Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Most akkor aki Jézus követőjén...

Most akkor aki Jézus követőjének mondja magát, az ne menjen el szavazni?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 6. 10:52
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
100%

elfogadhatónak

mert Jézus nem tiltotta

és azt mondta: adjátok meg a császárnak, ami a császáré

Isten nem anarchista

2010. ápr. 6. 11:42
 12/41 anonim ***** válasza:
100%
Szavazni elmehet szerintem, hiszen mindenki felelős azért, hogy kire bízza az ország vezetését. Hívő számára fontos, hogy olyan állami vezetők legyenek, akik követik Jézust.
2010. ápr. 6. 11:43
 13/41 anonim ***** válasza:
77%
Egy új fordítású Bibliám van, amit szívesen neked adok. Ha érdekel, küldd el a címed a privát mailemre és feladom. (Van még egy orosz nyelvű is valahol, ha valakit éredkel.. :)
2010. ápr. 6. 11:59
 14/41 anonim ***** válasza:
59%
AZ szavazzon a jobbik ra
2010. ápr. 6. 12:01
 15/41 anonim ***** válasza:
25%

Szerintem ne menjen! 1János5:9. "az egész világ a gonosz hatalmában van" Itt beleérthetjük az osszes kormányzatot.

Aki Jézust követi az égi kormányzatra vár,nem pedig Földi kormányzatra...

2010. ápr. 6. 12:06
 16/41 anonim ***** válasza:
100%

Vallásos vagyok, de nem hinném, hogy megcsalom ezzel Jézust, vagy megtagadnám a vallásomat. Persze nyilván nem arra a pártra fogok szavazni, aki valamikor is vagy a jelen pillanatban elítéli a vallást, üldözte - üldözi, tiltja. . Mindig mosolyogni szoktak az emberek, mikor szavazni megyünk, mert mindig a mise előtt adjuk le a szavazatunkat. Ha olyan pártra szavaznék, aki sosem támogatta a vallást, fantazmagóriának, mítosznak tekinti, akkor nem mernék a tükörbe nézni anélkül, hogy szembe ne köpném magam. Így tiszta lelkiismerettel megyek el szavazni.

"Adjátok meg a császárnak, ami a császáré, s az Istennek, ami az Istené."

Jézus korában a császárnak adó járt. Jelen világunkban is így van, illetve a szavazással magamnak is tartozok, hogy tevékeny részese vagyok a demokráciának. Egyértelmű, hogy a második részét is megtartom az idézetnek.

2010. ápr. 6. 12:14
 17/41 anonim ***** válasza:
90%

A válasz írója 100%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 12:06

Erről a fuldokló emberes vicc jut eszembe, aki mellett elment három csónak is, de egyikre sem mászott fel, mert arra várt, hogy Isten megmenti majd. Amikor felért a menyországba megkérdezi Istentől: Miért nem mentettél meg a haláltól, annyira hittem benned? Isten válasza: Fiam, három csónakot küldtem neked, egyikre sem másztál fel sajnos.

Tehát igenis szavazni kell.

2010. ápr. 6. 12:17
 18/41 anonim ***** válasza:
100%

A politika és a hit 2 külön dolog, az előbbi materiális, az utóbbi nem. Mi köze a kettőnek egymáshoz? Semmi.

Add meg a császárnak, ami a császáré, és Istennek, ami az Istené.

Szavazni állampolgári jogod, még csak nem is kötelesség, jog, amit megvonhatnak, ha nem vagy beszámítható, vagy ha eltiltanak a közügyek gyakorlásától. Ezt az állam kéri, vagyis "a császár", Istennek ehhez semmi köze.

2010. ápr. 6. 12:26
 19/41 anonim ***** válasza:
65%
Utóbbihoz annyit fűznék hozzá, hogy "Segíts magadon és Isten is megsegít"
2010. ápr. 6. 12:26
 20/41 anonim ***** válasza:
85%
kettővel ezelőttihez
2010. ápr. 6. 12:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!