Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mikor jön el az idő, amikor a...

Mikor jön el az idő, amikor a keresztény Istent végre egy helyen fogjuk kezelni Ozirisszel, Odinnal vagy Zeusszal?

Figyelt kérdés
Nincs rá bizonyíték, hogy jobban létezik, mint ők.
2016. aug. 4. 10:35
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%
Mert természetesen tévedek, bár eddig egyedül én írtam le, hogy miért gondolom úgy, ahogy. Te pedig csak kinyilatkoztattad hogy hülye vagyok és tévedek és kész. Nagyon meggyőző tudsz lenni.
2016. aug. 4. 20:06
 12/28 anonim ***** válasza:
40%

Elmondtad miért fognak eltűnni, de ettől még semmi valóságalapja nincs annak, amit mondasz, csak egy gyenge elmélet.

Azt pedig már elmondtam szerintem többször is, hogy miért lehetetlen, hogy kipusztuljon a hit a világból.

2016. aug. 4. 20:46
 13/28 anonim ***** válasza:
69%

Szerintem ez még nagyon odébb van. A katolikus egyház a teista evolúcióval bevédte magát, összemixelte a vallást a tudománnyal, így hiába a tudományos fejlődés, az nem hat a katolikus emberek hitére.

Az abszolút katolikus többségű államokban (mint például Dél-Amerika vagy Olaszország, Spanyolország) ezért fent fog maradni a vallás.

Ahol azonban protestáns többség van, ott a kereszténység már napjainkban is haldoklik, elég megnézni Svédországot vagy Norvégiát. Az Egyesült Államok kivétel, ott akkor tűnhet el a vallás, ha megreformálják egyszer az oktatási rendszert, mert siralmas, hogy a világ legfejlettebb államában a legerősebb a kreacionizmus és az ID.

Az ortodox egyház is el fog tűnni, ha az elmaradottabb keleti államok is felzárkóznak a nyugatiakhoz.

Azt mondom, hogy amíg van katolikus egyház, és élén egy pápa, aki azon munkálkodik, hogy megpróbálja összehozni az összehozhatatlan nézeteket, azaz a vallást és a tudományos szemléletet, és a mélyen vallásos emberek hisznek neki, addig a kereszténység tartani fogja magát.

Ezt arra alapozom, hogy Ozirisz, Zeusz, és a többi meselény is azért tűnt el, mert ellentmondásban állt az ember tapasztalataival, tudományos ismereteivel. De így, hogy a katolikusok bevédték magukat, nehéz lesz túllendülni ezen a nagybetűs Istenen...

2016. aug. 4. 23:32
 14/28 anonim ***** válasza:
10%

Soha, mert a keresztény erkölcs alapjai sziklaszilárdak.

Itt Európában fogynak a templomba járók ez tény. De nem is baj, ha idővel a látszat keresztények elfogynak. Többet ártanak a kereszténységnek, mint a nyílt ellenségei.

2016. aug. 5. 09:56
 15/28 anonim ***** válasza:
88%

Remélem minél előbb. Valóban nincs rá bizonyíték, de jön a keresztény érvelés, hogy arra sincs, hogy nem létezik. Ilyen emberekkel nem tudsz mit tenni, nem értik meg, hogy miért rájuk hárul a bizonyítás kényszere.

"Soha, mert a keresztény erkölcs alapjai sziklaszilárdak."

"Az Ószövetség Istenéről joggal mondhatjuk, hogy a létező összes irodalmi mű legkellemetlenebb figurája, egy féltékenységére büszke, kicsinyes, igazságtalan, megbocsátani képtelen hatalommániás, bosszúvágyó, vérszomjas etnikai tisztogató, nőgyűlölő, homofóbiás, rasszista gyermekgyilkos, népirtó, halálosztó, megalomániás, szadomazochista, szeszélyes, rosszindulatú zsarnok"

2016. aug. 5. 10:24
 16/28 anonim ***** válasza:
33%
De hisz már mióta egy szinten kezelitek...
2016. aug. 5. 12:10
 17/28 anonim ***** válasza:
0%

"Az Ószövetség Istenéről joggal mondhatjuk, hogy a létező összes irodalmi mű legkellemetlenebb figurája, egy féltékenységére büszke, kicsinyes, igazságtalan, megbocsátani képtelen hatalommániás, bosszúvágyó, vérszomjas etnikai tisztogató, nőgyűlölő, homofóbiás, rasszista gyermekgyilkos, népirtó, halálosztó, megalomániás, szadomazochista, szeszélyes, rosszindulatú zsarnok"

Nem tudom kitől idéztél, de ennyi alapján a fickó Bibliát még nem nagyon tartott a kezében. És te sem. Ha valamit kritizálsz azt előbb ismerd meg. Mondjuk vigyázz, mert akkor jó eséllyel rájössz, hogy Isten létezik, mint az már rengeteg ateista tudóssal megtörtént, akik igazán tüzetesen átvizsgálták a Bibliát hibát keresve.:)

2016. aug. 5. 12:32
 18/28 anonim ***** válasza:
83%

"Nem tudom kitől idéztél, de ennyi alapján a fickó Bibliát még nem nagyon tartott a kezében. És te sem. Ha valamit kritizálsz azt előbb ismerd meg. Mondjuk vigyázz, mert akkor jó eséllyel rájössz, hogy Isten létezik, mint az már rengeteg ateista tudóssal megtörtént, akik igazán tüzetesen átvizsgálták a Bibliát hibát keresve.:)"

Valóban kimaradt, hogy kitől. Richard Dawkins: Isteni téveszme. Amúgy az idézetből, melyikre nem lehet találni példát a Bibliában?

2016. aug. 5. 13:04
 19/28 anonim ***** válasza:
0%

# 15

A keresztény erkölcs alapjai: Jézus tanításai. Nem az Ószövetség.

2016. aug. 5. 15:01
 20/28 anonim ***** válasza:
0%
Egyikre se találsz így példát, ahogy említetted. De nem van, élj továbbra is homokba dugott fejjel, az biztonságosabb.:)
2016. aug. 5. 15:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!