Miért nem meri felvállalni a KDNP, hogy a Vatikánnak való megfelelés miatt erőlteti Magyarországon a vasárnaptörvényt? Miért kell a munkavállalók háta mögé bújni?
Megy az adventista hiszti, ejj...
Mit fáj a vasárnap neked? Akkor te menj, és dolgozz vasárnap, le vagy tojva.
Te sem egy hipermarketben dolgozol eladóként, az tuti!
A Jézusba vetett hit reményt ad.
Na de itt koönkrétan az üzletekről van szó, azokból s a nagy hipermarketekről. Kisbolt nyitva tarthatna továbbra is. Valamint nagyon sok helyen maradna a vasárnapi munka. Nagy termelő cégek, ahol nem lehet leáálítani a gépeket, mert újrainditásuk rengeteg időbe és pénzbe kerülne, éttermek, szállodák, strandok stb, mind nyitva tartanának. Tehát szó nincs itt a vasárnap ünneplésről, meg hogy ne dolgozzunk, hanem templomba menjen a család a gyerekek meg vasárnapi iskolába.
2. a zsidók sem tartják már szigorúan a sabbathot pont ezért, mert amelyik zsidónak dolgoznia kell szombaton az dolgozik is. (reform zsidók), ők azok akik már a kóser konyhát sem tartják, mert nincs rá pénzük.
3. A világ meg nem dől össze a változásokról, amit szintén egy zsidó darab, a Hegedűs a háztetőn ragyogóan bemutat.
4 Próféták jönnek mennek, világvége programok szintén, csak mi maradunk vagy ha igazuk van a prófétáknak, akkor már nem is tudom hol vagyunk. Lehet, hogy ez már rég a túlvilág túlvilágának túlvilága? De én nem vettem észre különbséget a világok közt amikor 2000 január 1-én felébredtem. És az elmúlt 10 évben sem.
"Mit fáj a vasárnap neked? Akkor te menj, és dolgozz vasárnap, le vagy tojva."
- Nem inkább fordítva? Vagyis ha nem tetszik, a családoddal és pihenéssel szeretnéd tölteni a vasárnapot, akkor ne nyisd ki a boltot?
De kérdező, magyrázd már el nekem, mint egy hülye gyereknek, hogy jönnek ehhez a kérdéshez a katolikusok???????????? Mint már itt említettük, Európa nagyon sok országában vannak zárva a boltok vasárnap: pl Anglia- ahol saját egyházuk van az anglikán egyház, aminek a feje az angol királynő - semmi de semmi közük sem a katolikus valláshoz sem a a Vatikánhoz. Németország, ahol ugyan vannak katolikusok de alapvetően nem ezt tartják fő vallásnak.
És említsük meg a katolikusnak tartott országokat: Írország, Olaszország, Spanyolország, Lengyelország- nyitva lehetnek a boltok vasárnap.
Úgyhogy tényleg nem értem MI köze ennek a kérdésnek a Vatikánhoz és a katolikusokhoz?
Néhány évtizede nálunk is zárva voltak a boltok, mégsem haltunk éhen. Ha valaki nem akar a családjával lenni, szórakozni, az úgyis megtalálja a módját.
A lényeg, hogy adjuk meg a lehetőséget a munkavállalóknak, hogy ezt az 1 napot a családjukkal tölthessék. Mi ebben a rossz? Persze a tőkés azt szeretné, hogy állandóan dolgozz neki, lehetőleg ingyen vagy majdnem ingyen.
Úgy látszik a Vatikán, a KDNP meg meg általában a munkavállalók a családot fontosabbnak gondolják mint a tőkés profitját. Ehhez nincs szükség semmi megfelelési vágyra, csak egy csöpp empátiára, emberiességre. Akinek pedig e téren hiányosságai vannak, az feltesz 1 ilyen barom kérdést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!