Mért nincsenek kereszténység kritikai előadások? és mért maradtak ki a gnosztikus, és az apokrif tanok a bibliából?
https://www.youtube.com/channel/UC5vv9DmthG6uDt2_SLLmHEg/vid..
Tessék, nagyon jó kritikai előadások.
"Nem azt mondtam hogy a vallás az rossz, ha nem hogy több vallás kritika kell, hogy mindenki tisztán lásson, többen kiábránduljanak a kereszténységből"
És ez neked miért cél? Boldogabb leszel akkor, ha kiábrándult keresztények tömegeivel fogsz reggelente együtt utazni a metrón?
"A krisztuskövetés lényege az önzetlenség és az erőszakmentesség (szeretet). De ez az alap, minden erre épül. A többi vallásban vagy nincs, vagy nincs ennyire kihangsúlyozva."
Én még soha nem találkoztam olyan vallással, ami ne a "szeretet és béke" vallása lenne. A kereszténység előtt is volt több száz-ezer ilyen vallás meg utána is.
"Ki lenne képes meghalni a bűnösökért? Még egyért sem..."
De hát nem is halt meg. Vágod, feltámadt. Ez a nagy áldozat, hogy eljátssza 3 napra hogy meghal? Ha tudom, hogy fel tudok támadni utána, akkor én is boldogan meghalok valakiért, ha utána 2 ezer évig istenítenek.
BUddhista Európa - mintha az európai ember sokkal jobb ember lenne attól, ha NÉVLEG buddhistának mondaná magát?!
Még az ázsiaik sem mind válnak szenvtelen mosolygós emberekké a buddhizmustól. Myanmarban konkrétan a buddhista rezsim végez népírtás a muszlimok ellen, csak ez nem kap kvázi semmilyen publicitást, mert nem illik az átlag ember sekélyes elképzeléseibe a világról.
Alapvetően Jézus tanításaival semmi baj nincs, sok olyan tanítása van, amit ha Buddha szájába adnak, akkor mindenki azt mondja, hogy hű de bölcs, ha Jézust idézik, akkor meg avitt, idejét múlt moralizmusnak titulálják.
Azt is be kellene látni, hogy sem Magyarország, sem Európa nem keresztény már. Keresztény kultúrkör még megállja a helyét, de a népesség zöme hitehagyott, de legalább is nem gyakorolja a vallását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!