Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jézus honnan szerezte az Y...

Jézus honnan szerezte az Y kromoszómát? A Szentléleknek voltak kromoszómái?

Figyelt kérdés

2015. dec. 16. 20:56
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
ez egyszerűen túlmegy a természeti dolgokon, ha nem akarod ne hidd el, teljesen érthető ha valaki nem hiszi, ha viszont azt gondolod lehetséges, egyszerűen annyi a válasz ,hogy Istennek túlmutatnak a képességei a természet törvényein, lehet hogy odateremtett egy ondósejtet a semmiből, nem korlátozzák olyan dolgok ,hogy neki Y kromoszomára van szüksége, hogy férfit nemzzen, és mielőtt azt mondanád, de igen, mindenkinek züksége van rá, igen mindenkinek akit krolátoznak a természet törvényei, Isten nem ilyen
2015. dec. 16. 22:36
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Akkor lenne szükség az Y kromoszómára, ha az Atya (vagy a Szentlélek) felcsinálta volna Szűz Máriát. De nem így történt. Semmiféle szexre nem volt szükség. Sem Józseffel, sem Istennel nem került nemi kapcsolatba.

Isten mindenható. Ha azt akarta, hogy Fia, Krisztus megtestesüljön, ahhoz neki nem volt szüksége semmiféle nemiségre, csak tett egy csodát, és Mária áldott állapotba került.

2015. dec. 16. 22:53
 13/19 anonim ***** válasza:
0%

"De miért rúgja fel a saját természeti törvényeit?"

Az egész Biblia arról szól a sok hókuszpókusszal, hogy Isten folyamatosan átrúgja a természet törvényeit.

Amúgy mondd, te olyankor gondolkodsz is, amikor felteszed ezeket a kérdéseket?

2015. dec. 17. 00:50
 14/19 Shamash ***** válasza:
28%

Jézus egy mitológiai alak. Egyetlen hiteles történelmi feljegyzés sem említi, s semmilyen tárgyi bizonyíték nem támasztja alá a létezését.

Az egyetlen "hiteles" forrás a Biblia.

2015. dec. 17. 01:08
 15/19 anonim ***** válasza:
50%
Kérdező. Idetákolsz egy mesét, amire tudományos magyarázatot vársz?
2015. dec. 17. 07:49
 16/19 A kérdező kommentje:
Shamas: szerintem olvass utána, mit írt Jézusról Tacitus vagy a Talmud. Meglepődnél. Jézus egy létező személy volt, nem a Biblia az egyetlen forrása, ahol megemlítik.
2015. dec. 17. 15:16
 17/19 A kérdező kommentje:
Utolsó, szerintem te nem vagy tisztában a mese fogalmával. Ez esetleg mítosz lehet, vagy mondjuk monda, ahol a valóság mitikus elemekkel keveredik. Én azt próbálom feltárni, hogy a Szentlélektől születés mennyire lehet valóságos a tudományos ismeretek fényében. Ahogy látom, sehogy, de ha van Isten, Ő bármit megtehetett, ez való igaz.
2015. dec. 17. 15:21
 18/19 anonim ***** válasza:

Aki Jézust említette, az mind legalább 100 évvel utána élt, és a Bibliából vette az információit.

Embernél szűznemzést még nem figyeltek meg (Márián kívül, ugye) - állatoknál sűrűbben előfordul.

Kérdező: szerintem nem kellene olyan kérdést feltenni, ami viszonylag könnyen magyarázható. A teremtő ugye, amit egyszer már megteremtett, az máskor is megy neki.

2015. dec. 17. 16:11
 19/19 Shamash ***** válasza:
Kedves kérdező! Te olvass utána! Azt említettem, hogy egyetlen HITELES történelmi forrás sincs róla.
2015. dec. 17. 21:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!