Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az egyes vallásokban hogy...

Az egyes vallásokban hogy nevezik, hívják Istent?

Figyelt kérdés

Először is megkérek mindenkit, hogy CSAK és kizárólag a kérdésre válaszoljatok, nem provokáció a célom, és nem is szeretném, ha arról szólnának a válaszok, hogy J.T.így meg úgy, mert nem pocskondiázásra vagyok kíváncsi.

HANEM:

Ha szerintetek nem Jehova Istennek a neve, akkor hogy hívják?

2010. márc. 15. 16:30
1 2 3 4
 1/32 A kérdező kommentje:

Mert az én elképzelésem az, hogy ha egyszer a teremtő Isten még a csillagokat is elnevezte, sőt minden élőlényt, stb, akkor neki ne lenne neve? Ez így érdekes lenne. Azzal is tisztában vagyok, hogy a Jehova név csak a magyarban és még néhány nyelvben van így, hiszen a jhvh az adott (tetragramma), és az adott nyelvhet igazodik a név leírt és kiejtett formája. Ezt írók, tudósok is felismerték, használták, sőt épületeken olvashatók feliratok, melyekben szerepel a tetragramma.

Az hogy csak Istennek hívjuk, számomra azért nem kielégítő, mert manapság sok isten fordul elő még a mindennapi szóhasználatban is. (gondolok itt a szerelem, szerencse, stb. istenekre, istennőkre, sőt a filmek is tele vannak velük). Csak nem egy és ugyanaz?

2010. márc. 15. 16:32
 2/32 anonim ***** válasza:
Simán Istennek hívom őt..szerintem egyébként nem Isten nevezte el a csillagokat,hanem az ember..Ha istennek neve van,azt csak az ő hangján/nyelvén lehet elmondani..sztem..de minden vallásban máshogy van,szóval igazából a vallások nevezik el Istent..Nekem ugyan személyesen még nem mutatkozott be,ezért hívom Istennek. :)
2010. márc. 15. 16:37
 3/32 anonim ***** válasza:
47%
az Isten,az Isten..és nem jehova!!!!!
2010. márc. 15. 16:38
 4/32 anonim ***** válasza:
38%
tévedsz. sátán is isten, mammon is isten, de a biblia Istent Jehovának nevezi.
2010. márc. 15. 16:40
 5/32 anonim ***** válasza:
55%
zsoltárok 83:19 károli
2010. márc. 15. 16:41
 6/32 anonim ***** válasza:
49%

azt neked kellene bizonyítani, hogy Isten neve jehova lenne

de nem tudod

mivel egyetlen isten van, az Ő megnevezésére tökéletes az Isten név is

2010. márc. 15. 16:41
 7/32 anonim ***** válasza:
45%
csakhogy a biblia mást mond.
2010. márc. 15. 16:42
 8/32 anonim ***** válasza:
57%
nem mellékesen az Isten az nem név, hanem cím, miként az úr és a király is, csakúgy, mint az atya.
2010. márc. 15. 16:43
 9/32 anonim ***** válasza:

Először is az, hogy mindenféle ISternség előfordul manapság vallási szempontból nem helyes, hiszen a keresztény vallások egyistenhitűek, tehát a többi IStennek nevezett dolog nem isten csak divat. Kivéve persze, ha az ősi vallásokat követed, amik még a kereszténység előttiek.

Az, Hogy Istennek nincs neve nem tudom még soha nem gondolkodtam rajta. szerintem minden vallás a maga kiinduló elméletei alapján nevezte el. A mindenségben lévő dolgoknak egyéni nevet, pedig az ember adott, hiszen Isten csak a Napot, a Földet és a Holdat nevezte nevén, atöbbinek csak gyűjtőnevet adott.

Néhány név, ami eszembe jutott: Jehova, Isten, Allah (nem keresztény, de név).

2010. márc. 15. 16:43
 10/32 anonim ***** válasza:
19%

kisfiam, hogy hívják édesapád?

hát apának. de butának tetszik lenni a tanítónéninek! hisz mindenki édesapját apának hívják!

2010. márc. 15. 16:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!