Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha van isten, miért nem segít...

Ha van isten, miért nem segít a milliónyi szenvedő, éhező, elnyomott emberen?

Figyelt kérdés

2016. febr. 7. 16:59
1 2 3 4 5 6
 31/57 anonim ***** válasza:
0%

"Az is butaság, amit a jóról írtál. Létezik olyan, hogy csak jó van - és az ember örömmel keresi a még jobbat."

Ha csak jó van, akkor csak egy MÁSIK jót kereshetsz, aminek semmi köze nincs az előző jóhoz, és ugyanolyan jó, mint az előző jó. Nincs jobb. De miért keresnél másik jót, ha mind ugyanolyan jó? Nincs választási lehetőséged!

2016. febr. 7. 23:28
 32/57 anonim ***** válasza:

Már ne haragudj: könnyedén lehet olyan dolgot találni, ami ugyanolyan jó, mint az előző, és mégis érdemes váltani.

Pl. búza helyett most kukoricát vetsz.

Nem értem ezt a negatív szemléletet... ugye, most azt keresd, hogyan NEM lehet jól megválaszolni a kérdést?

2016. febr. 8. 00:35
 33/57 anonim ***** válasza:
80%
"A világ gonoszságára Istennek egyetlen mentsége van -, hogy nem létezik." Nietzsche
2016. febr. 8. 00:57
 34/57 anonim ***** válasza:

"És ez a sok flangáló pénzes riherongy miért nem tesz semmit?"

Mert olyan gonoszak, mint Isten.

Az ő szolgái.

2016. febr. 8. 00:58
 35/57 anonim ***** válasza:
9%

Ha a keresztény Istenre gondolsz, Ő fog, de előtte még hagyott időt arra, hogy a hozzád hasonló ateisták bebizonyíthassák, hogy az embernek nincs szüksége Istenre. Amikor eljön, mindenkit igazságos ítéletben részesít majd:

"Amikor eljön dicsőségében az Emberfia és vele minden angyal, helyet foglal fönséges trónján. Elébe gyűlnek mind a nemzetek, ő pedig különválasztja őket egymástól, ahogy a pásztor különválasztja a juhokat a kosoktól. A juhokat jobbjára állítja, a kosokat pedig baljára. Aztán így szól a király a jobbján állókhoz: Jöjjetek, Atyám áldottai, vegyétek birtokba a világ kezdetétől nektek készített országot! Éhes voltam, és adtatok ennem. Szomjas voltam, és adtatok innom. Idegen voltam, és befogadtatok. Nem volt ruhám, és felruháztatok. Beteg voltam, és meglátogattatok. Börtönben voltam, és fölkerestetek. Erre megkérdezik az igazak: Uram, mikor láttunk éhesen, hogy enned adtunk volna, vagy szomjasan, hogy innod adtunk volna? Mikor láttunk idegenként, hogy befogadtunk volna? Mikor láttunk betegen vagy börtönben, hogy meglátogathattunk volna? A király így felel: Bizony mondom nektek, amit e legkisebb testvéreim közül eggyel is tettetek, velem tettétek. Ezután a balján állókhoz is szól: Távozzatok színem elől, ti átkozottak, az örök tűzre, amely az ördögnek és angyalainak készült. Mert éhes voltam, s nem adtatok ennem. Szomjas voltam, s nem adtatok innom. Idegen voltam, s nem fogadtatok be. Nem volt ruhám, s nem ruháztatok fel. Beteg és fogoly voltam, s nem jöttetek el meglátogatni. Ekkor ezek is megkérdezik: Uram, mikor láttunk éhesen vagy szomjasan, idegenként vagy ruhátlanul, betegen vagy börtönben, s nem voltunk szolgálatodra? Erre majd ezt feleli: Bizony mondom nektek, amit a legkisebbek valamelyikével nem tettetek, velem nem tettétek. Ezek örök büntetésre mennek, az igazak meg örök életre.” (Máté 25:31-46)

Most még "ember uralkodik emberen a maga kárára” (Prédikátor 8:9), akkor viszont majd egy királyunk lesz.

2016. febr. 9. 11:44
 36/57 anonim ***** válasza:

Szervusz. Nagyon sokszor és sokan, szinte nap mint nap felteszik a kérdést.

Természetesen az ígéretéhez Hűen, a megoldás, az Ő általa gondolt megfelelő módon és időben, meg fog történni

Viszont egy valamit elfelejtenek, amit Talán Te sem vettél bele a számításodba, és ezért fogalmazódnak meg ilyen, és ehhez hasonló kérdések.

A miértekre a Teremtő választ ad, ezért íratta le azt a Könyvecskéket tartalmazó írást, amit a Biblia néven ismernek szerte a lakott Földön.

Sajnos sokaknak, s talán neked sem válasz, vagy nem érted, a leírtakat.

Vagy egyáltalán nem is érdekel, a Teremtő mondani valója, csak "követeled" hogy azonnal oldjon meg mindent, amit az Emberek elrontottak.

A megértéshez, meg kellene vizsgálni a gondolatait, válaszait, bár sokaknak ez is kevés, vagy egyáltalán nem elfogadható. Ami nem csoda, mert mi emberek, másként gondolkodunk, és a Teremtő is magasabb "szinten gondolkodik" mint mi itt a földön.

Ám az életünket tőle kaptuk ajándékba, és ezért hálával tartozunk, és nekünk kell alkalmazkodnunk hozzá, nem fordítva.

amit az emberek vetnek, azt aratják, és ezért nem Istent kellene okolni, jól lehet ezt ismeret hiányában teszik némelyek.

Javaslatom most is az kedves Kérdező, hogy kérj egy díjmentes Biblia tanulmányozást Jehova Tanúitól, a jw.org honlapon.

Tisztelettel

2016. febr. 9. 17:42
 37/57 anonim ***** válasza:
Azért mert nincs
2016. febr. 9. 19:30
 38/57 brazen65 válasza:

Azért nem segít, mert az emberek nem hisznek Istenben, és nem kérik hogy Isten segítsen rajtuk.

Egyébként meg nem Istennek, hanem nekünk embereknek kell egymáson segíteni, sajnos azonban könnyebb Istenre mutogatni, mint elismerni azt hogy mi emberek gonoszak vagyunk, mert azt azért lássuk be emberek milliói nem azért szenvednek, meg éheznek mert Isten így akarta, hanem azért mert egyes emberek azt gondolják hogy ők különbek mint a többi ember, és nekik több jár mindenből.

Gondoljatok csak bele, néhány család a világon annyi vagyont halmozott már fel más emberek kizsákmányolásából, hogy abból jól lehetne lakatni minden éhezőt a földön.

2016. febr. 12. 19:02
 39/57 anonim ***** válasza:
Jól írod, kedves utolsó. Jókat lehet mosolyogni az itteni ateisták beírásain, ők max olyan istenben tudnának hinni, akire a világ minden baját ráfoghatnák...Olyan istekép már nem jön be nekik, ahol az ember a hibás :)
2016. febr. 14. 14:42
 40/57 brazen65 válasza:

Örülök hogy egyetértesz velem, nagyon unom már a sok betokosodott, buta, fanatikus ateistát, akik ha rossz történik a világban rögtön Istenre mutogatnak, hogy miért engedi meg, de ha jó történik egy ateistával, azt vajon megköszöni istennek, nem hinném.

Nem azért történnek rossz dolgok a világban mert Isten akarja, Isten tökéleteset teremtett az embernek, csak az ember az első adandó alkalommal bedőlt a sátán aljas hazugságainak, ezáltal jött be minden rossz, gonoszság a világba, a bűn miatt, az engedettlenség miatt történik az a sok rossz a világban.

Sajnos azonban mára az ember oda jutott hogy képtelen elismerni saját gonoszságát, naponta elkövetett bűneit, inkább azt harsogja nincs Isten.

Az emberek képtelenek megérteni, hogy a szabad akarat nagyon nagy felelősség, de Isten nem akar irányított, programok által vezérelt embereket, Ő olyan embereket akar akik saját akaratukból, önként adják magukat, úgy ahogy azt Jézus tette, aki feláldázta magát csak azért, hogy az emberek ne kárhozzanak el, hanem Jézus kereszthalála által, bűnbocsánatot nyerve, járulhassanak majd a Teremtő elé.

2016. febr. 14. 17:19
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!