István király, hogy viselkedett az akkori pogány néppel es a katolikus vallással 1000 évvel ezelőtt?
Én azt mondom,hogy mivel majdnem minden könyvtárban megvan a MAGYAR NÉP TÖRTÉNETE cimü könyv 1951 kiadás serzök Karácsonyi Béla és társai,csak a 1-80 oldalig kell elolvasni.
Ott leírja,hogy a hajdúk ostorral hajtották az embereket a folyóba ahol a kp.megkerestelték,ki nem engedelmeskedett élve eltemették,fülébe ólmot öntöttek.stb.
Kérdező!
Biztos, hogy hiteles az a könyv?
Tekintettel arra, hogy a hajdúk csak az 1500-as évektől kaptak állami feladatokat.
13-nak:Elnézést itt az ispánokrol van szó.
Rosszul irtam ki a MAGYAR NÉP TÖRTÉNETE;1951 kiadás HECKENAST GUSZTÁV,KARÁCSONYI BÉLA írása alapján 23 oldal,alulról a második bekezdés,5-dik mondat.
"Én azt mondom,hogy mivel majdnem minden könyvtárban megvan a MAGYAR NÉP TÖRTÉNETE cimü könyv 1951 kiadás serzök Karácsonyi Béla és társai,csak a 1-80 oldalig kell elolvasni."
Ne haragudj meg kedves kérdező, de ha ez számodra már így eldöntetett, akkor mi értelme a kérdésnek.
Másrészről pedig a történelem sajnos nem így működik. Mert ennyi erővel más ugyanígy levesz a polcról egy forrásművet a '30-as, '40-es évekből, amelyek ugyan úgy megtalálhatóak a könyvtárak polcain és neki az lesz lesz a hiteles (csak el kell olvasni), mégsem jelenti azt, hogy az úgy is történt.
A történelem nem egzakt dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!