Ha Ádám és Éva meséje az egyház szerint nem szó szerint értendő, akkor a nem valóságos lények által elkövetett eredendő bűn miatt mi értelme van istennek feláldozni a fiát (saját magát)?
Én úgy tudom, hogy de véglegesen kerül. De hát ahány felekezet, annyi elmélet. :)
Jogos miért kéne jónak lennie? Katolikus szertartásokon mondják, hogy "jóságos isten", "méltó és igazságos". Erre szerettem volna reagálni, hogy szerintem logikai bukfenc van itt.
1.Hogyan szegülhettek szembe istennel
2.ha nem is léteztek?
4kérdező!
A log. bukfenc nálad van - a mondat első felét mások mondják, mint a második felét:D
Létezésük mitikus realitás- nem történelmi - ez a megoldás.
"Másik dolog, hogy ez egy nagyon barbár gondolkodás, hogy a leszármazott felel az ősök bűnéért."
Megfélemlítés,bűntudatkeltés,manipuláció=Sikeres hatalmi pozíció mások felett.
Jézus "áldozatvállalásának" is hasonló a lényege:Ne vállalj felelősséget önmagadért,majd az általunk kijelölt egyén megteszi.Ugyanis te gyenge vagy,tudatlan vagy,nem vagy méltó arra,hogy saját magad irányítsd az életed,felismerd a hibáidat és a képességeidet.
"A log. bukfenc nálad van - a mondat első felét mások mondják, mint a második felét:D "
Melyikre gondolsz?
"Létezésük mitikus realitás- nem történelmi - ez a megoldás."
mitikus realitás? Most vagy reális, tehát valós vagy mitikus? nincs olyan, hogy mindkettő.
"Melyikre gondolsz?"
Erre a mondatodra, mint azt írtam is:
"Hogyan szegülhettek szembe istennel,ha nem is léteztek?"
* * * * * * *
"mitikus realitás? Most vagy reális, tehát valós vagy mitikus? nincs olyan, hogy mindkettő."
Valószínűleg nagyon fiatal vagy, majd megérted később.
mitikus realitás- nem történelmi -
A mitikus realitás -az mitikus térben-időben van.
Nem történeti térben-időben.
A valós történetek az újságokban, híradókban vannak.
A mitikus realitás nincs ott, mert az szakadatlanul zajlik a történeti időben.
A bűnbeesés szakadatlanul zajlik. A Golgota keresztje szakadatlanul áll. A Feltámadás szakadatlanul történik.
És ez sokkal nagyobb hatású a létemre. (v.ö. újsághír)
Ezért kellenek a szakrális ünnepek, a szakrális írások, az igazi nagy művészet (melyek szakrális), amelyek kiemelnek a profán téridőből a szakrális-mitikus téridőbe.
"Valószínűleg nagyon fiatal vagy, majd megérted később."
Tipikus hozzáállás egy hívőtől.Lenézed azt, aki nem úgy gondolkodik, mint te.
"A mitikus realitás nincs ott, mert az szakadatlanul zajlik a történeti időben. "
Ez mind szép és jó. De erre valami bizonyíték is kéne. Erős állításhoz erős bizonyítás kell. Az a furcsa az ilyen emberekben, akik ennyire biztosak saját magukban, hogy soha nem teszik fel a kérdést mi van ha tévedek? Csak egytől egyik beveszik ezeket az elképesztő sztorikat.
"Tipikus hozzáállás egy hívőtől.Lenézed azt, aki nem úgy gondolkodik, mint te."
1.Nem,2.nem,2.nem.
- inkább te nézel le és típusterveidbe ragasztasz, de nem érdekel.
"De erre valami bizonyíték is kéne. "
Ön talán Sherlock Hol-mész?
"Erős állításhoz erős bizonyítás kell."
Nem adok. Szintalatti a reakciód.
"Az a furcsa az ilyen emberekben, akik ennyire biztosak saját magukban, hogy soha nem teszik fel a kérdést mi van ha tévedek? Csak egytől egyik beveszik ezeket az elképesztő sztorikat."
Nem vagyok az az ember, akinek gondolsz a sémáid szerint.
Hidd azt, amit akarsz. Olvass storyt, érezd jól magad.
És BÚÉK!!! (nekem is, ezért törlöm ezt a sekélyes párbeszédet, kérlek ne felelj, nem kérek konzerv, sematikus szövegeket, nincs időm erre)
"Hidd azt, amit akarsz. Olvass storyt, érezd jól magad.
És BÚÉK!!! (nekem is, ezért törlöm ezt a sekélyes párbeszédet, kérlek ne felelj, nem kérek konzerv, sematikus szövegeket, nincs időm erre)"
Fogd be a füled és tapsikolj, hogy nekem van igazam nekem van igazam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!