Mi bajuk a vallásos személyeknek az ateistákkal?
# Ákos13
"Gyakran meg sajnálkoznak az emberen: szegény ateista, te biztos a pokolra jutsz!"
Megint hülyeségeket beszélsz. Csak azt nem értem, hogy szándékosan vagy ilyen rosszindulatú, vagy tényleg ennyire tudatlan vagy.
Nekem semmi.
(Ui.: Nem-keresztény vagyok)
Nálunk fordítva van.
Két dolgot különböztetek meg. Az első, amikor az ember nem foglalkozik a vallásokkal, egyszerűen nem érdekli. A másik, amikor nem bírja a vallásos embereket és egyfolytában cseszteti őket. Úgy tudom, az ateizmus az utóbbi. Azonban a nézeteket el kell fogadni. El kell fogadni az ateisták és a vallásosak nézetét is. Addig nincs baj, amíg mindkét fél elfogadja a másik nézeteit. Az a baj az ateistákkal, hogy ha egy ember vallásos, akkor ő már a társadalom főellensége, nem ember, stb. Saját tapasztalat. A vallásos embereket egyfolytában szekálják. Ha elfogadja a nézeteket, akkor nem ateista. Persze javítsatok ki, ha rosszul tudom. Lehet az ateizmusnak az a fajtája is, amikor csak pusztán vallásellenes, de sajnos a legtöbben úgy tekintenek a vallásos emberekre, mint a nácik a zsidókra. Amúgy jól meglenne egymás mellett a két fél. De ha mindketten elfogadnák egymás nézeteit, az csak jó lenne.
Engem meglep ez a kérdés. Jézus sosem hangoztatta, hogy valakinek hülyeség a nézete, inkább azt nézte, hogyan tud neki segíteni, hogyan lehet a másiknak jó barátja, úgy, hogy közben örök értékeket is ad neki.
Az, akivel te egy osztályba jársz, annak még sokat kell tanulnia, pl. hogy hogyan bánjon az osztálytársaival, hogyan legyen kedves és ne arrogáns, hogyan legyen vonzó az egyénisége.
Bocsáss meg neki, még sokat kell tanulnia. :)
Ha gondolod, olvasd el Jézus életét, és vond le magad a következtetéseket. Még el is mondhatod neki, hadd tanuljon Tőled:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!