** válasza:
Kérlek tárd fel előttem, mert számomra a levezetés logikus :)
2016. okt. 2. 16:11
 28/37 Kései Sirató ***** válasza:
"Ha úgy gondoljátok, hogy az Isten az embernek szánt pihenésnek szánta, akkor miért kellett meghalnia annak a zsidónak, aki fát vágott az erdőben szombaton? És miért érezték a zsidók, hogy meg kell kövezniük Jézust, amiért szerintük szombaton dolgozott? Szerintem azért, mert Isten törvénye felhatalmazta őket erre. " Jól gondolod. A bűn büntetése a halál. Az Újszövetségben a halált helyettünk bevállalta Jézus. Ezért a bűneink büntetését értünk és helyettünk elszenvedte, hogy ma már ne kelljen meghalnunk. Isten nem csak törvényt adott, hanem Jézus által kegyelmet ad.
2016. okt. 6. 11:05
 29/37 A kérdező kommentje:
Akkor azt mondod, hogy egyetlen nap meg nem tartása halálos bűn? Akkor ez egyenértékű sok ember kegyetlen legyilkolásával. Tehát ha nem tartom meg, mert Jézus váltsága eltörölte a megtartását, akkor ölhetek is, lophatok is? Hiszen nem kisebb, vagy nagyobb az egyik a másiknál. Akkor nem az emberért van? Akkor miért van a szombat?
2016. okt. 6. 14:03
 30/37 Kései Sirató ***** válasza:
Azzal, hogy létrejött a bűn, elkezdődött a halál. Igen , minden bűn halálos az örök élet szempontjából. Az is, hogy Éva és Ádám evett a tiltott fáról. Minden ember meghalna, ha nem lenne Üdvözítő. Egyedül Jézus által van üdvösség, de attól még igaz, hogy minden bűn halálos. Krisztus magára vett minden bűnt és meghalt helyettünk, hogy ne kelljen végleg meghalnunk. Jó a logikád és a meglátásaid, olvasd az Újszövetséget is és egészben fogod látni ezt a kérdést, ami egyébként nem is egyszerű, hanem viszonylag nehezebb teológiai kérdés. Jó Bibliaolvasást kívánok Neked!
2016. okt. 6. 15:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!