Ha a legtöbb ember belátja hogy az EZO TV és társai lehúzások, akkor azt miért nem hogy a vallás is az?
Érdekes pszichológiája van a vallásnak , a konkrét okokat hogy miért hiszünk természetesen a mai napig nem tudni .
Freud szerint vallás nem más, mint a természet veszedelmes erőivel szembeni védekezés sajátos formája.A vallásos hitet neurotikus tünetnek tekinti, mely beteg, infantilis pszichológiai állapotra utal.
# 3
Mondja Freud, aki maga is neurotikus volt. Ha már a pszichológia ide került, akkor viszont abból érdemes kiindulni, hogy Carl Gustav Jung mit mondott. Aki egyébként tanítványa volt Freudnak, csak vele ellentétben nem voltak mentális problémái. :)
#5 A nyugati embereknek általában van az a szerintem téves képzete, hogy a buddhizmus mérsékeltebb, mint a többi vallás.
Itt egy cikk a buddhista terrorizmusról.
#1-re válasz:
Nagyon kevés. 1998-as Nature cikk: National Academy of Scientist tagjai közül 7% vallásos. Royal Society-ben szintén elenyésző a vallásosok száma.
"A WIN-Gallup 2012-ben 57 országban 50000 ember megkérdezésével végzett felmérése alapján a meggyőződéses ateizmus és a vallástalanság minél magasabb végzettség korrelál, a vallásosság pedig negatív korrelációban van vele."
ÉS hogy a kérdésre is válaszoljak:
Ezo tv-t nem nézi feltétlenül régóta, viszont a vallás a legtöbb esetben kisgyerek kora óta megvan ezért jobban ragaszkodik hozzá. Ráadásul a kereszténység képlékeny és formálódik az erkölcshöz, így könnyebb a híveket megtartani.
#6 Neked meg az a téves elképzelésed, hogy én bármelyik vallást is jobban támogatom a másiknál, olvasd el kérlek, még egyszer amit leírtam, próbáld meg értelmezni, mert rendkívül frusztráló amikor egy hívő, kiragad egy részt a szövegből, és azonnal a saját elképzeléseihez próbálja igazítani, a te esetedben látatlanban is biztos vagyok, hogy a kereszténységhez tartozhatsz, persze lehet, hogy tévedek, és pontosan a hova tartozásod miatt érzed a késztetést, hogy támadó magatartást tanúsíts, és a saját igazadat azzal próbáld meg bebizonyítani, hogy a számodra unszimpatikusnak vélt vallást, vagy véleményt megpróbálod lejáratni, ez egy pszichológiai betegség, ez rengeteg keresztény és más olyan vallású embernél is igaz, amelyhez a történelemben erőszakos hódítás is párosult, általában személyiség zavar, és bizonyítási vágy illeszkedik ehhez, valószínűleg a saját hiteddel sem vagy teljesen stabilan, hiszen a kényszer, hogy megszólalj az ilyen esetekben, a védelmed támadó formában, pontosan ezt bizonyítja be.
Azért megpróbálom még egyszer röviden leírni, ateista vagyok, és az összes vallásnak azon momentumait ahol istenségek, entitások is valóságosan megélt gyakorlati formát ölt, azt elutasítom, pusztán néhány filozófiai tanítást tartok értékesnek.
köszönöm a analízist ráadásul ingyen. :)
Ha keresztény lennék nem ismerném el azt valószínűleg, amit a következő bekezdésben említek, hogy a negatív korreláció van a vallásosság és az intelligencia között. Amúgy nem bizonygattam semmit, arra szerettem volna rámutatni, hogy bármelyik vallás képes arra (attól függetlenül van-e központi isten vagy nincs), hogy kihozza az irracionalitást az emberből. Vallással könnyű megbélyegezni a másik ember, ezért irtották egymást ott a cikkben, a buddhisták és a muszlimok. Mindegyik vallás egyformán rossz, az hogy van a filozófiájában valami pozitív nem menti meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!