Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért mondták ezt nekem a tanúk?

Miért mondták ezt nekem a tanúk?

Figyelt kérdés
Üdvözlet, voltam egy ideig érdeklődő Jehova Tanúknál, ahol részt vettem pár tanulmányozáson, sok kérdést tettem fel, és az egyik az volt, hogy a Buddhista szerzetesek rengeteg jóságos dolgot tesznek, sokuk segít a szegényeknek, rászorulóknak, harmóniában, békességben él másokkal, a szeretet megcselekszik, stb, akkor pusztán azért, mert nem fogadják el Jézust el kell veszniük? Azt mondták nekem a tanítóim, hogy a Buddhista szerzeteseket a Sátán irányítja, ezért képesek csodákra, és látszólag ezért tűnik úgy, mintha a jót szolgálnák, ti mit gondoltok erről?
2016. júl. 12. 23:54
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
60%

Amikor Jézust vádolták meg a tanú-lelkű emberek anno, hogy a sátán segítségével űzi ki a démonokat, akkor azt válaszolta, hogy akkor meghasonlana önmagával.

Ebben az esetben is így van, ha a sátán jót cselekedne, akkor meghasonlana. Ez pusztán logika. A sátán sosem cselekszik jót.

Ugyanakkor nem szabad haragudni ezekre a tanúkra, nem tudják mit cselekszenek, ők mennek egy őrtorony zrt nevű szervezet tanítása után.

2016. júl. 13. 06:06
 2/12 anonim ***** válasza:
0%

Szervusz.

Ezt így mondták konkrétan, vagy Neked jött le így amit mondtak?

Egyébként Sátán is tud jó dolgokat tenni, s hogy meghasonlik magával az már mindegy neki mert az életét el fogja veszíteni

(2Korintusz 11:14, 15) 14 Nem is csoda, mert maga Sátán is folyton átváltoztatja magát a világosság angyalává. 15 Egyáltalán nem nagy dolog hát, ha a szolgái is folyton átváltoztatják magukat az igazságosság szolgáivá. De a végük a cselekedeteik szerint lesz.

Jézus a következőket mondta:

(Máté 7:21–23) 21 Nem mindenki fog bemenni az egek királyságába, aki azt mondja nekem: »Uram, Uram«, hanem az, aki cselekszi égi Atyám akaratát. 22 Sokan mondják majd nekem azon a napon: »Uram, Uram, nemde prófétáltunk a te nevedben, démonokat űztünk ki a te nevedben, és sok hatalmas cselekedetet vittünk véghez a te nevedben?« 23 De én akkor megvallom nekik: Soha nem ismertelek titeket! Távozzatok tőlem, ti, akik törvénytelenséget műveltek!

Jézus itt elismeri, hogy sokan az Ő nevében végeznek dolgokat, ami akár hatalmas csodatételeket is magában foglalhat.

Ennek ellenére Jézus nem ismeri el ezeket.

Miért?

A válasz a versekben van.

"csak aki cselekszi az Én égi Atyám akaratát."

Kérdés:

Mi Jézus Atyjának akarata?

A Buddhista szerzetesek, Jézust és az Ő Atyját képviselik, és az akaratát teszik?

De ezt a kérdést, bármelyik magát Jézus követőjének valló is felteheti magának.

Mi az Akarata?

Ez is benne van a Bibliában.

(1Timóteusz 2:3–5) . . .a mi Megmentőnk, Isten szemében, 4 akinek az az akarata, hogy mindenfajta ember megmentésben részesüljön, és az igazság pontos ismeretére jusson. 5 Mert e g y Isten van, és e g y közvetítő Isten és emberek között: egy ember, Krisztus Jézus,

(1Timóteusz 2:3–5) . . .a mi Megmentőnk, Isten szemében, 4 akinek az az akarata, hogy mindenfajta ember megmentésben részesüljön, és az igazság pontos ismeretére jusson. 5 Mert e g y Isten van, és e g y közvetítő Isten és emberek között: egy ember, Krisztus Jézus,

Vajon a Buddhista szerzetesek vagy mások egységesen ezt tanítják, és képviselik?

Pontos Bibliai ismerettel rendelkeznek És úgy is élnek?

2016. júl. 13. 09:44
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha tényleg ezt mondták akkor valószínűleg olyan arrogánsak, beképzeltek mint az itteni oldalon lévő "hírhedt" tanú.

Mondjuk nekem szerencsém volt mert akikkel én találkoztam ott nem így fogalmaztak. Nem volt lesátánozva egyből egy jó lelkű embercsoport csak mert nem tartozik közéjük.

Majd kérdezd meg tőlük hogy ha elvileg a jó gyümölcsök között van a szeretet, békesség, hosszútűrés, alázat, stb, akkor miben más a buddhisták gyümölcse? Hiszen náluk is ez megfigyelhető?

Akikkel én beszéltem mint Tanúk, ezeket nem vonták kétségbe és elismerték, hogy végső soron Isten(Jehova) a szívek vizsgálója aki dönt, és egy hívő buddhista bizony olyan szívvel rendelkezik ami kedves számára. Ez így igazságos.

2016. júl. 13. 13:48
 4/12 anonim ***** válasza:
0%

Nem vagyok arrogáns, mindössze Kérdéseket tettem fel, arra vonatkozólag, hogy egyezik e a tettük életük Jézus elmondásainak?

Tisztelettel, a "hirhedt" tanu

2016. júl. 13. 15:11
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Általános tevékenységed vettem alapul kedves Tanú. Nem azt amit ideírtál.
2016. júl. 13. 15:31
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

A Tanúk, és a keresztények úgy általában, azt képzelik, hogy csak az ő vallásuk az igaz, JHVH (Jehova) biztosan létezik, Jézus biztosan a megváltó, és a többi vallás biztosan téved. Az nem zavarja őket, hogy a buddhizmus még mindig sokkal kompatibilisebb a valósággal, mint a kereszténység bármelyik ága vagy szektája, és nincsen semmivel sem több bizonyítékuk arra, hogy igazuk van.

Ebből kifolyólag minden más vallás csakis a nagy ősellenségtől, a Sátántól eredhet. Nem baj, hogy a buddhizmus régebbi a kereszténységnél, a Sátán már előre tudta, hogy Jézus követőit meg kell majd nyirbálni, ezért ördögi tévtanítókat küldött, akik látszólag segítenek másokon, de valójában őt szolgálják.

Az is szomorú, hogy a másokon való segítést is keresztény monopóliumnak tekintik, holott Jézus előtt már számtalan tanító megfogalmazott hasonló gondolatokat. Ráadásul Jehova tanúi nem tesznek semmit a rászorulókért, csak a kiadványaikat árulják.

Elvakult, primitív szekta a Jehova tanúinak gyülekezete, ahogy a kereszténység is egy primitív vallás. Ne hallgass rájuk, kérdező, a buddhista szerzetesek milliószor annyit érnek, mint az egész Őrtorony együttvéve.

2016. júl. 13. 21:04
 7/12 anonim ***** válasza:
Ezeknél sajnos csak fekete meg fehér van, az ő véleményük meg a rossz vélemény.
2016. júl. 13. 22:53
 8/12 A kérdező kommentje:
Végig olvastam minden hozzászólást, szerencsésnek érzem magam, hiszen egy ideig jártam királyság terembe, tanulmányozásra, és a tanúknak köszönhetem, hogy viselkedésükkel, és hittételeikkel végleg kiábrándítottak a kereszténység, és a Biblia teljes vonzásából, és azóta a Buddhizmus egyik követője vagyok, őszinte hálával tartozom ezért a tanúknak.
2016. júl. 13. 23:16
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, ha lehetne, most dobnék neked egy zöld kezet :D
2016. júl. 14. 11:22
 10/12 anonim ***** válasza:
Hát ha a sátán szolgái ennyivel többet tesznek náluk én erre nem lennél büszke...
2016. júl. 14. 18:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!