Kedves tanúk! Ha egy tanú kilép a szervezetetekből, akkor azt hitetlennek tekintitek?
Vannak például vének akik más hitnézetre váltottak. De Istenben és Krisztusban teljes szívükkel hisznek.
Akkor az ilyen a ti szemetekben hitetlen?
4-es válaszoló története olyan szívszorító :(
viszont ahogy írtam is ez függ egyéntől és közösségtől is, van aki még egy barátjával is tartja a kapcsolatot titokban, holott elvielg a közvetlen családoddal is tilos lenne
korábban volt egy baátnőm aki ebből a szektából szakadt ki, a szüleinek elvileg kb el kellett volna hajtaniuk otthonról, de aztán meggyőzték a gyülekezetük vezetőit, hogy még kislány, ez kb olyan mintha valaki egyszerűen nem léppett volna még be, nem a hitet hagyta el ,hanem csak az embereket, stb stb idősebb korában biztosan viszatér majd, ezért most hivatalosan úgy kel hozáállniuk mint mondjuk ha egy házaspárból valaki jehova tanúja lesz a másik nem, tehát a kommunikáció a feltétlen szükségesen túl a megtérítési kisérleteket tartalmazhatja csak
a valóságban viszont már nem szívják (annyira) a vérét
"Jehova t-nál egy kiközösítés sem szünteti meg a családi kapcsolatokat, hanem csupán a bibliai témájú beszélgetések vannak felfüggesztve azzal, akik kiközösítenek. Aminek pedig bibliai alapja kell hogy legyen. Hogy valaki titokban találkozhat a szüleivel, ez nonszensz, ilyen tiltás nincsen a tanúknál!!!"
EZ NEKEM NAGYON ÚJ!
15%-os megkérdezhetem, hogy te tanú vagy-e?
Komolyan, nem kötözködni akarok.
szervusz.
egy újabb olyan kérdés ami által egy békében élő ember csoportot, 'muszáj" kikezdeni, csak legyen ok a gyűlölet keltésre, s arra, hogy eleve mások is így álljanak hozzá, s legalább nem fogják meghallgatni Őket. Sőt, a lehető legdrasztikusabb módon, "meglehet" alázni őket,
Na de a kérdésedre.
Magam is egyszer elhagytam a gyülekezetet, amit ma is az ostobaságom egyik tettének tartok, életem legrosszabb döntéseim között tartok számon.
engem nem bántottak a Testvérek, és a szellemiekkel, a Biblia alapelveinek betartásával sem volt kivetni valóm.
Amikor észre tértem, Istenek hozzám való jó kegyelme alapján, újra élvezhetem Teremtőm oktatását, és a Testvéreim kedves társaságát.
Azok akik érzelemre ható történeteket írnak, mert már nem tartoznak a gyülekezethez, beleestek abba a csapdába, amit Sátán felhasznál erre,
Sátánnak mindig is az érzékszervek felhasználásával sikerül az embereket távol tartani Istentől,
S ezek a történetek, logikusnak tűnnek egy kívül álló szemében amiért megvetésre kell méltatni embereket, s igazából nem ismerik a teljes történetet.
Ennél fogva a perben, annak van igaza aki először beszél, de amikor a másik felet is meghallgatják, már fordul a kocka.
Nem tudható, miért történtek esetek, így könnyű vádolni másokat.
S ez még egy dolgot mutat. Hogy lehet, hogy addig, míg vele nem történt meg a dolog, nem zavarta, hogy vannak kiközösítések, csak amikor vele történt meg?
Tudta mi, mivel jár, mert tanulta, miért vállalta?
számtalan kiközösítés történik, és azok akik alázattal vannak a jogos feddés mellett, nem hagyják el a gyülekezetet, mert a Teremtő akit szeret, azt megdorgálja. s a büntetés nem kellemes dolog, de hasznos az ember jövője számára.
Azok akik elhagyják a gyülekezetet, nem hitetlen, mert valamiben csak hisz továbbra is,
Azért használjuk a "Hitehagyott" kifejezést, mert ezt a hitét elhagyta, s nem azért, mert hitetlenné vált.
"egy újabb olyan kérdés ami által egy békében élő ember csoportot, 'muszáj" kikezdeni, csak legyen ok a gyűlölet keltésr"
Sajnálom ha ezt szűrted le a kérdésből. Én tényleg kíványcsi voltam erre.
"A szülők nem mehetnek el látogatóba a kiközösitett gyerekekhez.Nem ismerős ez?"
"Mivel a családi kötelékeknek nem vet véget a kiközösítés, a családtagok talán ugyanúgy végzik a normális, napi, családi tevékenységeiket, illetve intézik ügyeiket. Ám a szellemi köteléket, mely a kiközösített és a család hívő tagjai közt állt fenn, ő maga szakította meg a viselkedésével. Ezért a lojális családtagok nem ápolhatnak vele többé szellemi közösséget." /„Tartsátok meg magatokat Isten szeretetében” - J. t. könyvének idevonatkozó idézete/
Mivel a családi kötelék nem szűnik meg, minden további látogatás nincs tiltva. Ha az érintettem maguk sem ismerik a teokratikus irányelveket, akkor nem lehet csodálkozni, hogy a keresztényi életüket félreértések és félremagyarázások közepette élik meg, a kívülállóknak meg alapot adnak a sértésekre meg a rágalmakra, hogy milyen borzalmas ez a szekta, a gyerekektől eltiltják a szüleiket.
De az is bűnös, aki úgy rágalmaz, hogy fogalma sincs arról, hogy kiket miért rágalmaz! Különösen ha alaptalanul.
Kedves utolsó válaszoló!
Én már lemondtam arról,hogy vitába szálljak veletek,de ezt nem tudom szó nélkül hagyni.Én nem rágalmaztam senkit,hanem az igazságot irtam le.Az apám azért maradt el a gyülekezetből,hogy hagyják már békén,és ne zaklassák azért,hogy meg meri látogatni a gyerekeit és az unokáját.
Olyan szépen leirtad,hogy a rágalmazás az bűn.És a hazugságról mi a véleményed? az a tanúknál ujabban nem sorolják a bűnök közé?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!