Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha Ádám és Éva meséje az...

Ha Ádám és Éva meséje az egyház szerint nem szó szerint értendő, akkor a nem valóságos lények által elkövetett eredendő bűn miatt mi értelme van istennek feláldozni a fiát (saját magát)?

Figyelt kérdés

2015. dec. 27. 12:32
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Én úgy tudom, hogy de véglegesen kerül. De hát ahány felekezet, annyi elmélet. :)

Jogos miért kéne jónak lennie? Katolikus szertartásokon mondják, hogy "jóságos isten", "méltó és igazságos". Erre szerettem volna reagálni, hogy szerintem logikai bukfenc van itt.

2015. dec. 27. 15:39
 12/20 anonim ***** válasza:
Lehet isteni szemszögből más az igazság és a jóság. :)
2015. dec. 27. 15:41
 13/20 anonim ***** válasza:
52%

1.Hogyan szegülhettek szembe istennel

2.ha nem is léteztek?

4kérdező!

A log. bukfenc nálad van - a mondat első felét mások mondják, mint a második felét:D

Létezésük mitikus realitás- nem történelmi - ez a megoldás.

2015. dec. 27. 16:23
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

"Másik dolog, hogy ez egy nagyon barbár gondolkodás, hogy a leszármazott felel az ősök bűnéért."

Megfélemlítés,bűntudatkeltés,manipuláció=Sikeres hatalmi pozíció mások felett.

Jézus "áldozatvállalásának" is hasonló a lényege:Ne vállalj felelősséget önmagadért,majd az általunk kijelölt egyén megteszi.Ugyanis te gyenge vagy,tudatlan vagy,nem vagy méltó arra,hogy saját magad irányítsd az életed,felismerd a hibáidat és a képességeidet.

2015. dec. 27. 17:47
 15/20 A kérdező kommentje:

"A log. bukfenc nálad van - a mondat első felét mások mondják, mint a második felét:D "

Melyikre gondolsz?

"Létezésük mitikus realitás- nem történelmi - ez a megoldás."

mitikus realitás? Most vagy reális, tehát valós vagy mitikus? nincs olyan, hogy mindkettő.

2015. dec. 27. 18:32
 16/20 anonim ***** válasza:

"Melyikre gondolsz?"

Erre a mondatodra, mint azt írtam is:

"Hogyan szegülhettek szembe istennel,ha nem is léteztek?"

* * * * * * *

"mitikus realitás? Most vagy reális, tehát valós vagy mitikus? nincs olyan, hogy mindkettő."

Valószínűleg nagyon fiatal vagy, majd megérted később.

mitikus realitás- nem történelmi -

A mitikus realitás -az mitikus térben-időben van.

Nem történeti térben-időben.

A valós történetek az újságokban, híradókban vannak.

A mitikus realitás nincs ott, mert az szakadatlanul zajlik a történeti időben.

A bűnbeesés szakadatlanul zajlik. A Golgota keresztje szakadatlanul áll. A Feltámadás szakadatlanul történik.

És ez sokkal nagyobb hatású a létemre. (v.ö. újsághír)

Ezért kellenek a szakrális ünnepek, a szakrális írások, az igazi nagy művészet (melyek szakrális), amelyek kiemelnek a profán téridőből a szakrális-mitikus téridőbe.

2015. dec. 27. 18:52
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Voltak első emberek, és a leírás pont arról szól, hogy valakik elkövették az eredendő bűnt, aminek hatásaitól azóta is szenved minden ember.
2015. dec. 27. 21:36
 18/20 A kérdező kommentje:

"Valószínűleg nagyon fiatal vagy, majd megérted később."

Tipikus hozzáállás egy hívőtől.Lenézed azt, aki nem úgy gondolkodik, mint te.

"A mitikus realitás nincs ott, mert az szakadatlanul zajlik a történeti időben. "

Ez mind szép és jó. De erre valami bizonyíték is kéne. Erős állításhoz erős bizonyítás kell. Az a furcsa az ilyen emberekben, akik ennyire biztosak saját magukban, hogy soha nem teszik fel a kérdést mi van ha tévedek? Csak egytől egyik beveszik ezeket az elképesztő sztorikat.

2015. dec. 27. 22:15
 19/20 anonim ***** válasza:

"Tipikus hozzáállás egy hívőtől.Lenézed azt, aki nem úgy gondolkodik, mint te."

1.Nem,2.nem,2.nem.

- inkább te nézel le és típusterveidbe ragasztasz, de nem érdekel.

"De erre valami bizonyíték is kéne. "

Ön talán Sherlock Hol-mész?

"Erős állításhoz erős bizonyítás kell."

Nem adok. Szintalatti a reakciód.

"Az a furcsa az ilyen emberekben, akik ennyire biztosak saját magukban, hogy soha nem teszik fel a kérdést mi van ha tévedek? Csak egytől egyik beveszik ezeket az elképesztő sztorikat."

Nem vagyok az az ember, akinek gondolsz a sémáid szerint.

Hidd azt, amit akarsz. Olvass storyt, érezd jól magad.

És BÚÉK!!! (nekem is, ezért törlöm ezt a sekélyes párbeszédet, kérlek ne felelj, nem kérek konzerv, sematikus szövegeket, nincs időm erre)

2015. dec. 27. 23:04
 20/20 A kérdező kommentje:

"Hidd azt, amit akarsz. Olvass storyt, érezd jól magad.

És BÚÉK!!! (nekem is, ezért törlöm ezt a sekélyes párbeszédet, kérlek ne felelj, nem kérek konzerv, sematikus szövegeket, nincs időm erre)"

Fogd be a füled és tapsikolj, hogy nekem van igazam nekem van igazam :)

2015. dec. 27. 23:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!