Vannak itt ilyenek?

Figyelt kérdés
Hívőből ateista és fordítva? Mi változtatta meg a világnézeteteket?

2015. nov. 28. 14:40
1 2
 11/16 Roland G. ***** válasza:

10#

Értelek.Én azért olvasom,mert ugyanolyan-ha nem nagyobb-problémákkal,tökéletlenséggel rendelkező emberekről olvasok benne,mint amilyen én vagyok,de a szabadulást is átélték,ahogyan én is többször.Persze ehhez kell a hit.

Személy szerint abban vagyok biztos,hogy a legtöbb problémáért a világban az emberek önzősége és más jellemtelensége a fő oka,nem Isten.(De ez egy másik kérdés)

Szép napot!

2015. nov. 29. 13:05
 12/16 anonim ***** válasza:
0%

# Ozmium42

"Azért változott meg a nézetem, mert eredetileg katolikus voltam (nem csak papíron, hittem és gyakoroltam is)..."

Elhiszem, hogy csináltál valamit ilyen címszó alatt, de hogy nem "hittél" az hótziher, mert egyértelműen kiderül, hogy nem vagy tisztában a "hit" szó jelentésével :)

"de Jehova tanúi meggyőztek néhány dologról."

Így már érthető az a sok félreértelmezés, amit rendszeresen olvashatunk tőled :)))

2015. nov. 29. 13:24
 13/16 anonim ***** válasza:
0%

# 10

"Még a Pókemberben is benne van, hogy minél nagyobb a hatalom, az annál nagyobb felelősséggel jár. Pedig az csak egy nyamvadt képregény és nem a Biblia."

A felelősség nem hatalomfüggő. Még a legapróbb döntés is felelősséggel jár, függetlenül attól, hogy hatalmi pozícióból döntesz, vagy hatalomtól függetlenül.

És ebből a szempontból igaza van az előttem szólónak, a legtöbbször az emberek keverik egymásnak a trutyit.

Ha valaki a garázsajtód elé parkol és te nem tudsz kiállni, azért nem az Orbán, meg nem Brüsszel, meg nem az illuminátusok a felelősek, hanem az a csóró ember, aki úgy döntött saját felelősségére, hogy odaparkol.

Lehet hogy mégsem ezek a "nyamvadt képregények" adják a legjobb útmutatást az élethez? :)

2015. nov. 29. 13:47
 14/16 ceri ***** válasza:

Én katolikus családba születtem, de nem érdekelt a téma. Közben ahogy felcseperedtem sem foglaltam állást, mert egyrészt kevés volt a bizonyíték bármelyik oldal hívévé is válnom, másrészt nem tulajdonítottam soha sem fontosságot annak, hogy elköteleződjek. Az életmódom afféle materialista, felszínes volt, mint általában a fiataloké. Ma sem vallok egyetlen vallást sem. Viszont mégis hiszek egyfajta "istenben", amely az anyagot megelőzte, alkotta. Nem tartom fontosnak letisztázni, hogy milyen is ez az isten. Talán a keleti kultúrákban megfogalmazott "abszolut"-nak fordíthatóban hiszek -akár megszemélyesítve akár nem-. Nem azt mondom, hogy nagyon ismerném ezeket a tanokat, de amennyire ismerem, leginkább ehhez hasonlítanám a saját hitemet. Az ábrahámi vallások szerintem embertelenek és számomra egyenesen gonoszak, betegesek, még akkor is ha ezekben is találni igazságokat. Ez látszik a mai fehér kultúra által dominált világon. Nem is tudom melyik rombolóbb -a lélek nélküli, azt tagadó materializmus, vagy a sátáni judaizmusra épülő különböző, magukat keresztényinek hazudó képződmények, vagy az iszlám?

A hitemet -vagyis a materialistából inkább hívővé válnom- az dominálta, hogy hiszek a szeretetben és a jóságban, annak embert építő erejében. Hiszek abban, hogy nem az határoz meg engem, vagy más élőt, hogy mit reggeliztem -és éppen így vagy úgy van kedvük lökdösődni a molekuláknak az agyamban, szervezetemben, hanem van valami ennél felsőbbrendű rendező elv amely szerint a világ -és benne én is- működik.

2015. nov. 30. 12:22
 15/16 anonim ***** válasza:

"A felelősség nem hatalomfüggő. Még a legapróbb döntés is felelősséggel jár, függetlenül attól, hogy hatalmi pozícióból döntesz, vagy hatalomtól függetlenül."

Azért nem mindegy, hogy úgy cseszel ki valakivel, hogy odaparkolsz a garázsa elé vagy mondjuk egy nagyhatalom vezetője vagy és háborút robbantasz ki, amivel tízmilliók életét tönkreteszed vagy a halálukat okozod.

Tehát a nagyobb hatalom nagyobb felelősséggel is jár. Ezt nem tudod megcáfolni.

2015. nov. 30. 13:40
 16/16 ceri ***** válasza:

"Tehát a nagyobb hatalom nagyobb felelősséggel is jár. Ezt nem tudod megcáfolni."

Ez csak egy idea. Csak kellene, hogy így legyen. Ehelyett van egy láthatatlan, arctalan hatalom, a fő irányító, és vannak a kirakati bábu politikusok. A előbbi megfoghatatlan, az utóbbit, meg legfeljebb leváltják, hogy aztán a helyébe tegyenek pár évre egy másmilyen álruhát viselő szintén kollaboráns lélek nélküli bábut. No ez az arctalan demokrácia, ahol a fontos dolgoknak sosincs felelőse igazán -csak elméletileg. Még csak számon kérni sem lehet őket, nemhogy a "hibájuk" következményeiért kártérítést követelni tőlük.

2015. nov. 30. 15:15
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!