Van bármilyen bizonyíték arra, hogy a tudatunk képes elhagyni a testünket? A halálközeli élmények bizonyítják a túlvilág létezését?
Szia!
Csak az első kérdésre.
A tudat nincs a testbe zárva. Ha a tudat az, amiben az objektumok felbukkannak, állatok, kövek, felhők, gondolatok, stb, akkor eleve határtalan, hiszen egy felhő képe is a tudatodban jelenik meg. Ha a tudatodon kívül lenne, akkor nem tudnál róla. Nem a testnek van tudata.
"Nem a testnek van tudata."
Hanem?
@Pietrosol:
"A tudat nincs a testbe zárva."
Igen, vannak olyan esetek, amikor a szellemem nekem is nagyon el tud szállni, és a testem ekkor magára marad. Ilyenkor az éterben lebegve látom, ahogy a csapos a söntéspult mögött dühöngve követeli az üres porhüvelyemtől a térítendő összeget... ezt az eseményt lehetetlen lett volna előre kikövetkeztetni, vagy megálmodni, így ez egyértelmű bizonyíték, ami dokumentálva van a helyi poszt által is.
Amúgy másról… Feltételezzünk olyat, hogy mondjuk némi emberi agyalkotórészeket vinnénk be az egéragyba. A te megállapításod szerint akkor az egér képtelen lenne okosodni egy picit. Ugye jól látom?
@Titusztitusz:
"Számtalan olyan beszámoló van, amiben a "testét elhagyó" illető... Ezek a beszámolók ellenörzött, és valós dolgok... a materialista népbutítás..." stb.
Ööö... Ellenőrzött, valós? ... azt hittem, hogy ami ellenőrizhető, valós, az beletartozik a materializmus filozófiájába. Akkor meg aztán pláne, ha kiderül, hogy mégis valami anyagias törvényszerűség van a dolog mögött.
Amúgy teljesen igazad van. Számtalan jól dokumentált eset van már a középkor óta, amit ez a nyavalyás fafejű tudomány nem akar elismerni. Pl. ott vannak a jól dokumentált valós boszorkányperek. Azután jogosan hoztak elmarasztaló ítéletek állatok esetében is, hiszen nyilvánvalóan egy kóborló gonosz szellem szállta meg némelyiket. Pl.: "1474-ben egy svájci bíróság egy kakast máglyahalálra ítélt „förtelmes és természetellenes bűnéért”: az állat tojt egy tojást"
Olyan jó, hogy akkor még nem voltak materialisták, mert biztosan megvédték volna azok az elvakult ostobák ezt a gaztevő kakast, pedig mindenki látta, ahogy kierőlködik magából egy tojást.
Azután hiteles dokumentumokat olvashatunk az egyik leghíresebb középkori walesi szerzőtől: „a sátán fekete macska képében jelenik meg hívei előtt. Imádói eloltanak minden lámpást és gyertyát, majd elkezdenek közeledni azon hely felé, ahol megjelenni vélik mesterüket. Miután megérintették, a farkánál csókot nyomnak rá.”
Nem véletlen, hogy olykor macskákat is teljesen jogosan perben elítéltek és fel is akasztottak. Szerencsére a bírák komolyan vették a szóbeszédet és a tanuk jelentéseit, így nem dőltek be az ócska materialista ellenvéleményeknek. Sajna, mára már túl sok ostoba ember elhiszi, hogy a macskák ártatlanok voltak.
De én drukkolok neked. Te hirdesd, hogy vannak testetlen röpködő szellemekről jól dokumentált bizonyítékok, meg vannak hiteles tanuk, én pedig közben hadat üzenek a szellem megszállta macskák seregének is... Hajrá! Egységben az erő! :D
nincs soha nem jegyeztek még fel ilyet SOHA!!!
olyanról vannak csak példák hogy halálközeli vagy szívhalált átélt esetekben az agyi vérhiány miatt hallucináltak
1 dologgal szoktak még vagdalózni hogy de hát kómában volt 3 évig és mindent tud ami történt!!!
aha ja aztán kis nyomozgatás után elkezdenek beszélni a legtájékozottabb nővérrel aki közli hogy a 3 év minden napján bejött hozzá valaki és elmesélte mi történt vele/családjával stb
aki nem hiszi hogy pl kóma alatt nem tudhatsz dolgokról annak figyelmébe ajánlok pár kutatást ami bebizonyította hogy a tudatalatti emlékszik mert hallasz akkor is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!