Mit szóltok a Tanúk ezen tanításához?
Nemrég voltam kongresszuson, ahol ezt fejtegette és mondta egy előadó:
"MIT VÁRHATUNK EL A TESTVÉREINKTŐL?
SEMMIT!!!
Semmit nem várhatunk el a testvéreinktől."
Szerintetek ez mennyire van öszhangban ezzel:
"Arról fogja tudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretet van köztetek.”
János evangéliuma 13:35
Szia!
A véleményem az,hogy meg kell térniük,meg kell változtatniuk a gondolkodásmódjukat,mert rossz,hamis és eretnek tanításokat követnek!
Ezek nagy része itt GYK-n olvasható.
Nem értek velük egyet,de szeretem őket,és az Örökkévaló adjon nekik kegyelmet,hogy kijöjjenek egy olyan vallásból,amelynek alapítói a Bibliát is átírták rengeteg helyen!
Itt megint 2 különböző dolog kerül összehasonlításra.
Attól, hogy valamit nem várhatunk el, az nem jelenti azt, hogy nem lehetséges.
Az, hogy én mit várhatok el az 1 dolog, és hogy mi történik az meg egy másik dolog.
Ebben a mai hazug világban nem sok jót lehet elvárni, de azért vannak jó dolgok, és jó emberek, még ha már szinte kivételnek is számít.
Itt megint értelmezési gondokat látok -a körte és az alma összekeverését.
Ezt már írtam egy másik kérdésre is, ott jól lepontoztak azok akik értelmezni sem tudnak 1-1 mondatot.
Mindenesetre ez tényleg egy kiragadott mondat, de pl így lehet értelmezni, hogy ne legyen ellentétben az evangéliumból idézett résszel.
A lottó 5-öst sem lehet elvárni józan ésszel, legfeljebb remélni. Néha mégis van lottó 5-ös.
Én sem várok el már a tesóktól semmit és ez így helyes.
Amikor elvártam, akkor csalódtam. Most, hogy nem várok el, boldog vagyok. Ha bajom van, Istenhez fordulok. Ha boldog vagyok, akkor is. Hálás vagyok neki, ez az igazi szabadság.
És mivel érvelt az előadó? Csak mert ez így tényleg elég kevés információ, ahogy az előttem írók is mondták. Lehet, hogy arra gondolt, hogy semmit sem kell elvárni, csak arra kell koncentrálni, hogy folyamatosan adjunk magunkból.
#5-ös. Te miben csalódtál? Mik voltak az elvárásaid?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!