Ezek szektások?

2015. szept. 20. 12:12
 1/8 anonim ***** válasza:
78%
Igen. Óvakodj tőlük! Átmossák az agyadat!
2015. szept. 20. 12:25
 2/8 anonim ***** válasza:

Bár a videót nem néztem végig, csak belepörgettem, ennyiből nehéz megmondani.

Egyáltalán mit értelmezünk szektának? Véleményem szerint ezekről csak akkor lehetne eldönteni hogy szektások, ha a magánéletükbe is belelátunk.

Az én értelmezésem szerint ha a mindennapi élet különböző területein nem tud helyt állni (családi/anyagi/munkahelyi gondok, stb.) és folyamatosan mást embert zaklat/térít/erőltet és mindezek a vallására vezethető vissza, akkor én szektásnak tartom.

2015. szept. 20. 12:28
 3/8 anonim ***** válasza:
Nem szektások ,bár vannak "dolgaik"....
2015. szept. 20. 13:41
 4/8 anonim ***** válasza:

Ez egy sokkal rövidebb videó ugyanerről a gyülekezetről:

https://www.youtube.com/watch?v=dVlvtKHw1qc

Meg egy kis olvasni való a "dolgaikról":

[link]

2015. szept. 20. 18:00
 5/8 anonim ***** válasza:
2015. szept. 20. 20:42
 6/8 anonim ***** válasza:

igen, ők a "Hit Gyülekezete" már óriásplakáton láthattad ezt a kifejezést, és igen teljesen belefér a szekta fogalmába

linkeket már kaptál

2015. szept. 21. 06:26
 7/8 anonim ***** válasza:

Engem azért érdekel, hogy mennyire reális a Fesz van könyv...

Akit ismerek hites, az tényleg a kemény szeretetű embercsoporthoz tartozik, én még csírában sem fedeztem fel benne a szeretetet, se együttérzést. Azt bezzeg tudja mondani, hogy aki szegény, az hitetlen, aki beteg, az hitetlen, akinek a gyereke beteg, na az is.

Aztán ismerek olyat is, aki nem ilyen, így döntse el mindenki ugye, hogy most mi van... de a Fesz van érdekes dolgokat ír és ha csak a fele igaz...

2015. szept. 21. 11:23
 8/8 Alex Fly ***** válasza:
Nos, Bartus író. Az említett könyv tudatosan lett felépítve, minden apró részlet a helyén van benne. Az lehet, hogy van valóságalapja, de a szerző alaposan élt az írói szabadsággal.
2015. szept. 22. 09:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!