Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Melyik az a világnézet mely...

Melyik az a világnézet mely szerint tökmindegy hogy hiszünk vagy tagadjuk Isten létezését, mert az Istenhit nem befolyásolja az életünket?

Figyelt kérdés

2016. jan. 6. 17:47
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Tudtommal a buddhizmus mondja ki, hogy Istennek létezése nem lényeges.

Ezért is szimpatizálnak olyan sokan a buddhizmus mellett (a kung-fu filmeken kívül persze), mert ha nem lényeg, hogy van-e Isten vagy nem az valamilyen szinten felelősségelhárítás.

De ezeknek a felelősségtől menekülő emberkéknek fogalmuk sincs, hogy valójában a buddhizmushoz mekkora aszketizmus kell.

2016. jan. 6. 18:54
 12/14 anonim ***** válasza:

sakkozó!

A felelősség elhárítás inkább a keresztényekre jellemző, akik minden rosszat a szabad akarattal meg Sátánnal magyaráznak, felmentve ezzel Istent a felelősség alól.

A buddhizmusban kizárólag az egyénen múlik, hogy mikor jut el a Nirvánába, tehát a felelősség csakis őt illeti, nem háríthatja azt senki és semmi másra.

Az aszketizmus pont, hogy a felelősségtudat magas szintű voltáról árulkodik, nem pedig menekülésről a felelősség elől.

2016. jan. 12. 05:15
 13/14 anonim ***** válasza:

„Az aszketizmus pont, hogy a felelősségtudat magas szintű voltáról árulkodik, nem pedig menekülésről a felelősség elől.”

Tudom én!

Csak azt írtam, hogy a többiek a mai hedonista világban sajnos szinte képtelenek erre.

2016. jan. 12. 12:48
 14/14 anonim ***** válasza:

Jaj, ne haragudj, rosszul olvastam!

Mondjuk azzal sem értek egyet, hogy a buddhizmussal szimpatizálók a felelősségtől menekülnek, de gondolom ez evidens számodra az alapján, amit fentebb írtam.

2016. jan. 12. 20:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!