Hol a sötét anyag?

Figyelt kérdés

Még mind a mai napig nem találtak bizonyítékot a sötét anyag létezésére, pedig már 3 éve kutatják és 10 millió dollárt öltek bele csak a detektorba...

https://www.youtube.com/watch?v=qziNrPzGiYg

Mit is mondanak a szkeptikus ateisták? Ha valami létezését kijelentjük, bizonyítékokat is fel kell hozzá mutatni. Nos, ebben az esetben ez nem sikerült... :)

2016. júl. 25. 16:22
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
0%

Valahogy a tudomány és a vallás, vallások mindig háborúztak. Egy biztos, a tudomány sok kérdésre nem akar, vagy nem tud érdemleges választ adni, vagy csak nem lehet tudományosnak nevezni. Az élet kérdései szerintem a legfontosabbak, mert hiába beszélünk az atomok felépítéséről, ha közben azt sem tudjuk, hogy miért is élünk!

Kik vagyunk valójában? Létezik eleve elrendeltetés, vagy a sorsunk kovácsa vagyunk? Miért van szenvedés? Mi a halál?

Ilyesmi kérdéseket a tudomány sajnos nem tud megválaszolni. A bonyolult emberi lélektanról nem is beszélve.

2016. júl. 26. 13:53
 22/27 anonim ***** válasza:
86%

Valahogy a tudomány és a vallás, vallások mindig háborúztak. Egy biztos, a tudomány sok kérdésre nem akar, vagy nem tud érdemleges választ adni, vagy csak nem lehet tudományosnak nevezni. Az élet kérdései szerintem a legfontosabbak, mert hiába beszélünk az atomok felépítéséről, ha közben azt sem tudjuk, hogy miért is élünk!

Kik vagyunk valójában? Létezik eleve elrendeltetés, vagy a sorsunk kovácsa vagyunk? Miért van szenvedés? Mi a halál?

Ilyesmi kérdéseket a tudomány sajnos nem tud megválaszolni. A bonyolult emberi lélektanról nem is beszélve.

1,Azért élünk mert megszülettünk. A sejt persze nem tudja ezt a kérdést feltenni, hogy miért is élek? Mégis él.

Az a helyzet,hogy az ember célt keres mindenben.. pedig ki mondta,hogy kell,hogy legyen??? Értem én,hogy sok ember nem akarja ezt a kérdést feltenni..

De kérdem én,ha mindennek célja van,akkor minek az a sok felesleges dolog az univerzumban (csak azt nem mond,hogy biztos van célja,te nem tudhatod amit..hmm..)

2,Kik vagyunk valójában?

Élőlények

3,Azért van szenvedés,mert természetes része az életnek.

4,Az élet vége a halál. Mikor a biológiai funkciók,mint összetett szervezet nem működnek már tovább így bomlásnak indul a szervezet.

A bonyolult lélektan meg attól hogy bonyolult még nem feltétlen megmagyarázhatatlan, de azért mond meg, hogy van -e összefüggés az ember személyisége és szervezetét ért hatások között? Genetikai öröksége között?

Nincs? Persze,hogy van,akkor meg nyilván hogy biológiai háttere van a személyiségnek..

2016. júl. 26. 14:12
 23/27 anonim ***** válasza:
100%
Ja ,ha a valláson múlna akkor az epilepszia még mindig ördögi megszállás jele lenne..,nem pedig valami biológiai eredetű betegség..
2016. júl. 26. 14:13
 24/27 anonim ***** válasza:

"1,Azért élünk mert megszülettünk. A sejt persze nem tudja ezt a kérdést feltenni, hogy miért is élek? Mégis él.

Az a helyzet,hogy az ember célt keres mindenben.. pedig ki mondta,hogy kell,hogy legyen??? Értem én,hogy sok ember nem akarja ezt a kérdést feltenni..

De kérdem én,ha mindennek célja van,akkor minek az a sok felesleges dolog az univerzumban (csak azt nem mond,hogy biztos van célja,te nem tudhatod amit..hmm..)"

Az állatok sem tudják feltenni ezt a kérdést, mindössze 4 dologgal foglalkoznak: alvás, evés, szaporodás, védekezés. Mi feltehetjük a kérdést, hogy akkor értelmetlen lenne az egész?

Talán hagyni kellene a felesleges dolgokat?

"2,Kik vagyunk valójában?

Élőlények"

Akik elképzelnek maguknak egy szerepet, és aszerint élik le az életüket? Mi van az álarcokon túl?

"3,Azért van szenvedés,mert természetes része az életnek."

Na de akkor mi értelme van az életnek, ha csak szenvedünk?

"4,Az élet vége a halál. Mikor a biológiai funkciók,mint összetett szervezet nem működnek már tovább így bomlásnak indul a szervezet."

Na de mi lesz a halálunk után? Ha vége lesz mindennek, akkor egy teljesen értelmetlen életet éltünk, mert amit elértünk az életben, attól a halál megfoszt. Akkor csak azért élünk, hogy többek legyünk másoknál? Másoknak akarjunk megfelelni, miközben azt hisszük, hogy magunknak?

"A bonyolult lélektan meg attól hogy bonyolult még nem feltétlen megmagyarázhatatlan, de azért mond meg, hogy van -e összefüggés az ember személyisége és szervezetét ért hatások között? Genetikai öröksége között?

Nincs? Persze,hogy van,akkor meg nyilván hogy biológiai háttere van a személyiségnek.."

Hogyne lenne. Ha valaki mentálisan sérült, testileg is az lesz. Na de ki ne lenne mentálisan sérült egy ilyen beteg világban?

2016. júl. 26. 14:52
 25/27 anonim ***** válasza:

"Az állatok sem tudják feltenni ezt a kérdést, mindössze 4 dologgal foglalkoznak: alvás, evés, szaporodás, védekezés. Mi feltehetjük a kérdést, hogy akkor értelmetlen lenne az egész?

Talán hagyni kellene a felesleges dolgokat?"

Mely dolgok a feleslegesek?

Egyébként pedig neked célod, hogy kőolajat szivattyúzz a föld alól? Nem. Tehát a kőolaj a te szempontodból felesleges. Ezt esetleg megpróbálnád megmagyarázni a Ewing-családnak is? :)

""2,Kik vagyunk valójában?

Élőlények"

Akik elképzelnek maguknak egy szerepet, és aszerint élik le az életüket? Mi van az álarcokon túl?"

Ebben igazad van, hogy mindenkinek van egyfajta álarca (van akiknek több is). A saját álarcodon túl neked kell tudnod, hogy mi van. Én azt tudom, hogy az enyém mögött mi van. Azt viszont bocs, de nem fogom az orrodra kötni :)

"Na de akkor mi értelme van az életnek, ha csak szenvedünk? "

Én nem csak szenvedek, vannak örömteli, boldog, élvezetes, vicces, és sokféle más pillanataim is. Tehát részemről van értelme az életemnek. Ha neked csak szenvedés az egész életed, azt szerintem ne másokon akard számon kérni, mert arról valószínűleg nem (csak) mások tehetnek. Tudod, mindenki a saját szerencséjének kovácsa. A változtatás ajtaja mindig ott áll előtted, neked csak ki kell nyitnod.

"Na de mi lesz a halálunk után? Ha vége lesz mindennek, akkor egy teljesen értelmetlen életet éltünk, mert amit elértünk az életben, attól a halál megfoszt. Akkor csak azért élünk, hogy többek legyünk másoknál? Másoknak akarjunk megfelelni, miközben azt hisszük, hogy magunknak?"

Én nem érzem úgy, hogy ez jó logika lenne. Igen, a halál megfoszt majd mindattól, amit az életben elértél, ha elég önzően szemléled a világot, és csak magadra gondolsz. Ha azonban van benned egy kis önzetlenség is, akkor rájössz, hogy mások életére is hatással vagy, az övékét is könnyebbé teheted, ez csak rajtad múlik. És itt nem feltétlenül anyagi segítségre gondolok, hiszen egy mosoly, egy vicc, egy kis optimizmus, egy jó szó, egy apró dicséret vagy kedvesség mindenkinek jólesik.

Az a baj, hogy túl sokat agyalsz ezeken a dolgokon. Hogy a te szavaiddal éljek: feleslegesen sokat. Éld az életed, mosolyogj és viccelődj többet, és akkor nem fogod ilyen borúsnak látni az életedet, és a szenvedésen kívül lesznek jó pillanataid is. Nem tudom ki vagy, de értelmes figurának tűnsz, szóval szerintem képes vagy rá. Hát hajrá!

Tudod, a mondás: Mosolyogj a világra, és a világ visszamosolyog rád. :)

2016. júl. 27. 16:59
 26/27 anonim ***** válasza:

Röviden:Az életben állandóan azon agyalni,hogy mi lesz utána fölösleges.Az,hogy minek van értelme? Az ember egyik nagy 'áldása és átka' a jövő és a múlt érzékelése. Ha nem lenne,akkor nem agyalnánk rajta,hogy mi lesz majd..

Viszont nem is tudnánk előre tervezni, nem írnánk le semmit,mert úgyse gondolnánk,hogy valaki majd elolvassa.

Mi nem úgy tesszük ezt,mint ahogy az állatokat gondoljuk,hogy teszik.:) Tehát nem az ösztön vezérel.

Viszont ez így sok nyugtalanító kérdést is fel tud vetni..

2016. júl. 27. 20:06
 27/27 anonim ***** válasza:

a LUX (Large Underground Xenon) kísérlet nem a sötét anyagot keresi, hanem a WIMP-et (Weakly Interacting Massive Particle), ami az egyik elmélet szerint a sötét anyag is lehet.

innentől kezdve a kérdésednek kb. semmi értelme.

2016. aug. 1. 14:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!