Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Kedves keresztények, lehet...

Kedves keresztények, lehet néhány kérdésem?

Figyelt kérdés

Ateisták,agnosztikusok ti is válaszolhattok.

Rövid történetem:régebben keresztény voltam,de azután egyre több kérdésem lett,amikre nem kaptam választ,ma inkább agnosztikusnak vallom magam,a kereszténységgel(bár a többi vallással is) van néhány fenntartásom.

Ezeket a kérdéseket a keresztényekhez intézem:

1. Az állatoknak miért kell szenvedniük? Az eredendő bűn nem csak az emberekre vonatkozik? Miért ilyen durva a természet? Például a vadászó csimpánzok néha tartanak majomvadászatokat,amikor kisebb majmokra vadásznak és ha elkapnak egyet,akkor élve tépik szét,ez csak egy példa. Van egy féreg amelyik az állatok,köztük az ember szemébe rakják a petéjüket és az belülről kirágja azt,azzal táplálkozik.

2. Miért nem indul minden ember egyenlően? Például jóságot tekintve. Az emberek más és más tűrőhatással,empátiával jönnek a világra,a pszichopatáknak,szociopatáknak például egyáltalán nincs. Persze őket is meg kell büntetnünk,stb..de ők nincsenek tisztában azzal,hogy mi a jó és mi a rossz. A sorozatgyilkosok leküzdhetetlen vágyat éreznek a gyilkolásra,akkor sem tudnának leállni ha akarnának(a legrosszabb,hogy nem a legtöbbször is akarnak). Tehát a jóság nem is annyira döntés kérdése mint amilyennek mi hisszük,mintha Isten nem akarná,hogy mindenki egyformán legyen képes a jóra.

3. Miért van ennyi vallás? Aki nem ismeri a kereszténységet és Jézust az a Mennybe kerül? Ha nem akkor lássuk be ez így nem fair,ha igen akkor miért kell megtéríteni az embereket?

4.Impotens férfiak. Én férfi vagyok(szerencsére nincsenek ilyen problémáim :D)lássuk be ez egy nagyon csúnya dolog,egyáltalán nem szép a férfiakkal szemben. Szerintetek ennek mi a magyarázata?(Különösen,hogy Isten parancsolata a szaporodjatok és sokasodjatok). Ugyan ide sorolnám a meddő embereket...

4.Mi a helyzet a halva született gyermekekkel? Ó hogy a Mennybe kerülnek? Akkor az ő cselekedeteikkel mi van,az övéké miért nem számít(már hogy Isten anélkül engedi be őket?) Ez az egész egy nagyon szomorú dolog,ráadásul,az hogy Isten ezzel pótolja őket amiért nem élhetik az életüket naggyon gyenge érv,már bocsánat.

5. Már nem akarok gúnyolódni,de Istennek mi a baja Afrikával,hogy ott ilyen a helyzet? Ha az embereket Isten menti meg a betegségtől,miért van az hogy az orvosi ellátás egyenes arányban áll az ország orvostudományával?

6. A boldogság földi érzés,akkor a Mennyben hogyan leszünk boldogok?

7. Mi a garancia rá,hogy a keresztényeknek van igaza?

8. Visszatérve a szaporodjatok és sokasodjatokra,ha ez Isten parancsa,miért teremtett ilyen kevés édes vizet?

Remélem senkit nem sértettem meg a kérdéseimmel,azt kérem,hogy a két tábor ne essen egymásnak a kérdések alatt,megfontolt,ÉRTELMES válaszokat várok,nem olyanokat,hogy "aki vallásos az hülye" vagy olyanokat "a pokolra kerülsz,ha nem hiszel". A trollok kíméljenek,ha kérhetem,de úgysem fognak :D.

2015. dec. 3. 18:34
1 2 3 4 5 6 7
 21/68 A kérdező kommentje:
Köszönöm kedves utolsó,hogy ilyen sokat fáradtál a válasszal,kár,hogy ez még mindig nem ad választ a feltett kérdéseimre...
2015. dec. 3. 23:03
 22/68 A kérdező kommentje:
Ja és 9 évig jártam hittanra...
2015. dec. 3. 23:04
 23/68 A kérdező kommentje:
De most komolyan,kérlek ne ugorjátok ki a kérdéseket!
2015. dec. 3. 23:11
 24/68 anonim ***** válasza:

Szervusz.

Akkor kezdjük, és sorban haladva a Bibliából a Teremtő megválaszol neked,

Ezt lehet elfogadni, vagy elutasítani.

1,Valaki már említette, hogy a kezdetekben nem így volt.

Az állatok Isten útmutatása szerint, az emberek szerető gondviselését élvezték, egyáltalán nem támadtak sem egymásra, se az emberre.az ember az állattal együtt a növényeket kapták élelemül. s ezt le is íratta, benne van a szavában

(1Mózes 1:29, 30) 29 Majd ezt mondta Isten: „Nézzétek, nektek adok minden maghozó növényt az egész föld színén, és minden fát, melyen magot rejtő gyümölcs van, hogy legyen nektek eledelül. 30 És a föld valamennyi vadállatának, az egek valamennyi repdeső teremtményének és minden léleknek, amely a földön mozog, s amelyben élet van, eledelül adok minden zöld növényt.” És ez így is lett.

Az ember lázadása,magával hozta a bajok milliónyi dolgait, aminek következményei vannak. amit az ember elvetett azt learatja, de ezt el mondta a Teremtő az embernek. Az ember döntött így , és a tökéletlenség, és az életben levő természeti erők helytelen felhasználása, stb,, hozta magával a sok bajt,

Ez nem marad örökre így, mert a lázadáskor azonnal kitalálta a megoldást, pedig nem lett volna köteles, a hűtlenségünkért cserébe.

2.

Az ember nem választhatja meg a szüleit, hogy hova születik, de ha felnő, változtathat azon,

Minden akarat kérdése, lehetőségek tárháza áll az ember rendelkezésére, ami a fejben dől el.

Biztosan Te is hallottál olyan emberekről akik durva, életben éltek a szüleik miatt, vagy nélkülöztek, stb, még is változott a helyzetük,mert tettek érte

Így az ember életéért nagy részben a szülők is felelősek, mert nem tettek meg mindent, hogy jót mutassanak, és helyesen alakítsák az életüket,

szegényen is lehet boldog valaki, és gazdagon is lehet boldogtalan, valódi cél nélküli.

(1Timóteusz 6:17–19) 17 Utasítsd azokat, akik gazdagok a jelenlegi világrendszerben, hogy ne legyenek kevélyek, és reménységüket ne bizonytalan gazdagságba vessék, hanem Istenbe, aki gazdagon megad nekünk mindent az élvezetünkre; 18 hogy a jóban munkálkodjanak, hogy jó cselekedetekben legyenek gazdagok, hogy bőkezűek legyenek, készek arra, hogy osztozzanak, 19 biztonságban jó alapot gyűjtve maguknak kincsként a jövőre, hogy szilárdan megragadják a valódi életet.

3. A vallások kialakulásáért is az ember a felelős.

Sem a Teremtő, sem Jézus nem hozott létre vallásokat

Nemes egyszerűséggel leíratta az embernek, hogy milyen életet vár el az erkölcsi dolgok területén, és a vele való viszonyában a teremtményeitől.

az ember az aki ezt a maga "malmára" hajtva változtat, és módosítgat.

Hogy ismét a segítségünkre legyen, már sokadjára is, sokféle képen figyelmeztette az embereket, mit tegyenek, és mit ne.

ezt szépen félre tesszük, mai napig is vannak akik ezt hajtogatják:

"Nekem ne mondja meg senki hogyan éljek, még Isten se"

Az általa kinevezett képviselői, prófétái, sőt még a Fián keresztül is üzen az embernek, most pedig az írott szaván keresztül segítene.... amit az ember megvetéssel elutasít vagy reformál,

Egyébként a vallások a Bábeli nyelvek összezavarása után kezdtek kialakulni, amikor is az emberek szét szóródva magukkal vitték ismeretüket, és azokat a szájhagyomány útján változtattak módosítottak.

Ezt ahhoz hasonlítanám, hogy ha a Füledbe súgok egy dolgot, és Te tovább súgod, az 50. ember már másként mondja el, nem úgy ahogy Én elkezdtem....

A 4. felvetésedre már részben említettem a kialakult betegségek, tökéletlenség miatt, az embernek kinek így kinek úgy van problémája

az ember jelenleg Isten nélkül él a világban/tisztelet a kivételnek/ bár Ők is szenvednek, a Többiek helytelensége miatt

S a halva született csecsemők esetében is.

S nem kerülnek a mennybe, Ez is egy tévtanítás, és iszonyatosan rossz fényt vet a Teremtőre e hazugságnak a tényként való kezelése

Mintha azzal szórakozna, hogy elválasztja a szeretett hozzánk tartozókat egymástól

Az ember jelenleg a Büntetését "tölti" ilyen vagy olyan módon, amiből a megoldás már úton van

A meghaltak, akár gyermekként, akár fiatalon, vagy felnőttként, idősként, hamarosan a feltámadás útján visszakapják az életüket, ezért halt meg Jézus.

akkor értelmetlen lenne a halála.

ez is az ember hiányossága, és az elnyomó, kizsákmányoló politikája, diktatúrája.a Teremtő csak megengedi, hogy az ember bizonyítsa be mennyit ér nélküle, és mennyivel jobb lenne ha elfogadnák Őt vezetőnek.

Az emberek nem figyelnek másokra, és kizsákmányolnak mindent amit tudnak.

Ha a fegyverek, a dohány, a környezetszennyező dolgok helyett élelemre költenék a pénzt, és kielégítő munkát biztosítanának, akkor nem lenne ez így, Ismét nem az Isten tervezte és gyakorolja ezt.

6.Isten az embert a földre teremtette, és nem a mennybe.

A feltámadás a földön lesz, nem az égbe Jézusnak azért kellett emberként megszületnie, és meghalnia, hogy amit Ádám elvesztett nem csak maga, de az utódai számára, az helyre álljon jogilag

7. Istennek van igaza. a Teremtő leíratta miről lehet felismerni azokat, akik úgy élnek, a világban ahogy meghagyta.

S bár Ők is tökéletlenek, mint ahogy Jézus első tanítványai is azok voltak, de a tökéletlenségük ellenére észrevehetően úgy élnek ahogy a Teremtő meghagyta

Mert különben feloszlatta volna a gyülekezetet, de szemmel láthatóan oda küldte az áldást, hogy lássák mások, hova kell tartozni

2015. dec. 4. 08:05
 25/68 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszodat kedves utolsó,kár hogy ezek nem magyarázatok...

Például:

"2. Miért nem indul minden ember egyenlően? Például jóságot tekintve. Az emberek más és más tűrőhatással,empátiával jönnek a világra,a pszichopatáknak,szociopatáknak például egyáltalán nincs. Persze őket is meg kell büntetnünk,stb..de ők nincsenek tisztában azzal,hogy mi a jó és mi a rossz. A sorozatgyilkosok leküzdhetetlen vágyat éreznek a gyilkolásra,akkor sem tudnának leállni ha akarnának(a legrosszabb,hogy nem a legtöbbször is akarnak). Tehát a jóság nem is annyira döntés kérdése mint amilyennek mi hisszük,mintha Isten nem akarná,hogy mindenki egyformán legyen képes a jóra."

A válaszod:

"2.

Az ember nem választhatja meg a szüleit, hogy hova születik, de ha felnő, változtathat azon,

Minden akarat kérdése, lehetőségek tárháza áll az ember rendelkezésére, ami a fejben dől el.

Biztosan Te is hallottál olyan emberekről akik durva, életben éltek a szüleik miatt, vagy nélkülöztek, stb, még is változott a helyzetük,mert tettek érte

Így az ember életéért nagy részben a szülők is felelősek, mert nem tettek meg mindent, hogy jót mutassanak, és helyesen alakítsák az életüket,

szegényen is lehet boldog valaki, és gazdagon is lehet boldogtalan, valódi cél nélküli.

(1Timóteusz 6:17–19) 17 Utasítsd azokat, akik gazdagok a jelenlegi világrendszerben, hogy ne legyenek kevélyek, és reménységüket ne bizonytalan gazdagságba vessék, hanem Istenbe, aki gazdagon megad nekünk mindent az élvezetünkre; 18 hogy a jóban munkálkodjanak, hogy jó cselekedetekben legyenek gazdagok, hogy bőkezűek legyenek, készek arra, hogy osztozzanak, 19 biztonságban jó alapot gyűjtve maguknak kincsként a jövőre, hogy szilárdan megragadják a valódi életet."

És ennek mi köze van a kérdéshez?

2015. dec. 4. 08:12
 26/68 anonim ***** válasza:

Egy valamit, ha rögtön az elején tudsz, akkor szinte az összesre megkapod a választ.

A földi lét a kettősségek világa, mindennek megvan az ellentétes pólusa, semmit sem tudnál vagy érzékelhetnél e nélkül. Nem tudnád mi az a világosság, ha nem lenne sötétség, mert az embernek mindig kell egy referenciapont, amihez mérten állapít meg valamit.

Nem tudnád mi az hogy boldogság, ha nem lenne szomorúság, hogy mi a szeretet, ha nem lenne gyűlölet, hogy mi az egészség, ha nem lenne betegség, és így tovább. Bármire gondolj, eszedbe fog jutni annak ellentétes pólusa is, míg végül fogalmad sem lenne, mit jelent élni, ha nem lenne halál.

2015. dec. 4. 09:01
 27/68 A kérdező kommentje:
Nem sajnálom,EZ NEM válasz még mindig!
2015. dec. 4. 09:12
 28/68 A kérdező kommentje:
Különösen a 2 kérdést emelném ki...
2015. dec. 4. 09:12
 29/68 anonim ***** válasza:

Tehát 2. kérdés: Miért nem indul minden ember egyenlően?

Ehhez definiáljuk hogy mit jelent egyenlőként indulni, különben csak elbeszélünk egymás mellett.

Az emberi élet indulását honnan kezdjük?

Onnan hogy két ivarsejt találkozik?

Hát tudod, ez a világ összes embere esetén így van, tehát indulásuk egyenlően kezdődik.

2015. dec. 4. 09:19
 30/68 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy amit te egyenlőtlenségnek érzel, az valójában egyenlő. Megpróbálom leírni, hogy mire gondolok. Csak szemléltetésképpen, mondjuk én egy dúsgazdag ember vagyok. (szerintem jól hangzik) Te meg egy csóró családba született szegény egy szegény országban. Ez egyenlőtlen így nézve, valóban. Viszont ha én szegény lennék, annyira béna ökör lennék, hogy éhen halnék már fiatalon. Viszont Te hihetetlen tehetséged van arra, hogy a jég hátán is megélj. Neked tehetséged van a hangszerekhez, nekem semmihez, stb. Tehát ezzel azt akarom mondani, hogy ami látszólag egyenlőtlen, az az összességet nézve nem biztos, hogy az.

Egy élő példa: Van egy ismerősöm, aki harmadannyit keres, mint én. Én tudom, hogy ő mennyit keres, és ő is tudja, hogy én mennyit keresek. Ő ezért irigy egy kicsit arra az összegre, amit én keresek, és igazságtalannak tartja. Neki van egy gyereke, akit el kell tartani, mi vagyunk hatan összesen. Ő minden második hévégén kirándul, és éli az életét, horror összegű albérletet fizet ki, mert neki az az albérlet tetszik, és nem adja alább, nekünk nincs egyetlen forintunk sem olyan luxusra, hogy minden második hétvégén kóricáljunk. Ki lehet kire irigy? Talán ez is rossz példa volt, de az egyenlőtlenség közel sem biztos, hogy úgy egyenlőtlen, ahogy elsőre látszik.

A Biblia szerint viszont az egyenlőtlenség busásan meg lesz térítve. Aki szegény, az gazdag lesz, aki úgy gazdag, hogy mellette gonosz, annak elvétetik mindene.

2015. dec. 4. 09:23
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!