Ateisták! Szerintetek van más lehetséges elképzelés a halálunk utáni történésekre vonatkozóan azon kívül, hogy semmi sem fog történni?
"Isten viszont, aki mindezt megalkotta, létezhet öröktől fogva, ha egyszer tér és idő felett áll."
Amennyiben hiszel abban, hogy létezik és a tér és az idő felett áll. Ha nem hiszel, akkor meg nem."
Ha nem hiszel benne, akkor is létezhet.
"Bizonyítsd be Isten létét!"
Isten létére (különösen hívők közt) nem szokás bizonyítékot követelni. A keresztény vallás egyébként sem olyan jellegű bizonyítékokkal dolgozik, mint a természettudomány, hanem inkább történeti jellegűekkel. Dokumentumok, szövegek, szótárak: tiszta filológia. Isten létét bizonyítja a Bibliában sok-sok ember. A Bibliában és a Biblián kívül is van egy rakás dokumentált csoda például, neked ezek nem bizonyítékok, egy materiális embernek soha nem lesznek azok. Hitetlen Tamás még csodákat is átélt, mégsem hitt Jézus feltámadásában, csak miután megtapogathatta sebeit:
"Azután monda Tamásnak: Hozd ide a te ujjadat és nézd meg az én kezeimet; és hozd ide a te kezedet, és bocsássad az én oldalamba: és ne légy hitetlen, hanem hívő. 28. És felele Tamás és monda néki: Én Uram és én Istenem! 29. Monda néki Jézus: Mivelhogy láttál engem, Tamás, hittél: boldogok, a kik nem látnak és hisznek." (János 20:27-29)
Jézus azokat az embereket nevezte boldognak, akik "nem látják Őt, mégis hisznek."
"Isten létére (különösen hívők közt) nem szokás bizonyítékot követelni"
Én szoktam. Mégis mit tegyek egy valláskritika rovatban? Térjek meg?
"A keresztény vallás egyébként sem olyan jellegű bizonyítékokkal dolgozik, mint a természettudomány, hanem inkább történeti jellegűekkel"
Tehát nincsenek objektív bizonyítékai.
"Isten létét bizonyítja a Bibliában sok-sok ember."
A Bibliában. Az mindent visz.
"A Bibliában és a Biblián kívül is van egy rakás dokumentált csoda például, neked ezek nem bizonyítékok, egy materiális embernek soha nem lesznek azok."
Mégsem hisz benne mindenki, bármilyen jól "dokumentált". Hovatovább még sok más vallás híve sem hiszi el, akik azért külön - külön hisznek Istenben.
"Hitetlen Tamás még csodákat is átélt, mégsem hitt Jézus feltámadásában, csak miután megtapogathatta sebeit"
Na, majd ha az ateisták megtapogathatják a sebeit, ők is hinni fognak.
""A keresztény vallás egyébként sem olyan jellegű bizonyítékokkal dolgozik, mint a természettudomány, hanem inkább történeti jellegűekkel"
Tehát nincsenek objektív bizonyítékai."
Már hogyne lennének! A bíróságon is elfogadják, ha egy állítást két tanú szava támaszt alá, no a bibliai csodákat ennél jóval több tanú is alátámasztja.
" "ABibliában és a Biblián kívül is van egy rakás dokumentált csoda például, neked ezek nem bizonyítékok, egy materiális embernek soha nem lesznek azok."
Mégsem hisz benne mindenki, bármilyen jól "dokumentált"
És mert nem hisz benne mindenki, ezért te sem hiszel? Nem perdöntő érv ez...
"Hovatovább még sok más vallás híve sem hiszi el, akik azért külön - külön hisznek Istenben."
Hát végülis ha mondjuk egy muszlim nem hiszi el őket, neked miért kéne, igaz?
"Neked sokkal nagyobb hited van Ozmium."
Az jó, nem? Egy mustármagnyi hittel hegyeket lehet megmozgatni, azt hiszem.
"Egy mustármagnyi hittel hegyeket lehet megmozgatni, azt hiszem."
Természetesen itt Jézus csak túlzott, hogy bátorítsa tanítványait.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!