Kedves jehova tanui . Azt, mondjátok, hogy tiszteletbe kell tartani más vallást. Akkor mért van az, hogy ha be csengetek hozzám, és én közlöm veletek, hogy katolikus vagyok, s ezek ellenére folytatjátok?
"76 éves kovács Dénes bácsi által pásztorolt Gyömrői Keresztény Gyülekezet. Gyere el holnap reggel 10-re"
Aranyos vagy, de a paraméterekről semmi nem írtál. Pl. tanítja-e azt /Dénes bácsi /, hogy Istennek a Fia Jézus Krisztus, bár mindkettő öröktől fogva van? Ez az alap, hogy megértsük, ki kicsoda a Bibliában, és hogy mit jelent, Isten a Fiát áldozta értünk. (Ján 3:16) Persze van még más is. Pl. a világ összes tájáról el kell menni Gyömrőre, hogy halljuk a bibliai igazságot? Stb.
Háát igen....a Hetednapos Adventisták......a közöttük eltöltött 10 év során sok mindent megtapasztaltam róluk, de mára már világosságban járva látom ezt a rendszert kivülről.Igen pont erre és az ilyen hasonló szervezetekre írja az Ige "Hogy fussatok ki népem...."
"Megkerülik az egész világot, hogy egy embert Hetednapos adventistává tegyenek és mikor azzá teszik a gyehenna Fiává teszik"...."Kik megtartják a kegyesség látszatát, de megtagadják annak erejét"
5 évembe telt mire helyreállt az életem ésa családommal is tudtam rendezni a viszonyt.
Elképesztő becsapásban és önigazoltságban élnek....persze ezt nem veszik észre....na mindegy Isten kegyelméből kijöttem és mind mentálsian, mind anyagilag, mind érzelmileg helyreálltam. De óriási munka kellett ehhez és nem beszélve egy Istent valóban ismerő szeretetteljes közösségre vot szükségem, amit sikerült megtalálnom
Na most, hogy bárkit megsértenék, a Jehova tanúit, ill. a Hetednapi Adventisták-at ki lehet cserélni a világ összes egyházára, és akkor is tálalható a szöveg, ami meg egyébként semmi konkrétumot nem tartalmaz, tehát lehet az egy sablonszöveg, amit kitalál valaki, hogy lejárassa azokat, akiket éppen célba vesz.
Ezért is kérdeztem rá, hogy mit tanítanak Isten és a Fia viszonyáról, a Fiú áldozatáról, mert ott már kijön, ha hamis a tanítás.
Bár a kérdés nem tapasztalatgyűjtés,de...
Sokféle vallást tanulmányoztam.Kiváncsi voltam-vagyok-valamire,de eddig nem leltem választ.Legalábbis sablonosságon kivül nem.Az meg nekem nem válasz.Tanulmányoztam a bibliát Jehova Tanúival is.Hetente jöttek hozzám két kedves asszony.Szerencsém volt,csak beszélgettünk,átvettük a napi "leckét" de nem agitáltak.Nem tértem meg,ekkor sem bántottak sőt karácsonykor boldog ünnepet kivántak érzésem szerint szivből.Akkoriban Dunakeszin éltünk.Eltelt pár év,elköltöztünk Heves megyébe.Az általuk kiadott havi lapokat(Őrtorony,Ébredjetek)szivesen olvasgatom,leginkább az emberi történetek miatt.De ennyi.Nekem ez egy érdekesség.Amikor az új lakhelyünkön becsengettek,ezt el is mondtam a véneknek.Megértették békénhagytak de onnantól mindig a postaládában lapult ez a két lap.
Aztán egy nap a boltban megszólitott egy anyámkorabeli asszony hogy meddig halasztom még hogy megkeresztelkedjek náluk.Nem igazán értettem mit akar aztán mikor kifejtette,elmondtam erről szó sincs.Kicsit agitált aztán elment.Pár nap múlva a jelenet ismétlődött vehemensebben aztán megint és megint egyre hevesebben.Mulattatott hogy nem érti de az zavart hogy mindig az utcán mások füle hallatára tette.Egyszer elszakadt a cérna,kiosztottam.Kiderült a postásunk anyja.Bocsánatot kértem tőle hogy igy beszéltem az anyjával ekkor elmesélte hogy az anyja be sem teheti a lábát hozzájuk annyira elvadult.Az unokáit is ijesztgette...
Miért?Miért fajultok el ennyire??Annak az asszonynak se gyereke se unokája emiatt.Magányos ember,csak a tanúk vannak neki.De kérdem én,ez hol lesz vígasz neki amikor ti Tanúk feltámadtok???Az ember a családja azeretetére van kódolva.Véreink,szeretteink adnak értelmet az életünknek.Ha nem is saját gyermrk vagy nincs is gyermek..De ha már van...Hogy nézhetitek tétlenül hogy családok szakadnak szét miattatok?Számomra nem vagytok jobbak azoknál a muszlimoknál akik a Korán téves olvasata-értelmezése miatt ölnek...
Bocsánat az offért.
Hogy nézhetitek tétlenül hogy családok szakadnak szét miattatok? Számomra nem vagytok jobbak azoknál a muszlimoknál akik a Korán téves olvasata-értelmezése miatt ölnek...
Jézus mást mondott: „ Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy békességet bocsássak e földre; nem azért jöttem, hogy békességet bocsássak, hanem hogy fegyvert.
Mert azért jöttem, hogy meghasonlást támasszak az ember és az ő atyja, a leány és az ő anyja, a meny és az ő napa közt;
És hogy az embernek ellensége legyen az ő házanépe.
Aki inkább szereti atyját és anyját, hogynem engemet, nem méltó én hozzám; és aki inkább szereti fiát és leányát, hogynem engemet, nem méltó én hozzám.
És aki föl nem veszi az ő keresztjét és úgy nem követ engem, nem méltó én hozzám.
Aki megtalálja az ő életét, elveszti azt; és aki elveszti az ő életét én értem, megtalálja azt.” (Máté 10:34-39)
„ Számomra nem vagytok jobbak” … na és te ki vagy, a mérce, akihez igazodni kell?
Ha egy család szétszakad, a fentiek értelmében – az az oka, hogy a kiszakadók jobban szeretik apjukat, anyjukat, gyereküket, stb. Nem méltók Krisztushoz. S a nyilatkozatod alapján – te sem!
Szerencsére.Deformált lélekre s elmére utal a hitvallásod.Kirekesztő,anyagias,szektásító butaság.Lehet hogy nem vagyok méltó Jézushoz.De abban biztos vagyok hogy Te sem.Jézus zsidó volt.Méghozzá a dogmatikus,radikális fajtából.Semmiképp nem a Te Jézusod ha a vallásodat nézzük.
Jó éjt
"Ha egy család szétszakad, a fentiek értelmében – az az oka, hogy a kiszakadók jobban szeretik apjukat, anyjukat, gyereküket, stb. Nem méltók Krisztushoz. S a nyilatkozatod alapján – te sem!"
Jézus a saját atyja mellett vállalt hűséget.Ti egy agymosó szekta mellett vállaltok hűséget.Ez a különbség köztetek és Jézus között.Mindkettő hozzáállás JÁRHAT azzal,hogy felszínre hozza a hozzátartozók ellenszenvét.
De hiába hivatkoztok Jézusra,ha nem értitek őt,akkor nem azt az urat szolgáljátok,akiről beszélt.
Egyébként furcsának találom hogy meg sem említetted esetleges negatívumként hogy a "rendtársad" milyen agresszíven térít(ene)... Eszerint ez a természetes nálatok.Ezt melyik bibliai idézettel támasztod alá?
Csak hogy láthassuk az újabb önigazolást...
Nem,nem vagyok mérce.Esetleg a gyermekeimnek.Nem is szeretnék az lenni.Ellenben bízom benne hogy a hitem,az elveim,a tetteim és kimondott szavaim még egy családot sem zúztak szét hamis hittel-reménnyel kecsegtetve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!