Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Szerintetek Kent Hovind érvei...

Ay carramba! kérdése:

Szerintetek Kent Hovind érvei elfogathatóak?

Figyelt kérdés
Amikor valamivel megcáfolja az evolúciót, akkor nekem nagyon úgy tűnik, hogy úgy állit valamit, hogy azt az ellenfele ne tudja a saját észérveivel megválaszolni. EGYSZÓVAL: pszichológiailag befolyásolja az ellenfelét/ellenfeleit/embereket.

2016. júl. 26. 15:54
1 2
 11/14 Tom Benko ***** válasza:
70%

Neki nincsenek érvei, és nem befolyásolja az ellenfeleit, mert szakértőkkel nem áll le vitázni. A híres vitái is mind vagy másik kreacionistával, vagy full laikussal folytak le. Ez olyan, mintha és az Ady-gyűlölők klubjában egy Ady-gyűlölő mérnökkel vitatnám meg, hogy miért rossz költő Adyt, majd közhírré tenném, hogy íme, megnyertem egy vitát Adyról, és ezért Ady rossz költő. Fail.

Egyébként pedig úgy állít valamit, hogy annak semmi köze a tárgyhoz, tehát nemhogy nem lehet észérvekkel megválaszolni, hanem ha korrekt választ adok rá, az olyan, mintha neki adnék igazat, amíg ki nem fejtem, amit pedig nem enged meg. Pl.:

"-Tehát az evolúció szerint az élet egy kőből jött létre?

-Nem, nem egy kőből...

-Köszönöm, akkor tehát megcáfoltuk az evolúciót!"

Igaz, hogy az evolúciónak nem tárgya az élet keletkezése, és a keletkezés-hipotézisek pedig nem egy kőből, hanem rendkívül változatos környezetből jöhetett létre, de ezt nem hagyhatja elmondani a partnernek, mert akkor kiderülne, mekkora nagy tuskó is ő.

2016. júl. 27. 16:14
 12/14 selender ***** válasza:
100%

Hovindnak max jó a retorikája, és jó közönséget talál magának, akiket hülyíthet.

Arról nem beszélve, hogy ezerszer hivatkozik arra, hogy ezzel meg azzal vitázott és ő nyerte meg. De én ezt nem vagyok hajlandó elhinni neki.

Például az említett köves dolog, hogy abból jött-e létre az élet. Úgy mesélte a sztorit, mintha a vitapartnere mit sem tudna az élet eredetéről, holott valamilyen biológus volt. NEm emlékszem pontosan, mert rég láttam azt a videót már, de egy biológusnak simán ki kell tudnia védenie egy ilyen harmatgyenge érvet. Egyik se gondolhatja, hogy az élet kőből lett, és kő volt a nagyapánk.

És sokszor azzal próbálja elnyerni a közönség tetszését, hogy gúnyolódik, poénkodik, vagy érzelmi oldalról közelíti meg őket.

Pl. mikor azt taglalja, hogy ha az evolúció igaz, akkor te nem érsz semmit, nem lehet célod az életben stb, ellenben amit a Biblia mond.

Az evolúció egy folyamat, miért lennénk mi a világban oylan fontosak, hogy minden csak akkor igaz, ha értelmet ad az életünknek?

2016. júl. 28. 18:35
 13/14 A kérdező kommentje:
Én is hasonló elképzeléseket gyártottam, amikor megnéztem a videóit.
2016. júl. 29. 07:27
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg igenis próbálja pszichológiailag befolyásolni az embereket, amikor egyenlőségjelet tesz az evolúció és a nácizmus közé. Úgy tudja forgatni a szavakat, hogy az evolúciót elfogadó embernek a tudományos érvelés helyett két percen belül az erkölcsösségét kelljen bizonygatnia. Ritka visszataszító ember.
2016. júl. 29. 11:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!