Mért nincsenek kereszténység kritikai előadások? és mért maradtak ki a gnosztikus, és az apokrif tanok a bibliából?
"De hát nem is halt meg. Vágod, feltámadt. Ez a nagy áldozat, hogy eljátssza 3 napra hogy meghal? Ha tudom, hogy fel tudok támadni utána, akkor én is boldogan meghalok valakiért, ha utána 2 ezer évig istenítenek."
Nem hinném. Még a korbácsolást sem bírnád ki.
"Nem hinném. Még a korbácsolást sem bírnád ki."
Korbács? :DDDD Ezeregy rosszabb halál van, mint az, hogy megkorbácsolnak és fellógatnak egy keresztre. Naponta több ezer ember hal meg úgy, hogy többször nagyobb szenvedést él át mint Jézus a Biblia szerint. Azt meg már nem is merem megemlíteni, hogy ugyan úgy halt meg több tízezer ember kereszten, mint Jézus.
De most itt leszögezem neked: ha tudom, hogy Isten fia (Isten?) vagyok és akkor támadok fel amikor akarok, sőt meg se tudok halni, akkor a frászért ne bírnám ki a korbácsolást meg azt, hogy 3 napig halottat játsszak? :D
hát ez nagyszerű előző, bár sajátos megfogalmazásban adtad elő, de az egész lényege, és egyben az összes világvallás lényege, hogy tudd,
hogy Isten gyermeke vagy, hogy Hozzá visszatérhetsz.
A különbség a többi világvallástól: itt lett mélységesen emberközelben, azáltal hogy "a Logosz testté lett és közöttünk lakozott"
Mindent megtesznek azok a gonosz erők, akik halálra kínozták azokat, akik ezt tanították, hogy NE TUDD. Hogy ragaszkodj a szellemi világtól elvágott életedhez, birtoklásokhoz, hogy rivalizálj, "rohanj a prédára siess a vadra".
Te most mi a fenéről beszélsz? :D Dehogy vagyok semmiféle isten gyermeke, ugyanis ezt semmi sem bizonyítja (a Biblia vagy akármelyik "szent" könyv nagyon-nagyon-nagyon messze van a bizonyíték szintjétől).
Még mindig ott tartunk, hogy a keresztény és zsidó isten a Biblia alapján egy tömeggyilkos, aki többször is ártatlan tömegeket ölt meg, háborúkat szított, természeti katasztrófákat okozott, ráadásul egy "bűnt" ragaszt minden egyes emberre, csak azért, mert az ük-ük-ük-ük-ük-ük... apánk és anyánk egy "bűnt" követett el. Aztán ide küldte saját magát emberi alakban (vagy a fiát, ezt a keresztények se tudják igazán), eljátszotta, hogy meghal, de ugye rohadtul nem és akkor ez az egész vallás lényege? Öcsém, komolyan óvodában logikusabb mesét tudtam volna írni.
24 - Bár már megbántam, de arról szóltam, merészkedtem szólani, hogy
ezt tanította minden nagy Tanító.
Hogy te nem akarod ezt elfogadni, megérteni, az a te magánügyed, legalábbis engem egyáltalán nem érdekel.
A második fejezetedben áttértél egy más témára, miszerint mi a bűn, az erőszak, ki az oka. Ez óriási téma, és ide nem fér, és időm sincs ezen vitázni. Zárásképp: azt hiszel, amit akarsz.
"ezt tanította minden nagy Tanító."
Na és melyik "minden"?
"Hogy te nem akarod ezt elfogadni, megérteni, az a te magánügyed, legalábbis engem egyáltalán nem érdekel.
A második fejezetedben áttértél egy más témára, miszerint mi a bűn, az erőszak, ki az oka. Ez óriási téma, és ide nem fér, és időm sincs ezen vitázni. Zárásképp: azt hiszel, amit akarsz."
Tipikus vallásos visszavágás: 1. nem akarom kifejteni (= nem tudom), 2. inkább hagyod a fenébe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!