Balog Zoltán kijelentette, hogy a vallás nem magánügy. Ezek szerint közügy? Úgy közügy itt a 3. évezredeben akárcsak a középkorban?
Neked már nagyon eleged abból, hogy ez a kormány egyre több anyagi támogatást ad közpénzből az egyházaknak? Nincs eleged abból, hogy ha egy családtagod megbetegszik, akkor romos kórházakban és orvoshiányos közegben kerül ellátásra, miközben Balog Zoltán és bandája Palotákat, állami iskolákat és egyéb ingatlanokat és közpénzt és közpénz és ismét közpénzt add az egyházaknak? Orbán fiához mit szólsz? Mit szólsz ahhoz, hogy ez a gyerek a harmadik évezredben olyan kijelentéseket tesz, hogy magát isten szócsövének tartja?
A vallás MAGÁNYÜGY! PONT.
Mishugas. -_-
Üdv!
Uhhhh.
Úgy látom, Balog Z. összekeverte azt, hogy a vallásnak lehet közösségépítő szerepe azzal, hogy a hit magánügy.
Jó turista módjára örülök azoknak a gyönyörű templomoknak, amik eddig felépültek, de a zömük üresen kong. Attila_the_hun, tényleg jó ötlet lenne inkább kórházakra költeni.
"Szerintem döntsd el, hogy mit akarsz kérdezni."
A pár kérdésem, gyakorlatilag ugyanarra az egyre vonatkozik, csak más-más aspektus megközelítéséből.
sz.v.sz. a f**zom balog Balogh Zoltán összes nyílásába, de önmagában értelmezve ez a mondat szerintem helyetálló, a vallás mivel az emberek identitását és erkölcsit alapvetően határozza meg nem lehet magánügy, és ha valaki ki akarja kényszeríteni, hogy magánügy legyen az fasiszta kollektivizálásra törekszik, egy demokráciában be kell vállalni a konfliktust, mert egy állandó nyitottság a vitára teremtheti csak meg azt a szerintem nagyon is kívánatos állapotot amiben a legtöbb ember élheti meg a szabadságot és az ő identitását, és ez az ami előre viszi a világot, még ha gyakran kényelmetlen is, úgy gondolom vállaljuk be, hogy nem vagyunk ugyan olyanok és vállaljuk ,hogy ez gyakran súrlódáshoz vezet, mert ha valaki ki akarja kényszeríteni a "végső ideális állapotot" abból mindig valami borzalmas(an nagy tömegmészárlás) keletkezik
Orbán fia meg engem chauchesku lányára emlékeztet, ha érted mire gondolok
" ha valaki ki akarja kényszeríteni, hogy magánügy legyen az fasiszta kollektivizálásra törekszik"
Értelek, de ugyanakkor a vallások is kollektivizálásra törekedtek és törekednek most is. Méghozzá sok esetben agresszívan teszik ezt.
olyan szinten magánügynek kellene lennie hogy nyilvánosan ne is lehessen gyakorolni csak és kizárólag a templomokba
nem úgy hogy boldog boldogtalan belát, minimum 3-4 méteres kerítéssel körbevenni hogy csak az lássa aki mindenképp akarja
be is tiltanám 18 évet be nem töltött személyeknél
olyan mint a drog, bagó, pia, roncsolja a fejlődő agyat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!