Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ezek alapján hogy lehet Jézus...

Ezek alapján hogy lehet Jézus isten?

Figyelt kérdés

1. Emberi anya szülte.

2. A Bibliában folyton istenhez imádkozik.

3. A pusztaságban megkísérti a Sátán, és világuralommal csábítja (ha ő a világ ura, akkor ez a próbatétel nonszensz)

4. A körösztön istent szólongatta: "Istenem, Istenem, miért hagytál el engem?"

5. Meghalt a körösztön.

2016. márc. 10. 22:20
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
38%

Isten 3 személyből áll: Atya, Fiú, Szentlélek. Van Bibliád? Nyisd ki az lején és ott ezt találod: Monda Isten teremtsünk embert a mi képünkre. Többes szám van, tehát "mi képünkre" és megteremtette az embert az Isten képére.

Jézus emberré lett.

Már az Ószövetségben jövendöl róla Ézsaiás próféta.

Születése egy csoda volt, emberként született és élt, ugyanolyan törékeny és halandó volt, mint bármely ember. Az Ige azt írja, hogy Jézus levetette istenségét, és emberi formát vett fel. Szenvedett és meghalt, majd feltámadt. Csak Jézus által van üdvösség. Ráadásul az utolsó ítéletről is azt írja a Biblia, hogy Jézus fog ítélni, nem az Atya.

A keresztény szó azt jelenti: Krisztus követője. Jehova tanúi például nem követik Krisztust, szerintük csak egy isteni személy létezik. Tévúton járnak..

2016. márc. 11. 09:56
 12/24 A kérdező kommentje:

Nekem még mindig sántít ez a szentháromság dolog. Oké, többesszámba beszél a teremtéskor, de ez lehet csak királyi többes is. Azt még el is lehetne fogadni, hogy Jézus meg a Szent Lélek csak az isten, vagyis az Atya alakváltozatai, hisz ez még beleférne a monoteizmusba, de akkor sem oké, hogy miközben Jézus alakját ölti fel, a másik alakjához imádkozik/sopánkodik. Szerintem egyértelmű, hogy Jézus "elszólta" magát a körösztfán, persze ebbe bele lehet magyarázni sok mindent.

Amikor pedig azt mondta, hogy ő és az Atya egyek, csupán szimbolikusan értendő: megtisztult, eggyé vált istennel vagy valami ilyesmi. "Aki engem látott, látta az Atyát is. " - Ez pedig arra utal, hogy ő az, aki "megmutatta" isten igazi "szerető arcát". A másik lehetőség pedig az, amiért elítélték: Istennek meg királynak adta ki magát, de mikor már a körösztön szenvedett, egyszerűen elszólta magát, hiszen szenvedett. Ha ténylegesen szó szerint vesszük Jézus "atyás" kijelentéseit, azokat akkor is üti az, amit a körösztön mondott.

2016. márc. 11. 11:11
 13/24 anonim ***** válasza:
42%

nem egyek vagyunk hanem egy vagyunk, az eredeti görögöt ha eltudod olvasni magad is ellenőrizheted, hogy itt azonosságra utal, olvashatod azt is, hogy számos esetben a zsidók ki akarták végezni már otth elyben (pl szakadékba dobni) mert "istennel egyenlőnek(azonosnak) nyilvánította ki önmagát" tehát teljesen világos volt a tömegnek is hogy mit mond, Jézus sem ellenkezett, más esetben is mikor olyasmi történik ami akkoriban a vallásos imádat része volt (pl két térdre borulás) megintcsak nem ellenkezik, nem így pl az angyalok, akik megszidják azt aki eléjük borul.

Minden próféta teljesen világossá tette, hogy ő csa közvetítő, az Úr beszél rajta keresztül, vagy ő az úr nevében cselekszik, Jézus mindig úgy beszél, hogy azt ő maga mondja, még ki is emeli a biblia, hogy az emberek nagyon csodálkoztam ert "nem úgy beszélt mint az írástudok, hanem mint akinek hatalma van"

mint már írtam korábban Isten lehet egyszerre 2 helyen, és hathat önmagára, képzeld el ,hogy te pl lehetsz egyszerre két helyen, meg tudnád csinálni, hogy az egyik helyen mondjuk szükséged van a busz menetrendjére, de nem tudsz hozzáférni épp, a másik helyen viszont hozzá tudsz férni ezért felhívod magad és lediktálod a menetrendet magadnak

akárhogy is nézem a történelmi bizonyítékok is azt támasztják alá, hogy a kereszténység a kezdeteitől fogva ismerte ezt a tanítást, 300 évet kellett várni mire megjelent az első szentháromságtagadó nézet

tehát 2 lehetséges magyarázat van:

1: a kereszténység valóban tanította a szentháromságot, és az adott helyeket úgy kell értelmezni ahogy abban a világon minden keresztény egyet ért, és egyet értett az ókortól napjainkig, kivéve az adventisták egy kis ágazata, jehova tanúi és az unitáriusok(bár utóbbi kettő kérdéses hogy keresztény felekezet e még)

2: ahogy azt korábban egy jehova tanúja már írta ide válasznak, a bibliai könyvek megírása után közvetlenül, legkésőbb 10 éven belül a kereszténység 180 fokos fordulatot vett, különös módon pontosan ugyan abban és pontosan ugyan úgy tévejedett meg minden egyes keresztény közösség, pusztán nyomokban tartalmazta már az eredeti tanítást, a bibliát teljesen félreértelmezték ,és minden teologiai irat ennek a félreértelmezésnek a szellemében íródott, és arra utalt, hogy mindig is ez volt a helyes tanítás, egyetlen kivétel az a pillanat volt amikor az első niceai zsinaton immáron rögzítették a bibliai könyvek listáját, de a zsinat minden más esetménye tökéletesen a torz tanítást tükrözni. Ez az eltévejedés a mintegy 120 éve szűnt meg, amikor egy kis csoport kivált az adventista egyházból és ismét teljesen hiteles tanítást kezdte el hirdetni, ma úgy ismerjük ezt a csoportot mint jehova tanúit, későb 1918-ban Jézus személyesen jelent meg jehova tanúi vezetőinek, és kinyilatkoztatta, hogy őket Isten folytonosan ihleti, kizárólag ők a hiteles keresztények és aki nem az ő szervezetük keretei között él, az nem keresztény és nem üdvözülhet, későb ezt a testületet Isten megihlette, hogy helyreállítsák a bibliát, hiszen az nem tükrözt a nézeteiket, és a szentháromságot látszott alátámasztani, persze a korrupt hitehagyott egyházak (jehova tanúin kívül mindenki) eltüntették a valódi első és második századi leleteket, és mintegy 2 millió oldalnyi hamisítványt hoztak létre, hogy elhitessék a világgal a biblia valóban olyan volt amilyennek ma is ismerjük. Ezért jehova tanúit megihlette Isten, hogy mindenféle történelmi adat és görög vagy héber nyelvtudás nélkül is létre tudjanak hozni egy olyan bibliát angol nyelven ami hűen tükrözi az eredeti szöveg tartalmát, és amiből minden más nyelvre lehet majd később fordítani. (ezt már csak én következtettem ki) Ez az ihletés persze folyamatos, és nem eddig nem votl tökéletes, hiszen erről a bibliáról újabb és újabb kiadásokat hoztak ki, amik egyre inkább eltérnek a világ összes többi bibliájától (amik tök azonosak), ugyanis a korábbi kiadásokban még számos apró torzulás bent marad, ami esetleg cáfolhatná jehova tanúinak tanítását (tehát az egyedül helyes tanítást), pl szentháromságot támasztja alá, vagy ilyesmi

noss it van 2 vélemény a történelemről, innentől fogva a te dolgod eldönteni ,hogy számodram elyik tűnik ésszerűbbnek, és azt elhinni

2016. márc. 11. 13:07
 14/24 Andizsuzsi ***** válasza:
90%
Egészen addig, amíg a "körösztön"-ige el nem értem, bíztam benne, hogy komoly a kérdés.
2016. márc. 11. 13:09
 15/24 anonim ***** válasza:
46%

Ne aggódj kedves Andizsuzsi mert ezzel nem vagy egyedül mert én is csatlakozom hozzád még akkor is, hogy én tényleg Szöged környéki vagyok.

És igen kérdező képzöld értöd is meghalt a körösztön.

Ezt jól vésd az eszödbe!

2016. márc. 12. 20:19
 16/24 A kérdező kommentje:

15

Ne tukmáld rám a vallásod, kérlek!

Értem senki sem halt meg.

Andizsuszi

Igaz, könnyebb kibújni a kérdés alól ilyen mondvacsinált indokkal.

2016. márc. 12. 22:34
 17/24 anonim ***** válasza:
39%

1. Az apja Isten, a fiának is Istennek kell lennie. Nem lehet 2 isten csak egy tehát Jézusnak is Istennek kell lennie, és ez az evangéliumban végig megfigyelhető, hogyan viselkedik Jézus, ezért feszítették meg, mert Istennel tette magát egyenlővé.

2. Igen imádkozik Istenhez, mivel az Atyja és folyamatosan kapcsolatban állnak, vagyis egyek Istennel. Ez egy párbeszéd, Jézus imádkozni is tanította az embereket, fontos a kapcsolat Istennel, ő az egész életével példát mutatott nekünk keresztényeknek ezzel.

3. A jelen világ az ördögé, az ördög felajánlotta neki, ha behódol, de nem hódolt be, mert nem tudott. Hogy tudna Isten behódolni az ördögnek? Sehogy. Nem is hódolt be, ez a lényeg.

4. Amit írtál egy ószövetségi idézet talán, ami meg volt írva, hogy majd a Messiás ezt fogja mondani. Nem vagyok Bibliamániás nem tudom pontosan honnan idézte ezt, talán Illéstől.

5. Neki meg kellett halnia, anélkül nem élt volna tovább az emberekben az eszme amit átadott, továbbá a fel is támadt.

2016. márc. 13. 01:06
 18/24 anonim ***** válasza:

Megjegyzem, a zsidó vallás szerint a válaszok többege, ha ugyan nem mind, I-tenkáromlásnak minõsül.

Mivel I-ten "Létezik, de létezése nincs határidôhöz kötve.

...Felfoghatatlan és egysége is határtalan.

Nincs fizikai formája, nem is test Ô, nincs mihez hasonlítani Szentségét. Ôsibb minden teremtménynél, elsô, de elsôségének nincs kezdete."

"Az összes keresztény egyház hisz a Szentháromságban"

Nem igaz, az Unitárius Egyház azért UNitárius, mert õk nem.

2016. márc. 13. 03:12
 19/24 anonim ***** válasza:

"Isten akkor hal meg amikor akar és akkor is támad fel."

Nekem erről a Chuck Norris viccek jutnak eszembe.

2016. márc. 13. 17:08
 20/24 anonim ***** válasza:

nneddudgi, Istenkáromlás mi? Akkor Ézsaiás is Istenkáromló volt?

"Mert egy gyermek születik nekünk, fiú adatik nekünk. Az uralom az ő vállán lesz, és így fogják nevezni: Csodálatos Tanácsos, Erős Isten, Örökkévaló Atya, Békesség Fejedelme! Uralma növekedésének és a békének nem lesz vége a Dávid trónján és országában, mert megerősíti és megszilárdítja törvénnyel és igazsággal mostantól fogva mindörökké. A Seregek URának (JHVH) féltő szeretete viszi véghez ezt!" (Ézsaiás 9:5-6)

Vagy lehet, hogy inkább ti vagytok azok, mert nem fogadtátok el annak Jézust, aminek a Biblia tanítja?

2016. márc. 18. 20:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!