Annyiféle ember hisz annyiféle "teremtőben", miért pont az létezne, akiben mi hiszünk?
hát hogy őszinte legyek ez egy nagyon nehéz témakör... de csak hogy tisztázzuk nem a bibliát tisztelik mert az egy tárgy ha azt tisztelnék már bálványimádásnak lehetne nevezni Istent tisztelik Biblia= Isten szava
azért van benne annyi csúnya gonoszság mert rólunk emberekről szól és azt be kell látni hogy nagyon sokszor rosszat teszünk és ez igaz az élet minden területére ahol emberek vannak történtek és történni is fognak rossz dolgok mert tökéletlenek/bűnösök vagyunk de itt jön a képbe Jézus aki az újszövetségbe példát mutat tiszteli és szereti a nőket gyerekeket bűnösöket sőt életét adja értük/értünk vagyis megölik mert túl ártatlan és tiszta volt
és igen aki igazán hisz az olvassa a Bibliát mert ebben van leírva hogy Isten megkönyörül a népén/ elküldi a fiát még akkor is ha az emberek olyan sok gonoszságot tettek/tesznek
Te is egy vallásos családba születtél bele akit köteleznek arra hogy járjon misékre, áldozni, gyónni és esetleg egyházi suliba?
mert ez a "kötelező" szó nagyon büdös dolog pont mint a kötelező olvasmány... milyen jó leülni és elolvasni egy könyvet csak azért mert jól esik de mihelyt azt mondják olvasd ki mert kötelező máris nem tetszik...
és hogy nem mutatná meg magát? de hát már megtette 2000 éve Jézus lejött és azóta is itt van igaz hogy nem látjuk de érezhetjük... Exuperi jól megfogalmazta " jól csak a szívével lát az ember, ami igazán lényeges a szemnek láthatatlan"
és ahogy te is említetted nem lehet másokat meggyőzni mindenkinek személyes megtapasztalások alapján kellene megismerni de sajnos nem mindenki életében jön csoda és jelenik meg Isten vagy szól le az égből vagy bármi hasonló csak hinni kell
remélem azért valamit sikerült tisztázni és nem zavartalak össze még jobban
és még egy jó tanács szerintem a jövőben ne egy ilyen oldalra tedd fel az ehhez hasonló kérdéseket hanem beszélj egy a környezetedben lévő emberrel aki jobban ért ehhez és megbízol is benne pl.: szülők,vagy idősebb vallásos ismerős de akár egy paphoz is nyugodtan fordulhatsz egy "lelki beszélgetés"-re
Azért arra is gondolj, hogy amikor írták, egészen más volt az emberek gondolkodása, tudása, erkölcse - minden.
Ma már tényleg horror mesének tűnik (thriller) - de akkor szent könyv volt.
Amúgy, ha odáig eljutottál, hogy az istenek nagy része nem létezik, onnan már csak egy lépés, hogy valószínűleg egyik se létezik.
„Úgy kell a férfiaknak szeretni az ő feleségöket, mint az ő tulajdon testöket. A ki szereti az ő feleségét, önmagát szereti. Mert soha senki az ő tulajdon testét nem gyűlölte; hanem táplálgatja és ápolgatja azt, miképen az Úr is az egyházat;” Efézusbeliek 5:25
Ennyit a nőgyűlöletről. A hitről pedig tudjuk, hogy hallásból van, az pedig Isten igéjéből. (Rómaiak 10:17) Vagyis olvasod a Bibliát, az ÚR Szentlelke pedig ráébreszt, hogy minden, ami az Igében van, igaz. Mi az 'igaz'? Amikor az általad tapasztal valóság következetesen egységes, vagyis nincs benne önellentmondás. Igen, A biblia tele van borzasztó dolgokkal; a mindenség teremtőjének egy kereszten kellett kínhalált halnia! De ha körülnézel a világban, nem ugyanazt a nyomort és szenvedést látod, amiről a Biblia beszél? „A mi volt, ugyanaz, a mi ezután is lesz, és a mi történt, ugyanaz, a mi ezután is történik; és semmi nincs új dolog a nap alatt.” Prédikátor 1:9
Ez a csodálatos összhang a Biblia és a tapasztalt valóság az, amiért bizonygatnunk, hogy Isten létezik, mert ő maga bizonyította be. Nézd meg, milyen satnya kóró a Qur'an a Bibliához képest! Igen, más vallások is felhozzák a maguk kreált isteneit, de azok semmilyen behatóbb vizsgálatot nem bírhatnak el, míg az igaz Isten évezredek óta állja a hitetlenek támadásait!
„Valaki azért hallja én tőlem e beszédeket, és megcselekszi azokat, hasonlítom azt a bölcs emberhez, a ki a kősziklára építette az ő házát: És ömlött az eső, és eljött az árvíz, és fújtak a szelek, és beleütköztek abba a házba; de nem dőlt össze: mert a kősziklára építtetett. És valaki hallja én tőlem e beszédeket, és nem cselekszi meg azokat, hasonlatos lesz a bolond emberhez, a ki a fövényre építette házát: És ömlött az eső, és eljött az árvíz, és fújtak a szelek, és beleütköztek abba a házba; és összeomlott: és nagy lett annak romlása.” Máté 7:24
"...nem tudom és nem is akarom gyakorolni a vallásom, nem lehet meggyőzni róla,..."
Akkor minek tetted ki a kérdést? Minek foglalkozol vele? Felejtsd el és menj utadra, élj úgy, ahogy akarsz. Arról nem is beszélve, hogy hülyeségeket írsz (nőgyűlölet, gyilkosság elfogadása Ne ölj!? ) Mi van??? Látszik, hogy nem foglalkozol a kérdéssel, csak kiírod a hülyeséget. Nem is vagy befogadó (nem lehet meggyőzni), akkor milyen válaszokat vársz érdemben?
az előttem szólóval részben egyetértek.
A Bibliában leírtakat azért is lehet többek között hitelesnek tekinteni, mert az íróik, nem csak a pozitív dolgokat írják le, hanem a hibáikat is.
Isten azért íratta le, hogy tanuljunk belőle.
ez a könyv egy útmutató ahhoz, hogy hogyan lehetünk jó kapcsolatban vele.
leírja, hogy régen amikor minden szépen ment a vezetése alatt milyen volt, és azt is amikor már nem a vezetése alatt akartak az emberek élni, és annak mi a következménye.
Ha Isten gyűlölné a Nőket akkor nem hozott volna olyan törvényeket amik védik a gyengébb edényeket,
a leírtak pedig okkal lettek leíratva nem azért mert Isten egyetértett vele.
Majd elnézést kérek, hogy mertem kérdezni. De előtte.. az idézgetést elkezdted, és itt hagyd is abba. "És fölgerjede azok bujálkodóihoz, kiknek teste olyan, mint a szamarak teste, és folyásuk, mint a lovak folyása. És megemlékezel ifjúságod fajtalankodására, mikor ők, az egyiptomiak, nyomogattá kebledet, hogy szorongassák ifjúságod emlőit." Ezékiel 23:20-21
Szerintem ez elég magyarázat, hogy miért ne idézgessünk. Ez a biblia egy mocsok, undorító, beteg sztori. Aki írta, hogy persze hogy szörnyű hisz keresztre feszítve kell meghalnia, attól most kérdem, szerinted ez a legszörnyűbb? Azzal pedig nekem senki ne jöjjön, hogy a valóság is ilyen. Hát ki teremtette? Az emberek tették ilyenné? Az embereket ki teremtette? Nőgyűlöletre is találok példát bőven, de szerintem az előző kis idézet ebből a szennyből épp elég volt. Egyéb értelmes válasz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!