Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért tiszteljem más vallását?

Miért tiszteljem más vallását?

Figyelt kérdés
Mindig mondják,hogy tiszteljem más hitét még ha nem is értek vele egyet,de miért is tiszteljem?A tisztelet nem jár azt ki kell érdemelni,nem?
2016. szept. 11. 11:23
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
43%

semmiért

nem trollkodásból de én se értem mért kéne tisztelnem azt hogy valakinek képzeletbeli barátai vannak

felénk őrültnek hívják az ilyet

viccen kívül a vasárnapi boltzár hol tartja tiszteletben hogy nem vagyok keresztény és nekem a vasárnap a bevásárlásról szól mert hétfőtől szombatig dolgozok

az iskolákba beszivárgó hittan ami KÖTELEZŐ!!! mind1 hogy hívjuk erkölcstan hittan akármi

miről is magyaráz a kedves "tanár"? jézus így, az úr úgy, ha nem fogadsz szót mész a pokolra stb

teszem hozzá ezt 1 olyan országban ahol elvileg minden vallás elfogadott tehát pl ne sértődjek meg ha muzulmán létemre keresztény hittanon kell részt vegyek mert nem fejezhetem be az évet ?

nesze nektek tisztelet

a tisztelet csak kölcsönösen működik ha valamilyen szekta mindegy hány birkája van rám akarja erőltetni a saját mesehőseit ne csodálkozzon hogy nem tisztelem hanem telibe röhögöm

2016. szept. 11. 22:24
 12/17 anonim ***** válasza:

Valóban, inkább az elfogadást kellene mondani.

Azonban az elfogadás CSAK akkor jár és csak addig terjed, amíg nem akar beleszólni az én életembe! Ezen kívül az elfogadás az emberi normáknak jár.

Aki megöli a lányát, ha az rá mer nézni egy férfira, az nem érdemel tiszteletet!

Ugyanígy az sem, aki kóser vágást csinál érzéstelenítés nélkül.

Az meg végképp nem érdemel tiszteletet, aki pl. az őssejtkísérleteket gátolja meg, vagy más módon tesz keresztbe a tudomány fejlődésének... ide értve pl. a 6000 éves Földet vagy az evolúció tagadását.

2016. szept. 11. 23:36
 13/17 anonim ***** válasza:
Igen tiszteld és hagyd hogy a csajodat megba szák a bevándorlók mer ha közéjük álsz megkéselnek xD
2016. szept. 12. 15:59
 14/17 anonim ***** válasza:

Lényegében magadat tiszteled akkor, ha a másik embert tiszteled, függetlenül a vallásától, vagy azzal együtt.

Ha mondjuk valaki a diliházban cukkolja a bolondokat, azzal elsősorban magáról állít ki szomorú képet, mert ugye a dilis nem tehet róla, hogy hibbant, ellentétben azzal, aki esetleg magát normálisnak nevezi, vagy képzeli.

(hiszi)

Mellesleg magam sem hiszek istenekben, de nem is a vallást, hanem magát az embert tisztelem, még akkor is, ha időnként megpróbálok vele vitatkozni, vagy meggyőzni akarom, mert mindenkiben megvan akár a tévedés joga is.

2016. szept. 12. 21:39
 15/17 anonim ***** válasza:
A tisztelet azért lett kitalálva hogy elkerüljük a konfliktust. A tiszteletlenség sértés az pedig konfliktushoz vezet. Tehát ha nem akarsz konfliktust akkor tiszteld a vallását, ha viszont szeretnél konfliktust, szeretnéd megsérteni vagy esetleg úgy érzed nem tudod tisztelni a vallását akkor ne tedd. A tisztelet annak jár akit tisztelhetőnek tartasz, vagy pedig nem akarsz vele konfliktust.
2016. szept. 14. 00:39
 16/17 anonim ***** válasza:

"Az ateizmus nem vallás és nem nagyon érdekel mások mit gondolnak.A vallás mint a fing,nem vagyok kíváncsi senkiére"

"Nem szoktam beleszólni a hívőkkel ellentétben,én csak megvédem amit gondolok és ilyenkor jön a :"tiszteld a vallásom"

Itt azért van némi ellentmondás,mert ha nem érdekelne mit gondolnak róla,meg sem kellene védened.

2016. szept. 16. 08:24
 17/17 anonim ***** válasza:
Engem kövess, bizonyítékom van rá hogy létezem :'D
2016. szept. 16. 08:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!