Putyin aláírta az evangelizációt betiltó törvényt. Mi lesz ebből?
# 7
"az ortodox vallás viszont erősödik (vagy inkább tartja erejét)"
Az oroszoknál inkább tartja az erejét. Ami viszont talán meglepő, hogy Amerikában viszont erősödik, és elsősorban az úgynevezett "evangéliumi gyülekezetek" részéről sok az áttérő.
ez örvendetes, hogy sokan térnek észhez. Valaam szigeti szerzetesek énekelnek a Nyolc boldogságról (Valaam szigetén, védett helyen megmaradt a folytonosság)
Nem is értem miért van megriadva keresztény ilyesmitől. Ha valakit hív Isten, azt úgyis elvezeti a számára kijelölt felekezetbe. Internet is van még attól, hogy az utcai újságárulás tiltva lett.
A Biblia sem írja, hogy Jézus, vagy az Apostolok az UTCÁRA álltak volna ki egy stand mögé, egymással halkan duruzsolva, vagy netántán hangosan óbégatva, hanem bementek egy zsinagógába és hirdették az Igét.
Mert akkor más élet volt, más volt az alkalmazás is.
Változik a világ színtere, Isten is változtat, hogy az embereket elérje.
(1Korintusz 7:31) 31 és akik élnek a világgal, mint akik nem élnek vele teljesen; mert változik e világ színtere.
Megnéztem a linket és utánajártam a témának. Nemcsak az radikális iszlám a fő ok. Alapból az úgynevezett vallási szélsőségesség.
Részlet ebből a cikkből:
"A módosítások meghatározzák a „térítői tevékenység” fogalmát és azt megtiltják olyan vallási csoportok számára, melyeknek céljai törvényellenesek. Tilos lesz az olyan misszionárius munka is, amelynek célja a közrend zavarása, a családi egység megbontására való kényszerítés, a polgárok személyiségének, jogainak és szabadságának megsértése, a kötelező oktatási szint megszerzésének akadályozása, a szélsőséges fellépésre, az öngyilkosságra és az állampolgári kötelezettségek megtagadására való ösztönzés."
A családi egység megbontására való kényszerítés kiemelendő!
És a Nyugattal való túlzott kapcsolat, eredet, ami például a neoportestantizmusnál jelen van.
Ugye Jehova Tanúinak központja is Az Egyesült Államokban van. Ez az orosz kormány részéről szintén visszatetszést kelthet.
Meg a burkolt vallásgyalázás is.
Ezek miatt van például betiltva a jw.org, meg ezért nem lehet bevinni kiadványokat sem.
Ahogy látom, alapból az ortodoxia továbbra is védelmet élvez.
A mérsékelt iszlám és a buddhizmus szintén az orosz történelmi örökség része, és hagyományos vallása. A judaizmus szintén.
A katolicizmusról és a történelmi protestantizmusról sajnos nincs információm ezzel kapcsolatban.
Vallás gyalázás.
Nos ez érdekes, ugyan is valahol olvastam, hogy az ortodox és más vallások is gyaláznak másokat, sőt Jehova Tanúit, egy Ortodox pap uszítására vertek félholtra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!