Jézus hazug volt?

Figyelt kérdés

Beszélt a pokolról, mint valóságos helyről, ahol emberek vannak és szenvednek. Ha a pokol nem létezik, ahogy két szekta is állítja, akkor Jézus hazug volt, vagy olyan dologgal példázta a halált, ami nem létezik, tehát elbénázta.

Ha igaz ez az állítás, akkor ráadásul nem vagyunk többek az állatoknál, és csak a testünk lett megváltva.

Nem, köszönöm nem kérem azokat az igéket, amik a test haláláról szólnak, mert aki csak ezeket tudja felhozni, az bizonyítja, hogy mennyire nem érti a Bibliát. Még egy kezdő is érti, ha egy ige a test pusztulásáról szól.

Maradjunk a kérdésnél: akkor hazug volt Jézus vagy esetleg más példában is szerepelt olyan helyszín, ami nem létezik?

2016. máj. 23. 20:33
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:

"Én nem terelek, Te terelsz, mivel nem válaszolsz arra, hogy szerinted az valós hely és valós szitu, hogy a gazdag dumcsizik a pokolból a mennybe Ábrahámmal, akinek a keblén pihenget a koldus?"

Képtelen vagy egyetlen kommentbe sűríteni a szófosásodat?

Igen, valós hely. Jézus soha sem beszélt olyan dologról, ami nem létezik: létezik mag, létezik föld, létezik szűz és létezik lámpás! Ezeket pedig beleszőtte egy példázatba! Létezik pokol is, mer Krisztus sohasem beszélt, sohasem példálózott olyan dologgal, ami nem valós!

2016. máj. 24. 08:45
 12/28 anonim ***** válasza:

"Képtelen vagy egyetlen kommentbe sűríteni a szófosásodat? "

Ez szép volt, biztos írtam olyan sértő dolgot, amivel kiérdemeltem... Gondolom tagja vagy valamelyik egyháznak, ahol az ilyen stílus bevett szokás...

A kérdésemre megint nem válaszoltál, ezért megismétlem, hátha másodszor már menni fog:

"nem válaszolsz arra, hogy szerinted az valós hely és valós szitu, hogy a gazdag dumcsizik a pokolból a mennybe Ábrahámmal, akinek a keblén pihenget a koldus?"

2016. máj. 24. 10:39
 13/28 anonim ***** válasza:
igen
2016. máj. 24. 15:49
 14/28 anonim ***** válasza:
Nem volt hazug. Hitte, hogy amit állít, igaz. De csak egy tanító volt újszerű nézetekkel. Így sajnos nem volt igaza: pokol nem létezik. De mielőtt valaki megkönnyebbülne: mennyország sem.
2016. máj. 24. 20:41
 15/28 anonim ***** válasza:
Na jó jó, de ha egyszer Isten fia volt isteni hatalommal (amit a róla szóló történetek is csak megerősítenek), akkor miért tudta volna rosszul amit tudott?
2016. máj. 24. 22:53
 16/28 A kérdező kommentje:

Válaszoltam: Igen, valós hely. Jézus soha sem beszélt olyan dologról, ami nem létezik: létezik mag, létezik föld, létezik szűz és létezik lámpás! Ezeket pedig beleszőtte egy példázatba! Létezik pokol is, mer Krisztus sohasem beszélt, sohasem példálózott olyan dologgal, ami nem valós!

A 15-ös pedig nagyon jó kérdést tett fel. Az pedig, hogy hogy beszélek, nem a felekezetem bűne, hanem az enyém, nekem címezd te tudatlan. De ha abból indulok ki, hogy a jehovistákat hazugságra képezik ki, amit te is jól tudsz, akkor máris érthető, hogy azt hiszed, máshol is így van.

2016. máj. 25. 07:37
 17/28 A kérdező kommentje:
Ja és ha egybemosod magad a 28%-os szófosóval, akkor arról mit is gondoljon az ember? Lehet, hogy két reged van?
2016. máj. 25. 07:38
 18/28 anonim ***** válasza:

A 28%-os nem én vagyok, annyira nem, hogy ha az elmúlt legalább 7 évet itt követted volna, igen komoly vitáim voltak mind a Jehova Tanúival, így a 28 százalékossal is. Nem vagyok Tanú, és soha nem is voltam a Jehova Tanúi egyházának nemhogy a tagja, de egyetlen összejövetelükön sem vettem részt.

Jézus két olyan helyet mutatott be, a poklot és a mennyet, ahonnan a pokolból vígan lehet beszélgetni mindazokkal, akik a mennyben vannak. A mennyben egy az egyben lehet beszélgetni azokkal, akik a pokolban vannak, és látják mindazok szenvedéseit, akik a pokolban vannak. Ha ez számodra egy valós hely bemutatása, akkor maradj ebben a hitben, hidd el, neked sem jobb, sem rosszabb nem lesz, akármit is gondolsz mindezekről. Viszont ebben az esetben Jézus is tett egy valótlan kijelentést, amikor Jánosnak azt mondta, hogy amikor Isten újjáteremt mindent, nem lesz sírás, nem lesz halál, és nem lesz fájdalom. Tehát nem lehet pokol sem. Ahogy az evangélista is hazudott, hogy Jézus az embereknek nem beszélt példázatok nélkül egyszer sem a kb. három év alatt, mialatt a feladatát teljesítette. Egy valós helyzet bemutatása, aminek az a célja, hogy bemutasson két helyet, nem példázat. De még egyszer mondom, azt hiszel erről, amit akarsz, csak a hamis érveidet és hamis kijelentéseidet ne akard a torkomon lenyomni Te sem.

Ezen felül, hogy mit és hogy kommunikálsz velem, vagy bárkivel, az nem azt minősíti, akihez szólsz, hanem Téged. És miután Te néhány Tanú hite alapján megítélsz egy egész egyházközösséget, éppen így ítélem meg az egyházközösségedet a másik emberhez való hozzáállásod alapján. Miért mondod, hogy a Te stílusod a magánügyed, mialatt általánosítod a Tanúk stílusát a közösségükhöz? Biztos nem ismersz ott sem minden embert, csak egy két tucat példa alapján ezrekre mondasz véleményt. És kikéred magadnak, ha ugyan ezt teszem veled! Kettős mérce. Amilyen mértékkel mérsz, olyan mértékkel mérnek neked is. Ne kérd ki magadnak!

2016. máj. 25. 09:10
 19/28 anonim ***** válasza:
#15: éppen ez az! Nem volt Isten fia! Szűznemzéssel amúgy is csak lány lehetett volna. Mert a 23. pár testi kromoszómájából mindkettő X lett volna, ha Mária haploid sejtjéből a Szentlélek hatására diploid sejt lett volna.
2016. máj. 25. 10:21
 20/28 anonim ***** válasza:
Ki mondta neked, hogy Mária adott is egyetlen kromoszómát is Jézusnak? Ő megszülte, felnevelte, de Isten adott bele mindent. Ő Máriába megteremtette a fiát. 100%-ban Istentől, és nem Máriától. Ezért ragaszkodott egyedül az Atyjához, és semmivel jobban nem ragaszkodott az anyjához, mint bárkihez máshoz.
2016. máj. 25. 10:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!