Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hogyan viszonyulnak a sátánist...

Hogyan viszonyulnak a sátánisták a keresztény hívőkhöz?

Figyelt kérdés

2016. jan. 16. 20:45
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Melyik sátánisták a sokból?
2016. jan. 16. 21:03
 2/12 anonim ***** válasza:

minthogy ahány sátánista gyülekezet (vagy egyén) annyi sátánizmus ezért éppen ennyire megoszlik a vélemény

van aki nem törődik velük, van aki ellenségnek tartja őket, van aki Isten "áldozatainak" stb stb

2016. jan. 16. 23:02
 3/12 anonim ***** válasza:
40%
Sehogy. Ezeknek a tininindzsateknőcöknek semmi ismeretük sincs a kereszténységről.
2016. jan. 17. 17:40
 4/12 anonim ***** válasza:
Mit értesz sátánista alatt ?
2016. jan. 17. 17:42
 5/12 anonim ***** válasza:
29%

3-as válaszoló, sajnos a válaszoddal az a baj, hogy túl sok tapasztalatom van a kereszténységgel kapcsolatban, ez vezetett rá, hogy Sátán útján járjam végig az életemet. :)

Kérdező:

Rengeteg fajta Sátánizmus létezik, Bibliai alapú, próféták által közölt, az ősi sumer Sátánizmus(akkor még Enkinek hívták Sátánt), a Yezidiket is Sátán követőinek szokták hívni tévesen, de ők csupán gonosz imádók, aztán ott van még Lavey Ateista Sátánizmusa stb.. stb..

Én az ősi sumer Sátánizmust tanulmányozom már egy ideje, és ezt vallom igaznak. A Joy of Satan nevű oldalról sokat tanulhatsz, de vigyázz vele, egyrészt az ember aki írja, kereszténység elleni gyűlöletből írja néhány részét a dolgoknak, másrészt pedig szeret túlozni, de ettől függetlenül rengeteget lehet tanulni ezzel a vallással kapcsolatban az oldalon, még ha nem is akar az ember Sátánista lenni, sok dolgot tanulhat a vallásról és a történelemmel kapcsolatban is. :)

A keresztény hívőkhöz különösebben semmilyen érzést sem táplálok, ők választják ezt az utat, a keresztény egyházat rühellem, az átlag keresztények között vannak barátaim is, és barátnőim is az. Sátánistaként kicsit sajnálatot érzek irántuk, hogy hagyják, hogy a lélekölő 'istenük' elvigye őket, de nem szeretném sem kitéríteni, sem áttéríteni őket hitükből/másik hitbe, mert nekik ez így megfelel.

2016. jan. 17. 17:58
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

"3-as válaszoló, sajnos a válaszoddal az a baj, hogy túl sok tapasztalatom van a kereszténységgel kapcsolatban, ez vezetett rá, hogy Sátán útján járjam végig az életemet. :)"

Az ilyen válaszok után szokott az lenni, hogyha a sok tapasztalattal bíró egyénnél kicsit jobban rákérdezünk az általa alkotott képről a kereszténység kapcsán, akkor szépen kiderül, hogy az illető igazából nem sokat tud, hanem csak egy felszínes kép alapján mély következtetéseket levon és önmaga gyártja szépen magának a negatív képet, hogy aztán majd legyen oka utálni valamit.

Egyébként nekem van magát sátánistának valló ismerősöm (nem tini, hanem felnőtt ember), és ő igazából csak azt utálja, ha térítik. Ha egy keresztény békén hagyja, akkor nincs vele baja.

2016. jan. 17. 18:10
 7/12 A kérdező kommentje:

# 5.

Köszi az őszinte választ!

2016. jan. 17. 18:27
 8/12 anonim ***** válasza:

# 5.

Az a baj, hogy össze-vissza beszélsz. A suméroknál nem volt semmiféle sátánizmus. Ezek után miért kéne elhinnem, hogy bármiféle tapasztalatod is van a kereszténységgel kapcsolatban?

Persze lehet, hogy az össze-vissza beszéd hozzá tartozik a sátánizmushoz, végül is nem volna meglepő.

2016. jan. 17. 19:34
 9/12 anonim ***** válasza:

5-ös válaszoló vagyok. A suméroknál volt egy Enki Ea nevű isten, akit mi(Sátánisták) ma Sátánnak hívunk. Ezt a nevet a kereszténység után kapta, amikor is ellenségként tekintették Őt és sok másik pogány istent. Szóval a sumérok természetesen NEM Sátánnak hívták, de mi ezt az ősi istenséget így hívjuk a legtöbben, van amikor én is Enki-nek szólítom, ez helyzettől függő.

Ami pedig a kereszténységről alkotott képemet alkotja:

Erősen keresztény családban és városban nőttem fel, sokat kellett templomba járnom, és keresztény iskolába jártam egy kis ideig, így a hitről is tudok valamicskét. Volt egy pap, akivel fiatalabb koromban sokat beszélgettem, és Ő beszélt a keresztény történelemről. Hogy is mondjam... Ő nem az a fajta pap volt, aki csak a jó oldaláról beszélt a kereszténységnek, így reális kép alakult bennem, se nem gyűlölt, se nem imádott. A mai napig szeretem a keresztény életmódot, nem a templomba járást, meg az egyházzal és a keresztény istennel kapcsolatos dolgokat, hanem azt, hogy feltétel nélkül segítik embertársaikat, mert ez a normájuk.

Nem tudom, honnan vettétek, hogy utálom a kereszténységet, tény, hogy nem legkedvesebb barátaim, de nem ítélkezem vallások fölött, csak a vallás által befolyásolt emberek fölött.

2016. jan. 17. 21:09
 10/12 anonim ***** válasza:

LaVey sátánistaként hülyeségnek találom a kereszténységet, de komolyabban csak akkor foglalkozom velük ha téríteni akarnak.

De szívesen folytatok világnézeti vitákat bárkivel akár keresztényekkel is.

2016. jan. 18. 17:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!