Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Van bibliát bizonyító/alátámas...

Van bibliát bizonyító/alátámasztó anyagotok?

Figyelt kérdés

Gyakran látok kommentárokat a vallásos kérdéseknél,hogy többen tudnának küldeni Bibilia bizonyítására szolgáló anyagokat.Ha szépen kérem írtok nekem privát üzenetet?Akkor elküldeném az email címem.Nagyon örülnék.

17/f

2010. ápr. 13. 19:10
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

helló

egy nem keresztény, nem vallásos ember ír most, aki szimplán egyszerűen a "józan paraszti eszét" használta, és megértette az igazságot.

Először is a kedves kérdezőnek.

"Nálam van egy kulcs", ami alátámasztja a Bibliát, de mindegyik vallást, sőt tudományt is belevon a témájába.

az eszme neve Mentalizmus, de nem az illuzionista mentalizmus, amikor bűvésztrükköket mutogatnak, ez nem az. Ez filozófiai, metafizikai, ez az igazság, ha tényleg kíváncsi vagy, akkor itt a szerző és cím.

Paul Brunton : Az Önvaló bölcsessége.

A vitázókhoz szólnék még, remélem nem bánják.

Mit mondtok ha azt állítom, hogy igen, Istennek célja volt a rossz megismertetése is. A támadó írja erőszakosan, hogy miért van ennyi rossz dolog, ha Isten mindenható, miért nem hagyta meg az embert csak a jóban. A válasz egyszerű, képzeld el ha csak a fehér szint látnád, nem is tudnád mi az hogy "szín", gőzöd sem lenne róla, nem lenne mihez viszonyítani, ugyanez a helyzet a jó/rossz kérdéssel is, ha nincs rossz, a végletekbe menőig rossz, akkor hogyan tudhatnánk mi a legfelsőbb jó?

Ezekből kiindulva Istennek nem volt más terve, mint egy evolúció, mégpedig az emberi gondolkodásmód evolúciója. Azért, mert maga az ember célja, megvilágosodni, visszatalálni a kiinduló pontba, és az nem más mint maga az Úr. Így válik teljessé egy egyén evolúciója.

láttam dobálóztál kedves támadó bibliai idézetekkel, egyen meg is akadt a szemem.

"Mózes III. könyve 20:18 : "És ha valaki havi bajos asszonynyal hál, és felfedi annak szemérmét, és forrását feltakarja, és az asszony is felfedi az ő vérének forrását: mindketten irtassanak ki az ő népökből."

akkor itt most az a bajod, hogy erőteljesen megtiltja "Isten" azt, hogy a feleségeddel menstruációs időszaka alatt "kamatyolj", nem lehet, hogy pont azért, mert baromira egészségtelen?! Nem lehet, hogy akár halált okozó problémák is lehetnek ebből? De ha már ennél a témánál vagyunk egy megjegyzés. A gyereknemzés, közösülés alap esetben egy szent dolog, gondolom nem kell magyarázni miért...és ha szent, akkor mi az, hogy sportot illetve szórakozást csinálunk e cselekményből?! nos ez ilyen formában tényleg bűnnek minősül.

röviden ennyi.

kedves Péter neked nagyon jók a meglátásaid, de lehet előtted is zárva tartanak egy-két kaput, ha gondolod én kinyithatom.

üdv

25/F

2010. ápr. 28. 09:28
 22/26 anonim ***** válasza:

Köszi a felajánlást, de én nem érzem, hogy bármilyen kapu is zárva lenne előttem, így ha nem haragszol meg most nem élnék a felkínált lehetőséggel.

Üdv. Péter

2010. ápr. 28. 17:10
 23/26 anonim ***** válasza:

Örülök neki kedves Péter, hogy nem találsz zárt ajtókat, mert nincsenek is, én úgy értettem, hogy az ajtók miket esetleg zárva tartanak előtted, illúzióként jelennek meg csupán. Észrevehető a magabiztosságod, és ez felkelti érdeklődésemet a gondolataid iránt. Te tudsz valamit, és nekem kell ez a tudás, hogy miért? A válasz nem nehéz. Te a jót próbálod hirdetni(láttam több kérdésnél is reakciódat, mindenhol aláírva "Üdv : Péter", megkockáztatom te vagy az), én pedig gyűjtöm, és a maximumig próbálom "tömni" e pozitív eszmékkel, meglátásokkal az elmém. Szeretném hallani a véleményedet mind életről, mind az értelméről, tudományról és vallásról egyaránt. Természetesen ezt nem itt, közszemle előtt kell megtegyük, de én állok ennek is elébe. Úgy érzem, hogy tudnánk egymástól tanulni, és szeretném másik ember szempontját is figyelembe venni, az elméletem felállításához. Nem hiszem, hogy kérésemet negálod, hiszen, akkor saját hited ellen vétesz. Írj egy privát üzenet kezdetnek, de ha gondolod indíthatunk egy új kérdést, és megbeszélhetjük, akár más "értelmiségiek" csatlakozásával e dolgot. Sok ugyanolyan "topic" indult erről a témáról, de nem vettem észre egyikben sem a méltóságteljes hozzáállást, a megértést, és reális szemléletet, szinte csak a dobálózást "kegyetlen" szavakkal, becsmérléseket, és türelmetlenséget, a másik teljes "leírását".

üdv

Dávid

2010. ápr. 28. 18:42
 24/26 Zenon ***** válasza:

,,A vallásban, hitben nincs bizonyítás. Ha lenne, akkor már nem lenne értelme az egésznek."

De PONT akkor lenne értelme az egésznek.Ez csak egy jó duma, hogy ne kelljen megmagyarázni, amit nem lehet.Dumából ötös a legtöbb vallásos. -.- "

2010. ápr. 28. 21:32
 25/26 anonim ***** válasza:

Az utolsó válaszok nagyon komolyak. Fel is teszek egy kérdést mindjárt :)

szcientológia vs. kereszténység

xenu vs. isten

2010. ápr. 29. 14:49
 26/26 anonim ***** válasza:

szcientológia vs. kereszténység

xenu vs. isten

Érdekes felvetés. A Biblia több mint 1500 éven át írodott, a kereszténységben olyan bizonyíthatóan beteljesedett próféciák vannak, melyek megmutatják annak Isteni eredetét. A szcientológia 1952-ben életmódjavító filozófiaként indult, és a rendszer fokozatos átalakuláson ment keresztül a "gyakorlati vallás" irányába. A szcientológia vallási gyakorlatot technológiának nevezik, mely a dianetika módszerein alapszik.

Isten, mint Teremtő és Megváltó Istenként mutatja be magát, aki személyesen megjelent itt a Földön 2000 évvel ezelőtt azért, hogy megváltsa az embert. Xenu történetét csak a szcientológia magasabb szintjét elérő, ún. OT III-as egyháztagok hallhatják. A mitológia szerint a gonosz Xenu 75 millió évvel ezelőtt az egész Galaxisból sok milliárd űrlényt fogdosott össze, lefagyasztotta őket, és leginkább a mai DC-3-as típusú repülőgépekre hasonlító űrhajókkal a Földre hozta őket, s itt egy vulkánba dobta a lefagyasztott lényeket, a vulkánt pedig felrobbantotta egy hidrogénbombával. Az űrlények kiszabaduló lelkeit egy speciálisan e célra épített "lélekszívóval" fogta fel, majd a fogoly lelkeket "agymosásnak" vetette alá, s így engedte szabadon őket. Az űrlények lelkei, a "thetánok", később az evolúció során az emberi lényekben találtak otthonra, és ezek a thetánok okozzák az emberek érzelmi problémáit. De szcientológiai kezeléssel, "auditálással", ezektől a thetánoktól meg tudunk szabadulni.

Ez utóbbi leíráshoz csak annyit tennék hozzá, hogy L. Ron Hubbard a szcientológia vallás kitalálója és alapítója régebben sci-fi íróként is kipróbálta magát...

Üdv. Péter

2010. ápr. 29. 18:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!