Ugyebár vasárnap nem szabad dolgozni, a pap vasárnap prédikál, akkor miert kap fizetést? Ez már nem bűn?
Jó de azért ne feledd el, hogy a papok már a 400-as években iszonyú gazdagok voltak és szerte Európában kolostorokat tartottak fent. A Vikingek is a kolostorok aranyáért támadták le Írországot.
Magyarországon is már 840-ben megjelentek az első emberkék és még Géza adta az alpító okiratát a Pannonhalmi Apátságnak, ahol a mai napig oktatás folyik és nem is akármilyen szinten.
VIII Henrik szintén az egyházi vagyon bekebelezéséért hozta létre az Anglikán Egyházat, miután elherdálta az összes pénzét.
1700-1800-as években még az egyházak üzemeltették az iskolákat és talán még az államosítás előtt is nagy vagyonok birtokosai voltak.
És köztársasági elnök meg képviselő Urak mióta ülnek a nyakunkon? És mennyi vagyonuk volt nekik ősidőktől fogva?
Egyébként én úgy olvastam, hogy egyházi oktatási intézmények kapják az állami támogatást, nem az Egyházak. Azt meg minden iskola kap. Az 1%-ot nem kötelező felajánlani, perselypénzt nem kötelező adni, egyházadót nem kötelező fizetni- így tulajdonképpen ők nem kerülnek egy filléredbe sem, ha nem akarod.
16:30 egyet ertek!
"nem hiszem hogy a papra vonatkozna a munka tilalma" miert o nem ember? nem azt mondtam hogy ne vasarnap legyen predikacio, stb., hanem hogy ezert ne kapjanak penzt mert ez munka es bunt kovetnek el, dolgozzanak ingyen, nezzuk hany isten hivo pap maradna a vilagon...
a politikusok meg a miniszterek se jobbak.... azokat felgyujtanam....
"dolgozzanak ingyen,"
A szerzetesek szegénységi fogadalmat tettek, ök ingyen dolgoznak(tanitanak, gyógyitanak, beteget ápolnak, leprásokat gondoznak, stb)
Böjte Csaba Erdélyben ferences, kozma Imre irgalmasrendi szerzetes, Teréz Anya nővérei leprásokat Aids-eseket gondoznak és még sorolhatnám.
De ha tényleg dolgoznál havi 20.000 ft-ért"elöted a küzdés, elöted a pálya"
A harag rossz tanácsadó.
Hozzáteszem a gyülölet is.
"Látja ezt a gonosz, és bosszankodik, fogát csikorgatja, és magát emészti. "
111. zsoltár
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!