Az egyes vallásokban hogy nevezik, hívják Istent?
Először is megkérek mindenkit, hogy CSAK és kizárólag a kérdésre válaszoljatok, nem provokáció a célom, és nem is szeretném, ha arról szólnának a válaszok, hogy J.T.így meg úgy, mert nem pocskondiázásra vagyok kíváncsi.
HANEM:
Ha szerintetek nem Jehova Istennek a neve, akkor hogy hívják?
Mert az én elképzelésem az, hogy ha egyszer a teremtő Isten még a csillagokat is elnevezte, sőt minden élőlényt, stb, akkor neki ne lenne neve? Ez így érdekes lenne. Azzal is tisztában vagyok, hogy a Jehova név csak a magyarban és még néhány nyelvben van így, hiszen a jhvh az adott (tetragramma), és az adott nyelvhet igazodik a név leírt és kiejtett formája. Ezt írók, tudósok is felismerték, használták, sőt épületeken olvashatók feliratok, melyekben szerepel a tetragramma.
Az hogy csak Istennek hívjuk, számomra azért nem kielégítő, mert manapság sok isten fordul elő még a mindennapi szóhasználatban is. (gondolok itt a szerelem, szerencse, stb. istenekre, istennőkre, sőt a filmek is tele vannak velük). Csak nem egy és ugyanaz?
azt neked kellene bizonyítani, hogy Isten neve jehova lenne
de nem tudod
mivel egyetlen isten van, az Ő megnevezésére tökéletes az Isten név is
Először is az, hogy mindenféle ISternség előfordul manapság vallási szempontból nem helyes, hiszen a keresztény vallások egyistenhitűek, tehát a többi IStennek nevezett dolog nem isten csak divat. Kivéve persze, ha az ősi vallásokat követed, amik még a kereszténység előttiek.
Az, Hogy Istennek nincs neve nem tudom még soha nem gondolkodtam rajta. szerintem minden vallás a maga kiinduló elméletei alapján nevezte el. A mindenségben lévő dolgoknak egyéni nevet, pedig az ember adott, hiszen Isten csak a Napot, a Földet és a Holdat nevezte nevén, atöbbinek csak gyűjtőnevet adott.
Néhány név, ami eszembe jutott: Jehova, Isten, Allah (nem keresztény, de név).
kisfiam, hogy hívják édesapád?
hát apának. de butának tetszik lenni a tanítónéninek! hisz mindenki édesapját apának hívják!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!