Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Milyen isten az, aki önös...

Milyen isten az, aki önös célért gyilkoltat?

Figyelt kérdés
Keresem azt a beszédet, amiben valaki arról beszél miről is szól valójában az egész biblia, ilyesmi rémlik belőle " Milyen isten az aki ", kitér benne hogy az ószövetségben mennyi embert gyilkoltatnak meg, valami olyasmi hogy " Tedd meg ezt, tedd meg azt, vagy megöllek", nememlékszem pontosan, nem vagyok pogány, nemtudom mennyi valóságtartalma van annak amit mond, de nagyon kiváncsi vagyok rá amit mond, most eszembejutott, nemhagy nyugodni azóta, valaki leirná vagy belinkelné kérlek?

2016. szept. 1. 20:14
 1/4 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, nem tudtam értelmezni a kérdésedet. Pontosan mi az, ami nem hagy nyugodni? Mikor gyilkoltatott Isten önös érdekből?
2016. szept. 1. 20:22
 2/4 A kérdező kommentje:
Dehogyis, csak egy videót keresek, amiről egy ember erről beszél, talán a tvben láttam, de lehet neten, nemtudom.
2016. szept. 1. 20:29
 3/4 anonim ***** válasza:
Ok, akkor ebben sajnos nem tudok segíteni.
2016. szept. 1. 20:31
 4/4 anonim ***** válasza:

A Teremtő Isten egy jó Isten Kedves Kérdező.

Az Ószövetségbem népe érdekében öletett. Egyébként ma már nem kéne ilyet senkitől, mert Újszövetség ideje van és az Úr megváltoztatott néhány törvényt. Egyébként ő neki joga van ölni mert ő a Teremtőnk.

Ő az aki elindítja az ember életét és ő véget is vethet neki. Az ember viszont azzal, hogy öl, lényegében még a Teremtőjének a dolgába is beavatkozik, nemcsak az áldozatnak árt. Embernek tehát tilos ölni, meg el venni is dolgokat mástól.

Abban meg, hogy Isten jó, nyugodtan hihetsz , hiszen benned és bennem sem lenne semmi jó ha a Teremtőnk nem lenne jó. Ő mindent jobban tud nálunk, hiszen magasabb rendű élőlény. Vele szemben soha nem lehet igazunk, hiszen még az igazságot is ő adja.

2016. okt. 18. 15:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!