A Biblia miért csak a férfi homoszexualitást ítéli el?
9#
"A tanakh nem tiltja a homoszexualitást."
Pedig tiltja:"Férfiúval ne hálj úgy, amint asszonynyal hálnak: útálatosság az." 3.Móz 18:2
"igazi szőrszálhasogató akar valaki lenni még azt is mondhatja, hogy gyakorlatilag nem követhetsz el ez ellen a parancs ellen bűnt, hiszen ha nincs vagina nincs vaginális szex"
Ez nem szőrszálhasogatás, így kell helyesen értelmezni. Én férfiként férfival nem is tudnék úgy szexelni, mint nővel, nem tudom te hogy vagy ezzel. Vagy nagyon hülyének kellett lennie annak, aki ezt kitalálta vagy ő a nővel való háláson a nők anális megdugását értette.
9-es vagyok ,12-esnek:
Valóban ezt írja ,de nem a homoszexualitásról van szó.
Ugyebár ha két ember szereti egymást azok általábba szexuális úton is kimutatják egymás felé.
Anno olvastam ,hogy Indiába volt egy olyan elszigetelt és elmaradott falu ,ahol azt hitték ,hogy az anális szexxel lehet utódodott nemzeni...
Nos ,mivel ugyebár a férfiaknak nincsen "az" ,ami viszont a nőknek pedig van...
Így marad a homoszexuálisoknak az anális szex.
Ezért írja azt ,hogy "ne hálj" úgy ,mint nővel...
Természetesen férfival nem is lehet "olyan" aktust létesíteni ,mint egy nővel...
Szóval ez tulajdonképpen az anális szex tiltásáról szól (lásd: amit 9-es válaszomba írtam) + ezért nem ír a leszbikusokról.
Üdv!
15-ös vagyok megint:
*Nem a homoszexualitás TILTÁSÁRÓL van szó.
Ismét gyönyörködhettünk tegnapelőtt 13:12, tegnap 22:29, tegnap 22:31 szép, nagy képében.
"És ha egy férfi férfival hál, amint hálnak nővel, útálatosságot követtek el mindketten, ölesseNEK meg, vérbűn van rajtuk." ( Mózes harmadik könyve 20. fejezetének 13. verse )
Továbbá
"Ha egy férfi barommal közösül, ölessék meg, a barmot pedig üssétek agyon. És ha egy nő közeledik egy baromhoz, hogy az egyesüljön vele, öld meg a nőt és a barmot, ölessenek meg; vérbűn van rajtuk." ( ugyanott 15-16. vers )
Hogy miért? Ott van a parancsok elõtt: hogy
"Szenteljétek meg magatokat, hogy SZENTEK LEGYETEK, mert én vagyok az Örökkévaló, a ti Istenetek." ( ugyanott 7. vers )
Mellesleg:
"... a földre ontotta, hogy ne adjon magzatot testvérének. Az, amit tett, rossz volt az Örökkévaló szemében, és megölte őt is." ( Mózes elsõ könyve 38. fejezetének 10. verse )
Noha nem helyes kutatni, hogy az Örökkévaló mit miért, azért itt sejthetjük: a Tórában elõforduló elsõ parancss: "sokasodjatok". Itt ez ellen vétett. És a fentiek is.
T. Kérdező!
A Szentirás emliti a nőket is. Ha elolvasod a Róma 1:26 versét, ott olvashatod: "Annakokáért adta őket az Isten tisztátalan indulatokra, mert az ő asszonynépeik is elváltoztatták a természet folyását természetellenesre."
Isten előtt elitélendő a homoszexualitás, akár férfiak, akár nők gyakorolják. Üdv: Judit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!