Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A Biblia mennyire helyénvaló?...

A Biblia mennyire helyénvaló? Hisz a níceai zsinaton írták össze - bármit írhattak bele.

Figyelt kérdés
2. Jézus miért nem kérte az Urat, hogy mutasson a zsidóknak és a rómaiaknak néhány komoly bizonyságot arról, hogy ő Isten fia? Mária valóban szeplőtlen volt? Szentlélektől? Help. Vesztem a hitem.

2015. dec. 27. 01:50
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

"Ez a katolikus tanítás arról szól, hogy Mária eredendő bűn nélkül fogant anyja méhében. Keverjük a szezont a fazonnal."

A te értelmezésed szerint, és maximum itt te kevered a szezon a fazonnal.

Katolikus katekizmus 437. pontja ír erről:

"437 Az angyal hírül adta a pásztoroknak Jézusnak, mint az Izraelnek ígért Messiásnak a születését: "Ma megszületett a Megváltótok, az Úr Krisztus, Dávid városában" (Lk 2,11). Ő kezdettől fogva az, "akit az Atya megszentelt és a világba küldött" (Jn 10,36), a Mária szűz méhében fogantatott "szent". [32] Józsefet Isten arra hívta, hogy vegye magához jegyesét, aki méhében azt hordozta, aki "a Szentlélektől fogantatott" (Mt 1,20), hogy Jézus, "akit a Krisztusnak neveznek", József feleségétől szülessék Dávid messiási nemzetségében (Mt 1,16). [33]"

Szűz méhében fogantatott, ergo szűzen esett teherbe és a szűznemzést így értettük.

2015. dec. 28. 23:28
 22/25 anonim ***** válasza:

Amiről te írsz, az nem a Szeplőtelen fogantatás. A kérdésnél a válaszolók ezt a fogalmat használták Jézus fogantatását illetően, de ez téves. Egész egszerűen erre utaltam, hogy ez a fogalom, hogy Szeplőtelen fogantatás, nem azt fedi le, amiről itt szó volt. Mintha a körtét banánnak neveznénk.

"szeplőtelen fogantatás (lat. conceptio immaculata): 1. teológiailag az emberi élet továbbadásának természetes folyamatában olyan →fogantatás, amelyet Isten megőriz az →áteredő bűntől. Az üdvösség történetében egy ilyen eset van: Isten anyjának, a →Boldogságos Szűz Máriának ~a." Katolikus Lexikon

2015. dec. 29. 06:09
 23/25 anonim ***** válasza:

Fujimura.

Valóban igazad van. Viszont én nem írtam, hogy a szűznemzés=szeplőtelen fogantatás. Úgyhogy szerintem elbeszéltünk egymás mellett.

2015. dec. 29. 07:52
 24/25 anonim ***** válasza:

Kedves Előző!

Én is így érzek, mármint, hogy elbeszéltünk egymás mellett. Egyébként ez egy gyakori félreértés, amivel a válaszok olvasása közben is találkoztam, ezért szóltam. Nem kifejezetten neked üzentem.

2015. dec. 29. 07:57
 25/25 anonim ***** válasza:
A Bibliát Isten ihlette, minden szava igaz.
2015. dec. 29. 10:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!